PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637247}

Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 211738
6,1 72 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Informacje należy traktować jako plotki, ale jeżeli ktoś uważa na spoilery, to ostatni moment, aby się wycofać.

"Avengers: Age of Ultron" przedstawi nową grupę Avengers. Hulk prawdopodobnie wyląduje w kosmosie.

"Captain America: Civil War" ujawni, że Bucky zabił Howarda Starka, Iron Man będzie walczył z Kapitanem Ameryką, Tony Stark jest zniechęcony (nie wiadomo do końca jak skończy po tym filmie), Black Panther zostaje przedstawiony, Crossbones zabija Rogersa pod koniec filmu, co da mocny cliffhanger co do dwóch najbardziej dochodowych postaci.

"Doctor Strange" prawdopodobnie uniknie jakiegoś większego wpływu reszty uniwersum.

"Thor: Ragnarok" zabije masę Asgardczyków i cześć z nich wskrzesi, a Thor skończy w jakimś więzieniu (opisywane jako "galactic prison").

Potem nastąpi przerwa od Ziemii w "Guardians of the Galaxy 2".

Powrót na ziemię w "Black Panther". Prawdopodobnie ujrzymy New Avengers.

"Avengers: Infinity War Part 1" będzie bez Kapitana Ameryki, ponieważ nie żyje, bez Thora który siedzi w więzieniu, ale za to pojawi się Spider-Man, ponieważ umowa z Sony jest bliska sfinalizowania. Postacie które mogą być członkami Avengers w tym filmie: Quicksilver, Scarlet Witch, Vision, Black Panther, Doctor Strange, Ant-Man, Wasp, Captain Marvel, Luke Cage, Daredevil, Iron Fist, Jewel, ktoś z Inhumans ktoś z Guarduans of the Galaxy, ktoś z kosmosu Marvela oraz Spider-Man. Film ma nie zawierać nikogo z klasycznych filmowych Avengers. Oni mają powrócić w drugiej części. Tak, Steve Rogers też.

Możliwe, że po napisach pojawi się Fantastyczna Czwórka, aczkolwiek to najmniej pewna informacja.

RollOut

Źródło wiadomości: http://marvelcomics.pl/news/index/id/23248/Plotki-o-przyszlosci-Marvel-Cinematic -Universe

Undercik

To z Fantastyczną Czwórką to chyba ktoś albo sobie jaja u Was zrobił, albo nie zrozumiał końcówki artykułu Davena, bo nie chodziło bynajmniej o scenę po napisach w Infinity War...

Peeves

Masz po części racje. Po prostu zasugerowałem się nagłówkiem. Dzięki za uwagę.

ocenił(a) film na 10
RollOut

Z kąd masz te info ?

ocenił(a) film na 10
KapitanP

Sorry za późno spojrzałem :-)

ocenił(a) film na 8
RollOut

Dzięki,ale to tylko plotki.

RollOut

Fantastyczna Czwórka??? to jaja w biały dzień :)

ocenił(a) film na 8
wort801

To wszystko jest chyba jedną,wielką bzdurą.

thorin3

Oby ....

ocenił(a) film na 8
wort801

Kurczę...W necie jest więcej o tym..

wort801

Nie, osoba, która to przetłumaczyła, pomyliła się... Pod koniec artykułu po prostu Daven umieścił coś, co nazwał "Post credits scene", chodziło o takie żartobliwe nazwanie "postscriptum", w którym wspominał o informacji dostarczonej przez innego reportera portalu, że Fantastic Four jest w trudnej sytuacji i że podobno pracownicy planu i obsada uskarżali się na złe warunki czy coś. Tłumacz źle zrozumiał.

ocenił(a) film na 8
Peeves

Boje się nowej FF4, wolałbym by ich ominąć...

ocenił(a) film na 8
Peeves

JEDYNA rzecz która mnie niepokoi to wskrzeszanie bohaterów.Coulson wystarczy.

