7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 822585
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

mam zmaiar wybrac sie w sobote do kina na ten film i tu pojawia sie moje pytanie. z tego wzgledu ze jestem z okolic rzeszowa to bedzie to kino helios i mam problem isc na 3d czy na zwykly!?? prosze o odpowiedz!!

gogiv1

Wszyscy zachwalaja 3D wiec pewnie lepiej byloby isc na film w takiej wlasnie formie.

ocenił(a) film na 10
gogiv1

Zdecydowanie 3D poprostu wgniecie cie w fotel:P

ocenił(a) film na 10
gogiv1

3D i to bez dwóch słów!!! Dla mnie rewelacja...

ocenił(a) film na 8
Madzik_11

Do nowego roku będzie na film webie w top świat nr1 z taką średnią głosów!! Czy ten film jest naprawdę taki dobry żeby dostawał ocenę 10/10 w 90%?

ocenił(a) film na 8
gustaw911

W swojej kategorii - jest.

ocenił(a) film na 10
bob_Lazar

Dla mnie jak najbardziej zasługuje na 10/10 albo i więcej, prosta błaha historia piękne plenery i to "coś" dlatego takie filmy wciągają każdego kinomana który potrafi docenić prostotę która sama w sobie jest piękna.Film Avatar jest po prostu piękny oby więcej takich filmów.

ocenił(a) film na 10
gogiv1

ja mam jeszcze jedno pytanie: czy film byl robiony w technologii IMAX? Czy jest sens jechac (troche dalej, placic wiecej) do IMAX czy wystarczy normalne, tez dobre kino?

ocenił(a) film na 8
Crunik

Film był robiony w normalnej technologii ale powstała też wersja dla imaxu. W Imaxie jeszcze "Avatara" nie oglądałem (dopiero się wybieram)dlatego nie powiem jak to wygląda, choć napewno niesamowicie ze względu na największy ekran i geometrie sali. Wspaniała głębia obrazu jest gwarantowana. Byłem na normalnym 3D cyfrowym dwa razy - poprostu wgniotło mnie w fotel :) Więc jeśli do imaxu daleko to nic się nie dzieje. Ten film jest poprostu tak zrobiony, że jego się nie ogląda - w nim się uczestniczy! To co widzimy pochłania nas be reszty i po paru minutach zapominasz, że masz na nosie okulary Real D 3D. Oczy wogóle się nie męczą.
Niezapomnij usiąść pośrodku rzędu i (jeśli nie Imax - w miare blisko ekranu ale nie za blisko - coś fantastycznego!)

Ten film to mistrzostwo świata.