PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637247}

Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 211764
6,1 72 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Przeczytałam gdzieś, że Iron Man na pewno pojawi się w drugiej części Avengersów, więc może ktoś mi wyjaśni jak? Przecież w trzeciej odsłonie Iron Mana Stark zniszczył swoje zbroje, usunął odłamki i elektromagnes więc nie miałby nawet jak ich zasilać. Macie jakieś teorie albo wiadomości na ten temat?

Korrrba

Przecież zbroje zasila inny reaktor. A elektromagnes który miał w klacie tylko odciągał odłamki od serca,które zostały usunięte podczas operacji,więc był zbędny.
Na logikę,miał 40 zbroi,którymi sterował Jarvis i chyba nie myślałeś że były zasilane reaktorem z klaty Starka. Zresztą spójrz na War Machine/Iron Patriot, jego zbroja była tylko zasilana reaktorem. Jedyny powód dla którego Stark zniszczył zbroje to fajerwerki dla Pepper. Zresztą Stark zdaje sobie sprawę wydarzeniach z filmu,że jest Iron Manem bez zbroi i,że może spać spokojnie. Ale nie mówi,że koniec z byciem "superbohaterem" i zbrojami.
A zbroje zacznie budować zapewne na bazie ulepszonego extermis.

ocenił(a) film na 7
kamilx98

A mozesz mi wytlumaczyc dlaczego te zbroje sie tak rozlatywaly?

Magic1997

W scenie z ciężarówką to oczywiste było,dlaczego sie rozleciało. Bo zbroja była pusta w środku.
A co do Mark 42 to w scenie ataku na rezydencje Starka Jarvis mówi że to prototyp i pewne funkcje są nie dostępne i sama zbroja była nie wytrzymała co widzimy w scenie na początku filmu jak stark przyciągał do siebie części zbroi i jedna część uderzyła go od tyłu i zbroja się rozleciała. Była po prostu nie dopracowana,a powiedzenie w TV gdzie mieszka wiadomo jak się skończyło.Ogólnie Stark poszedł na ilość nie na jakość,zbroje robił jako terapia po wydarzeniach z NY. Nie mógł spać,a zbroi zrobił dużo,ale ich nie dopracował, a zniszczenie rezydencji całkowicie uniemożliwiło mu ulepszenie Mark 42. A sceny walki z Killanem i kilkoma zbrojami,były na korzyść Killana bo on rozgrzewał sie do 3000 stopni Celsjusza,a zbroje starka były zbudowane z większej ilości części niż w poprzednich filmach. Ogólnie jego technologia zawiodła w tej części co jest tłumaczone stanem psychicznym bohatera(napady lęków,problemy ze snem,obawa o Pepper,budowanie wielu zbroi które nie były dopracowane,nie mówiąc już o mark 42)

ocenił(a) film na 7
kamilx98

Pamiętam ze ta zbroja która używal w Avengers była tak dobra ze Tony potrafił sie nią przebić przez jeden z tych wielkich statków Chetauri. Liczyłem na jakiś wielki finał, na to by pod koniec filmu przybyła jakąś dobrą zbroja a przybyło ich dużo ale niestety każda okazała się słabym chińskim produktem

Magic1997

Tak po pierwsze, to zbroja którą nosił Tony była zasilana reaktorem, który miał w sobie, jest to ukazane w poprzednich częściach w których on brał udział. Druga rzecz, to że zniszczył zbroje nie znaczy, że nie może ich zrobić raz jeszcze. Usunęli mu reaktor łukowy z klatki ale zawsze może go tam ponownie umieścić, bo w sumie dziurę w klacie by miał nadal, jeżeli stawiamy na logikę.

ocenił(a) film na 7
LesioJunior

A po co mi to piszesz?