Peeves

Ok dzięki za wyjaśnienie .:)

RollOut

,,Hulk zostaje wysłany w kosmos". Czyli Planet Hulk is coming !

ocenił(a) film na 10
TheGodfatherr

Szczerze to raczej w to wątpie :-) ale pomarzyć nie zaszkodzi :-D

KapitanP

To jest bardzo prawdopodobne. Bo jeśli Hulk zostanie na ziemi, to dlaczego nie pojawi się w Civil War ?
Jeśli pod koniec Aou wyślą go lub wyśle Ultron w kosmos, to czy ta postać zniknie ? Albo pojawi się w Strażnikach na co jestem na nie !

TheGodfatherr

No co ty. nie licz na Planet hulk, choć bardzo bym chciał( a druga sprawa, musiałby hulk pozostać w swojej formie bez zmiany na bannera). gdzieś czytałem że ma zostać pojmany przez Rossa i trafi do klatki z której nie może uciec. coś zrobią nawet że hulk się nie pojawi gdy się banner rozzłości. szkoda że nie zapamiętałem namiarów na ten tekst, podałbym ci jak na tacy :)

hulk_filmaniak

To było po world war hulk, z tym, że nie w klatce go zamknęli lecz w bunkrze, bardzo głęboko pod ziemią. Dodatkowo Banera wprowadzili w stan śpiączki farmakologicznej.

Zgrywus90

Może i masz rację, tyle tego czytam że mogło mi się coś pomieszać z informacjami :)

TheGodfatherr

Wg mnie Planet Hulk jest mało prawdopodobne, a przyczyna jest jedna: Hulk jest aktualnie za głupi. W "planet hulk" zielony trafia na obcą planetę, gdzie bez ROZUMU by sobie nie poradził... baaa nawet zakochuje się i robi dzieciaka. Jak wyobrażacie sobie tego głupka w roli pukającego panienkę ? :PP Ja sobie nie wyobrażam aktualnie.
Hulk został wysłany w komiksach w kosmos, nie dlatego, że był za głupi, bo mimo wszystko potrafił normalnie się wypowiadać, potrafił się kontrolować, potrafił pomagać, to stał się nagle jednak nieobliczalny. Gdyby nie wybuch plazmy który bezpośrednio w niego trafił to dalej bylby na ziemi i nikt go w kosmos by nie wysyłał. Jeśli Marvel nagle zrobi z zielonego olbrzyma inteligentną istotę to upadną na psy. Własnie dlatego Feige nie zapowiedział "Planet Hulk", ponieważ niestety Hulk został źle wprowadzony do uniwersum. Gdyby ewoluował tak jak na kartach komiksów czy seriali animowanych to "Planet Hulk" jak najbardziej byłoby realne. Na daną chwilę niestety realne nie jest, chyba że wcześniej powstanie inny solowy film o Hulku, w trakcie którego Hulk by zyskiwał rozum.
Takie moje zdanie.
Oczywiście to wszystko nie oznacza, że nie chciałbym zobaczyć kinowej adaptacji "Planet Hulk" oraz "World War Hulk" bo oczywiście chciałbym :))

Zgrywus90

Osobiście nie chciałbym sceny łóżkowej gdzie sałaciak posuwa jakąś kobietę z innej planety. Ok, może się zakochać ale nic więcej.To postać jest przecież ucieleśnieniem wielkiej mocy i potęgi. Ja tego sobie nie wyobrażam aby się z kimś kochał. Może w przyszłości sprawią że będzie bardziej ludzki ale jak na ten czas Facet który stworzył hulka do mścicieli jest najlepszą wersją ale tu mam na myśli tylko wygląd . Zrobili głupio a mianowicie(bicie się w klatkę jak tarzan, wiele momentów gdzie porusza się jak małpa, koszmar -Czego mi brakuje w hulku.. cóż takie zachowania jak poruszanie się jak normalny człowiek jak to było z hulka 2008 ,bez robienia garba...,super szybkość, mowa tu o bieganiu, wysokie skoki jak to było w Hulk 2003. potężne uderzenia pięściami w ziemię, ogromne uderzenie stopą czy też potężne klaśnięcie które powodowały fale podmuchu) brakuje mu tego:/. Ciekawym moim zdaniem by było wprowadzenia Lidera do solowego filmu gdzie złapałby Bannera i robiąc z niego królika doświadczalnego tylko po to aby uzyskać taką siłę jak ma hulk...i tu wkracza zmiana. Eksperyment się nie powiódł choć nie do końca. Lider jak nie miał mocy tak nie ma ale sprawił że hulk stał się mądrzejszy , oczywiście w solowym filmie by jeszcze się pojawiła kuzynka Bannera, Generał Ross a później Stark w jeszcze lepszej i większej zbroi niż ta co będzie w Avengers:Czas Ultrona ,to by był odlot:D.
Ps: wie ktoś czy zrobią jakiś film animowany o przygodach hulka jak to było z Ultimate Avengers 1 i 2? zaznaczam że nie chodzi mi o serial animowany .

