To nie jest takie sci fi jak kolega pisze z tymi 2 mld, Age of Ultron nie wyciągnie 2 mld, ale 1.4 - 1.6 na 99%, Teraz czytam, że Sony negocjuje z Marvel Studios, by Spiderman dołączył do świata Marvela, więc powiedzmy że jest w tym ziarnko prawdy i Spiderman zostaje Avengersem i występuje w trzeciej części, wtedy jestem skłonny uwierzyć, że Avengers 3 mogą dobić do 2 mld i stać się najbardziej kasowym filmem ever.
Niby czemu marka Spideya ma cokolwiek zrobić w box officie? Widziałeś porażkę TASMów? Spiderman już nie jest marką
Nie znasz siły marketingu, marketingowcy zrobią z połączenia Spidermana i Avengers wydarzenie większe, niż lądowanie na księżycu, a ludzie to kupią, mogę się założyć, że przypadku Avengers 3 w którym będzie ścianołaz zyski pójdą w górę o 25% niż gdyby byli w standardowym składzie.
Zależy dla kogo, Avengersi są tak nasyceni superbohaterami,że raczej każdy normalny widz machnie ręką na kolejnego więcej, nawet jeśli będzie to kolejny kawalarz i pajac na pajęczynie. Lądowaniem na Księżycu byłoby odkrycie pośmiertnego filmu Kubricka
a wiesz ze avengers zarobili prawie 1.6 mld a druga czesc na pewno zarobi wiecej
"Age of Ultron nie wyciągnie 2 mld, ale 1.4 - 1.6 na 99%, Teraz czytam, że Sony negocjuje z Marvel Studios, by Spiderman dołączył do świata Marvela, więc powiedzmy że jest w tym ziarnko prawdy i Spiderman zostaje Avengersem i występuje w trzeciej części, wtedy jestem skłonny uwierzyć, że Avengers 3 mogą dobić do 2 mld i stać się najbardziej kasowym filmem ever."
Najbardziej kasowym filmem 2mld ? :):):)
Coś ci się pomieszało. Dwa filmy przekroczyły już 2mld
Tytanik ma 2,18mld
Mimo hype'u na ten film,nie ma pewności czy zarobi tyle co 1 część w USA,chociaz te 300mln Strażników umacniają mnie w przekonaniu że może nawet wiecej zarobić. A zarobki spoza USA,to daję w ciemno 1mld.
Hobbita raczej na pewno. Hobbit dobije prawdopodobnie do miliarda. Ostatnia część Władcy Pierścieni zarobiła najwięcej z całej trylogii. Z resztą ta część Hobbita zapowiada się najciekawiej. Avengers 2 zarobią (wydaje mi się) podobną sumę pieniędzy co jedynka.
"Avengers 2 zarobią (wydaje mi się) podobną sumę pieniędzy co jedynka"-
nie ma takiej opcji na pewno ponad 2 mld w samych stanach pewnia zarobia 1 mld
Wątpię żeby w Stanach wyciągnęli miliard. Avatar na który wszyscy tak się napalali nie zarobił 800 milionów, więc Avengers też nie zarobią. na całym świecie też wątpię żeby dobili do 2 mld
Też wątpię, by Avengers 2 mimo swej wielkiej popularności zarobiło w Stanach tyle co Avatar 760mln, na które było wielkie bum.
Prawdopodobnie dlatego żadna kolejna część Avatar też nie pobije wyniku całkowitego pierwszej części,
ani w samym Usa -760mln, ani ogółem na świecie 2,78mld mimo pewnie dużo lepszych otwarć.
Ja obstawiam, że w Usa 670-680mln, a poza 1,3mld głównie dzięki Chinom,
gdzie w sumie nie zarobiła tak wiele jak na ich możliwości pierwsza część, teraz powinno być dużo...dużo lepiej :)
Także w sumie Avengers 2 może zarobić w okolicach 2mld
hhahaa no to pojechales avengers zarobili w sumie prawie 1.6 mld a druga czesc bym sie nie zdziwil jak dojdzie do 2 mld
Jak dobije do 2 mld, to można będzie uznać za niezły sukces, ale możliwe, że skończy trochę poniżej tej granicy.
Przed premierą Guardians of the Galaxy obstawiłem dla nich wynik 650 milionów i plus minus dobili do tego wyniku, w przypadku Age of Ultron stawiam na mocne 1.4 miliarda dolarów. Teraz kwestia tego, czy plotki mówiące o udziale Spidermana w kolejnych fazach Marvel Cinematic Universe (Sony podobno negocjuje z Marvelem na ten temat) są prawdziwe. Jeśli tak i Spiderman zostanie uwzględniony w Avengers 3, to będzie bomba wybuchającą z siłą 2 miliardów dolarów.
Wierzysz w to, że Avengers 2 zarobi ogółem na świecie mniej niż pierwsza część ?
Po wynikach IM3, Thor 2, Kapitan Ameryka 2 widać było progres po sukcesie kasowym Avengers.
W samych Chinach poprawi się wyraźnie wynik, gdyż jedynka zarobiła tylko 86mln,
dwójka pewnie zarobi w okolicach 150-200mln