7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 822538
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

IMDB

ocenił(a) film na 7

Średnia ocen 8.9, ponad 12 tys. głosów...niezłe jaja;)

ocenił(a) film na 8
R9onaldo

A widziałeś jaką średnią ocen mają skazania na Shawshank?! To są dopiero jaja...

Zakrza

Nie dużo większą bo 9.1 :) i to jest najwyższa nota.

użytkownik usunięty
R9onaldo

Porównywanie tego filmu z arcydziełami jak "Skazani na Shawshank" czy "Ojciec Chrzestny" jest niedorzeczne. Zresztą wątpię czy ten film dorówna znakomitemu "Obcemu" I i II, "Łowcy Androidów" i "Terminatorowi", dziełom kultowym, świetnym zarówno pod względem efektów (jak na czasy ich realizacji) jak i fabuły. "Avatar" na pewno przejdzie ludzkie wyobrażenie jeśli chodzi o stronę wizualną. Ale poza tym to kolejna naiwna i odgrzewana historia. Filmy, które wymieniłem nigdy się nie zestarzeją, bo są po prostu dobre. O "Avatarze" mało kto będzie pamiętał za 20-30 lat, widząc tempo rozwoju technologicznego na świecie. Zresztą o jakości filmu nie świadczy jego notowanie na IMDB, Filmweb czy innych. Jest pewnym wyznacznikiem ale nie głównym.

ocenił(a) film na 9

naiwna historia.....zależy, kto co chce widzieć, ja oprócz wspaniałych obrazów, raju na innej planecie, wątku miłosnego i strzelanek widziałam również człowieka, który, tak jak to ma teraz miejsce na ziemi, w beznadziejny sposób niszczy wszystko, co piękne i jeszcze trochę, a nie będzie lasów, czystych wód, zwierząt, a potem pewnie nas.....

tojaga

Na IMDB film jest już 25 na liście i ma nadal średnią 8.9 (i ciągle rośnie). Może wyprzedzi on wszystkie filmy tej dekady i wejdzie do pierwszej dziesiątki najlepszych filmów.

R9onaldo

bylam dzis w Imaxie na Avatarze (mieszkam za granica i graja go tu od wczoraj). Film jest naprawde niesamowity, jezeli ktos nawet nie przepada za tego typu historiami, chociazby ze wzgledow wizualnych powinien zobaczyc ten film. goraco polecam. a moja przedmowczyni ma racje - to nie tylko historia milosna i nieprawdopodobne efekty ale tez film niosacy przeslanie dotyczace nas - ludzi jako rasy i naszych niechlubnych cech