PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=285935}
7,0 59 tys. ocen
7,0 10 1 59037
5,9 17 krytyków
Australia
powrót do forum filmu Australia

znacie podobne

ocenił(a) film na 10

film bardzo mi się podobał, urzekł mnie różnorodnością, bardzo podobało mi się połączenie przygody, historii i romansu, nie ukrywam, że się nie wzruszyłam, miłość ukazana w filmie jest naprawdę cudowna, takie filmy lubię, może moglibyście polecić mi coś podobnego, w podobnym kimacie i o miłości ?

ocenił(a) film na 8
SparrowGirl

Jedno co mi przychodzi do głowy teraz to "Krwawy Diament" jest przygoda,historia i romans.

ocenił(a) film na 10
goodvibestyla

o bardzo dziękuję, obejrzę na pewno :)

ocenił(a) film na 9
SparrowGirl

polecam tez Malowany welon.

ocenił(a) film na 6
SparrowGirl

"Pożegnanie z Afryką" :)

ocenił(a) film na 7
SparrowGirl

a mi się kojarzy (może głównie przez główna aktorkę ;) ) "Wzgórze nadziei" - na pewno połączenie przygody, historii i romansu

SparrowGirl

Miłość, szmaragd i krokodyl

ocenił(a) film na 8
Ramess

To bardziej komedia przygodowa :D

SparrowGirl

Coronado
Sześć dni i Siedem nocy
Kopalnie króla Salomona
Ptaszek na uwięzi

...jeszcze to mi się przypomniało

ocenił(a) film na 8
SparrowGirl

Jak bym zaproponował "Wzgórze nadziei" również z Nicole Kidman, jest lepszy od "Australii", choć to też bardzo fajny film :)

ocenił(a) film na 8
SparrowGirl

Zalezy czego szukasz :) Jeśli lubisz Nicole Kidman, nietuzinkowa pracę kamery (piękne, basniowe ujęcia) i groteskowy klimat (dwuznaczne piękno i lekko pikantny smaczek) to polecam ''Futro: portret wyobrażony Diane Arbus'' To jeden z moich ulubionych filmów choć przyznaję-nie dla każdego. Jest w tym filmie trochę groteski, trochę baśni i trochę erotycznej pikanterii (bardzo, bardzo subtelnej) jest też motyw zakazanej miłości.

ocenił(a) film na 10
Cadavera

dziękuję wszystkim za pomoc, będę starała się obejrzeć większość z zaproponowanych, a już na pewno Futro: portret wyobrażony Diane Arbus, po tak intrygującej wypowiedzi już nie mogę się doczekać i z zapałem siadam do oglądania, dziękuję :*

ocenił(a) film na 9
SparrowGirl

Za horyzontem, Anna i król, Słownik snów no i oczywiście Przeminęło z wiatrem :)