Magic1997

Odpisał założycielowi tematu ;)

ocenił(a) film na 7
kamilx98

Tylko pod moim adresem/

LesioJunior

W sumie racja, tyle że w filmie to trochę wyglądało jakby miał dość bycia Iron Manem. Wszystkie zbroję zniszczone, a on rusza ze swoim życiem (operacja). Dlatego wiele ludzi się zdziwi widząc go w Avengersach dwójce.

ocenił(a) film na 9
tynka33

W filmie było to tak przedstawione, że zniszczył wszystkie zbroje ale jest jeszcze jego wieżowiec czyli ,,Stark Tower,, i na pewno posiada on tam kilka zbroi (a już na pewno jedną).

ocenił(a) film na 9
Optimus22

A nawet jeśli by tych zbroi nie było, to przecież Tony może zrobić kolejne ;]

ocenił(a) film na 10
LesioJunior

Jeżeli użył Extremis na sobie to mu zarosło tę dziurę:)

LesioJunior

Po co wkładać reaktor łukowy z powrotem do ciała? Przecież wystarczy by był wbudowany w zbroję.

ocenił(a) film na 10
kamilx98

Dla mnie Tony bez świecącego kółeczka na piersi już nie jest tym samym Tonym :(

kamilx98

A ja bym się chciała zapytać, jak wytłumaczysz end credits z "Iron Man 3" (nie podważam Twoich przypuszczeń, że jeszcze zobaczymy Iron Mana w zbroi - bo bardzo chciałabym go zobaczyć - ale jestem ciekawa Twojej opinii). Zostały tam pokazane wyrywkowe sceny ze wszystkich trzech filmów o IM, czyli zrobili takie jakby podsumowanie, czyli wynikałoby, że z IM już się żegnamy :( [Pomijając już zawirowania fabularne, bo tu sobie można gdybać, ale taki ruch ze strony twórców... Też chyba coś znaczy, nie?]

pinka1801

RDJ chce grać w Avengers 2, Joss Whedon mówił nie raz,że Iron Man będzie w Avengers 2. Więc Tony na pewno wróci w zbroi. A czy 4 część będzie z tym samym aktorem,nie wiadomo. A napisami to nie ma co się sugerować.

ocenił(a) film na 9
kamilx98

Ja czytałem nawet taki artykuł, w którym Joss Whedon wypowiadał się na temat Avengers 2, i powiedział, że nie nakręci filmu, jeśli Roberta Downey J. nie będzie w filmie.

ocenił(a) film na 9
Optimus22

A może tony zaiwanił laske lokiego z avengers i na jej podstawie zbuduje nastepna zbroje :o bo po co mu reaktor łukowy z wyczerpalną mocą jak może zastąpić to moca nieograniczoną z laski :P to tylko spekulacja ale pewnie cos marvel wykmini i bedzie cos ciekawego :p z jednej strony ile to moze robic takich samych zbroi bez opcjii upgarde ^^ w koncu by sie one znudzily ;p

Korrrba

UWAGA! SPOILER! Obejrzyj 3 część Iron Man'a dokładnie, nie wszystkie zostały zniszczone, tylko zastępcze. O ile się nie mylę UWAGA! SPOILER! MK VI, którą w locie uszkodziła Pepper, nie została zniszczona, leżała na ziemi, poza tym jedną jej część miała Pepper na ręku w momencie "Tabula Rasa".

LesioJunior

Czy przypadkiem pancerz Mark VI nie uległ zniszczeniu podczas ataku na rezydencję Starka?

Piotrek1263

Z tego co pamiętam te pierwsze Marki z pracowni Starka zostały zniszczone :)

kamilx98

Widać było że są poniszczone ale nie zniszczone może w avengers 2 je naprawi:)Pszypuszczam że może to niebyło mark VII wtedy co Pepper rozwaliła tylko mark VIII.

kacing

Po co ma naprawiać z jakiś odłamków? Lepiej zrobić nową lepszą zbroje na bazie extermis :)

kamilx98

Mógł by naprawić najlepszą typu mark VII albo mark VI i ją ulepszyć:)