Auta 2

Cars 2
2011
6,6 68 tys. ocen
6,6 10 1 68010
5,8 22 krytyków
Auta 2
powrót do forum filmu Auta 2

Moja opinia.

użytkownik usunięty

Na początek powiem że film mi osobiście podobał się bardzo i nie rozumiem tak wielu zastrzeżeń do tej produkcji.Moim zdaniem wytwórnia chciała trafic do jak najszerszego grona widzów.Pozwolę sobie przytoczyc parę głównych aspektów które wielu się nie spodobały i powiedziec co o tym sądzę:

"Zabrałam/em swoje dziecko na ten film spodziewając się-tutaj czego się spodziewał-a dostałem film pełen przemocy"

Jest zwykle wyraźna różnica między tym czego człowiek się spodziewa a co dostaje i rodzic powinien dowiedziec się o czym jest film zanim na niego pójdzie.I usprawiedliwianie się "jedynką" aut (że przecież tak spokojna) nie jest argumentem.Wystarczy porównac sobie części Harrego Pottera.
Poza tym trzeba dziecko uświadamiac o istnieniu zła a zdania typu "to może go na piłę zaprowadzę żeby go uświadomic że psychole istnieją" nie ma sensu.Właśnie po to są takie filmy by delikatnie to pokazac.

"Bezsensowna strzelanina"

Film miał co prawda prostą ale bardzo wciągającą fabułę! Może dla młodszego widza mogła byc zbyt zagmatwana jednak nie wierzę że dziecku nie spodobałby chociaż kunszt grafiki,wyścigi albo zabawne akcje złomka! Nie uwierzę że dziecko zapamięta tylko te 3 zgniecione auta i strzelaniny (których prawdę mówiąc było przecież mało)
Nie mówiąc o tym że dzieci lubią akcję i ta histeria nakręcana jest przez rodziców

"Dzieci były albo wystraszone albo znudzone"

Nic co było w tym filmie straszne nie było.Jednak młodsi i bardziej wrażliwi widzowie mogli się zasmucic co najwyżej losem niektórych aut. Znudzenie? Ja byłem ciekaw co się stanie dalej od pierwszej minuty.Jednak jak dla kogoś to jest nudne to nie sprzeczam się, ale dziecko które nie znudziło się na jedynce...dwójka powinna go wcisnąc w fotel xd Jednak może chodzi tu o to że dziecko przez to że nie rozumie fabuły nudzi się na filmie? W takim razie trzeba go zabierac na filmy typu "Kubuś Puchatek" i dopiero po czasie zabierac go na produkcję bardziej wymagające

Podsumowując,jeżeli dziecko nie jest bardzo wrażliwe i małe to można spokojnie wziac na ten film bo złomek rozśmieszy każdego ;)

Dziękuję,dobranoc ;) się rozpisałem...

ocenił(a) film na 10

Zgadzam się z panem. Widząc komentarze niektórych rodziców mają oni straaaaaaaaszne przewrażliwione dzieci które nie potrafią niczego docenić i bo im się nudzi, to od razu jest powód by film oskarżać o brutalność, sexizm, satanizm itp....