witam mam pytanko czy moze wiecie czy ten film (Avatar) bedzie trzeba ogladac w okularach ?? bo w koncu to bedzie film krecony w technologii 3D wiec czy bedzie puszczany w "normalnych" kinach czy tylko
IMAX ?? Z góry dzieki za odpowiedzi, pzdr...
Film będzie zarówno w 3D jaki i w 2D, okulary będa poczywiście potrzebne do 3D... szczerze to nie wyobrażam sobie oglądać inaczej tego filmu niż w 3D :)
co do nowych okularów nic nie słyszazłem.. może więcej informacji? jakieś zródło? co łaska.. ;)
Film stworzony specjalnie pod nową technologię 3D.
W zwykłych kinach zobaczysz, bo zwykłe kina mają (prawie wszystkie) projektory cyfrowe czyli puszczają filmy 3D.
W IMAXach tez będzie, ale IMAX wywołuje wymioty ;p
czyli mam rozumiec ze jak pojde do normalnego multikina to bede widzial film w 3D bez okularków?? :D
nie, bedziesz musial oglądać w okularach jeśli chcesz w 3D, tak jak np. teraz Potwory kontra Obcy - tez leci w multikinie, w 3D, z okularami..
W Multikinie będzie to 3D, ale niestety w starej technologii z okularami. Natomiast w IMAXach będzie to nowa technologia 3D bez okularów. Także aby w pełni zobaczyć potencjał nowej technologii, należy iść do IMAXa.
Dobra bo juz jestem confused... Z tego co wiem jeszcze nikt nie wymyslil technologi 3D, która pozwala nam ogladac obraz w 3D, ktory wychodzi wrecz z ekranu sam z siebie. Sony co prawda eksperymentuje z tą technologią, ale na razie są to raczkujące hologramy, które powiedzmy pokazują kulkę w 3D i tyle.
Moje pytanie jest z innej beczki: czy nie bede zle sie czul po takim prawie trzygodzinnym seansie w 3D? Bo czesto spotykam sie z opiniami, ze kazdemu zbiera sie na wymioty od tak wypaczonego ogladania juz po niecalej godzinie, dlatego tez filmy IMAX'owe sa w 90% 45-minutowymi gówienkami...
Aha na jakiej zasadzie daja okulary? Przeciez łeb nie jest równy łbowi drugiemu...
{ WTF mode on }
Przecież każdy wie , że w IMAXie podłączaja elektrody do głowy , i obraz transmitowany jest bezpośrednio do kory wzrokowej , dlatego nie potrzeba okularów.
@Golan
http://pl.wikipedia.org/wiki/IMAX
BTW. jest chyba z 10 tematów nt. krwawiących oczu , omdleń , i pawiozy spowodowanej filmami 3d.