Zgrywus90

Ja pamiętam, ze to Banner zaliczył tą kosmitkę, po tym jak Hulk przemienił się z powrotem w ludzką formę.
Zresztą to, ze Hulk jest przedstawiany jako dzikus nie znaczy, ze jest głupi. Po sklepaniu Lokiego coś tam powiedział, i szedł wyprostowany jak człowiek. Zreszta pamietaj, ze w komiksach Hulk przed "Planet Hulk" takze nie byl zbyt madry. Dopiero po tym wydarzeniu jak sam przyznal lecac na ziemie zeby sie zemscic, ze nauczyl sie mądrości i walki. On jest po prostu łatwy na manipulacje.
Trzeba poczekać na Aou. Może Hulk będzie trochę lepiej przedstawiony, bo ponoć ma się więcej odzywać.

TheGodfatherr

Z kąt wiesz że hulk będzie więcej mówił? Ja pragnę najbardziej zobaczyć potężne klaśnięcie, uderzanie pięściami w ziemię, zdecydowanie więcej chodzenia jak normalny człowiek oraz w miarę możliwości pokazanie jak szybko biega i daleko skacze ..

hulk_filmaniak

Kiedys byl taki news na CBM.

hulk_filmaniak

Jeśli będzie tak jak mówisz, że Hulk ma więcej mówić w AoU to faktycznie będzie prognostyk do planet Hulk. Bo po prostu Hulk musi być mądrzejszy, a nie taki jak teraz gdzie zachowuje się jak dzikus. Nawet Rogers w pierwszej części do Hulka "A Hulk? rozwalać!" bezosobowo się do niego zwrócił, bo wiedział, że i tak jest za głupi by zrozumieć normalne zdanie.
Ale mimo wszystko w AoU Hulk odegra znaczącą rolę i nie zdziwi mnie to jeśli się okaże, że to zielony olbrzym roztrzaska ultrona, w końcu co taki robocik może mu zrobić ? Najpierw chwilę będzie mieć szanse z Hulkiem, ale po chwili gdy ten wpadnie w furię to zrobiłby z Ultrona piłkę do kosza, w końcu nie zapominajmy jak w Planet Hulk zielony potraktował m.in. Black Bolta, którego zmiażdzył, Doctora Strange, któremu zgniótł ręce czy innych superbohaterów.

RollOut

To uniwersum coraz bardziej mnie zachwyca i zaskakuje :)

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Będzie mrok :)

thorin3

Będzie będzie :) Thanos is coming :)

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Już sam Crossbones narobi czerwonych plam :)

thorin3

kto to dokładnie?

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

http://www.chud.com/wp-content/uploads/2013/04/Crossbones.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/Crossbones_(comics)

thorin3

thx jutro poczytam.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

To jeszcze się pośmiej:
http://www.filmweb.pl/film/Avengers%3A+Czas+Ultrona-2015-637247/discussion/Zwias tun+z+dubbingiem.,2582747

thorin3

Normalnie ciary na plecach :D
A tak na serio dubbing słabiutki w porównaniu z oryginałem. Głos Ultrona - tragedia.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Nawet gorszy od dubbingu w zwiastunie Ant-Mana.

thorin3

noo

ocenił(a) film na 7
RollOut

O jej... według mnie za dużo tych super bohaterów...

Paklpy

Bo to Marvel.... A w komiksach ile jest bohaterów ? :) Zapanowała moda na to, każdy kolejny bohater to kolejne $$ :)