film bardzo mi się podobał, urzekł mnie różnorodnością, bardzo podobało mi się połączenie przygody, historii i romansu, nie ukrywam, że się nie wzruszyłam, miłość ukazana w filmie jest naprawdę cudowna, takie filmy lubię, może moglibyście polecić mi coś podobnego, w podobnym kimacie i o miłości ?
Jedno co mi przychodzi do głowy teraz to "Krwawy Diament" jest przygoda,historia i romans.
a mi się kojarzy (może głównie przez główna aktorkę ;) ) "Wzgórze nadziei" - na pewno połączenie przygody, historii i romansu
Coronado
Sześć dni i Siedem nocy
Kopalnie króla Salomona
Ptaszek na uwięzi
...jeszcze to mi się przypomniało
Jak bym zaproponował "Wzgórze nadziei" również z Nicole Kidman, jest lepszy od "Australii", choć to też bardzo fajny film :)
Zalezy czego szukasz :) Jeśli lubisz Nicole Kidman, nietuzinkowa pracę kamery (piękne, basniowe ujęcia) i groteskowy klimat (dwuznaczne piękno i lekko pikantny smaczek) to polecam ''Futro: portret wyobrażony Diane Arbus'' To jeden z moich ulubionych filmów choć przyznaję-nie dla każdego. Jest w tym filmie trochę groteski, trochę baśni i trochę erotycznej pikanterii (bardzo, bardzo subtelnej) jest też motyw zakazanej miłości.
dziękuję wszystkim za pomoc, będę starała się obejrzeć większość z zaproponowanych, a już na pewno Futro: portret wyobrażony Diane Arbus, po tak intrygującej wypowiedzi już nie mogę się doczekać i z zapałem siadam do oglądania, dziękuję :*