7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 822585
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Avatar zarobił 73 mln dolarów w piątek. Otwarcie dobre, zwłaszcza biorąc pod uwagę warunki (śnieżyce i inne okoliczności przyrody) :)

http://www.variety.com/article/VR1118012991.html?categoryid=13&cs=1

ocenił(a) film na 8
ravensecond

Jeszcze są wieczorne seanse. Cała nadzieja w reszcie świata na podniesienie wyniku Avatara, w stanach jest fatalnie z pogodą na ten moment i służby sobie nie radzą.

ocenił(a) film na 8
ravensecond

Avatar nie zarobił 73 w piątek. W piątek zarobił ok 27. 73 miliony to przewidywany wynik z całego weekendu.

ocenił(a) film na 10
ravensecond

Są juz wyniki ze świata - 159 mln czyli w całości 232 mln. Biorąc pod uwagę problemy pogodowe w USA nie jest źle. Liczę na to że Avatar jak wszystkie filmy Camerona będzie trwał w kinach pezez dłuższy okres czasu i odstatczny rezultat będzie dobry. Oczywiście nie ma szans żeby przebic Titanica ale chciałbym aby Avatar przekroczył granicę 1 mld.

ocenił(a) film na 8
ravensecond

Chciałem zauważyć, że przewidywania nie sprawdziły się. Avatar zarobił nieco więcej, a mianowicie 77 mln.

ocenił(a) film na 9
Zakrza

I ledwo 200 tysiaków mu brakło do pobicia rekordu otwarca w grudniu... ech
Mam nadzieję, że będzie grany tak jak Titanic do końca marca i zgarnie ponad miliard na całym świecie :)

ocenił(a) film na 8
milek29a

Titanic nie był grany do końca marca. Do końca marca to on się utrzymywał na pierwszym miejscu. A był grany przez 41 tygodni. Przynajmniej według Mojo.

ocenił(a) film na 8
ravensecond

Mimo to rekordu grudnia nie pobił. Brakło mu bardzo niewiele.