PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637247}

Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 211 tys. ocen
7,2 10 1 211271
6,1 61 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Tak jak w temacie przewidziałem sie? To przecież nie możliwe! Może jeszcze młot rozwalą?

ocenił(a) film na 9
Denefor

ta scena z rozwaloną tarczą kapitana i leżącym prawdopodobnie torem to prawdopodobnie wizja

ocenił(a) film na 10
mateusz dobosz

to nie wizja w komiksie utron rozwalil kapitanowi tarcze pozniej naprawil ja czarna pantera

ocenił(a) film na 5
Marvel_Studios_3

To tylko twoje przypuszczenie :)

A użytkownik wyżej nie stwierdził faktu, tylko napisał, że to 'prawdopodobnie wizja', co jest możliwe jeśli w filmie mamy kogoś takiego jak Scarlet Witch.

ocenił(a) film na 7
zombie001

To raczej wizja zesłąna przez Visiona. W końcu to on zsyła na CAPa wizję jak jego życie mogłoby wyglądać gdyby wojna potoczyła się inaczej.

Denefor

też mnie zdziwiła "zniszczona niezniszczalna tarcza", ale jeszcze bardziej mnie zdziwiła pewna postać i zastanawiam się czy mi to się nie przewidziało... czy ja tam widziałam kolejnego superbohatera Flasha Gordona ???

shannella

nie to Quicksilver , ale chyba inny niż ten z X-Menów , tutaj będzie chyba eksperymentem hydry

ocenił(a) film na 9
Blacky21

Ten z z-menów był słaby ... ten jest bardziej podobny do takiego z komiksów :)

ocenił(a) film na 9
Denefor

Wydaje mi się że jest to możliwe i jedyną rzeczą będącą wstanie zniszczyć vibranium jest vibranium.

ocenił(a) film na 8
Denefor

Jest to podobnież wizja Scarlet Witch. ;)

ocenił(a) film na 8
Denefor

W komiksach tarcza kapitana jest zrobiona ze stopu Adamantium i Vibranium. Adamantium jest w kontrakcie z X-Menami, więc Marvel nie miał praw i chcąc nie chcąc zrobili, że tarcza jest z samego Vibranium. A Ultron może być z Vibranium.

ocenił(a) film na 9
Eryk0201

Myślałam że ta tarcza jest tylko z Vibranium ....

ocenił(a) film na 9
Denefor

Ultron zrobi sobie zbroje z vibranium ktora najprawdopodobniej wyglada wlasnie tak jak na koncu zwiastuna.

Denefor

A ja mam pytanie do speców od komiksów Marvela, mianowicie co jest lepsze pazury Wolverina czy tarcza Kapitana? Wiem, że szpony są z adamantium a tarcza z vibranium, ale czym się różnią, co jest wytrzymalsze itd?

Chuck7

Dołączam się do pytania powyższego autora

ocenił(a) film na 10
Chuck7

tarcza kapitana jest z vibranium i adamantium ale ze wzgledu na prawa marvel nie moze uzyc nazwy adamantium a i wolverine nie dal by rady rozciac tej tarczy jedynie ja zarysowac

Marvel_Studios_3

Ale zwykły nabój (np. z karabinu maszynowego to porysuje nie?

ocenił(a) film na 10
hulk_filmaniak

Wiesz farba nie jest niezniszczalna :-)

ocenił(a) film na 10
hulk_filmaniak

w pierwszej czesci kapitana agentka carter strzelila kilka razy do jedo tarczy z colta 1911 i troche sie wgniotla ale potem tak jakby sie ta tarcza zregenerowala albo jak red skull w nia uderzyl pozostalo po tym wgniecenie a potem zaczelo znikac wiec mysle ze karabin powinien choc troche zarysowac ale przebic nie ma szans

Marvel_Studios_3

Ta wgnieciona tarcza to był kawałek żelastwa, gadżet, który Cap woził na przedstawienia. A tarcza, w którą strzelała Peggy nie miała nawet ryski.

ocenił(a) film na 10
roach22

obejżyj jeszcze raz uważnie miała kilka wgnieceń

ocenił(a) film na 10
Chuck7

Moim zdaniem vibranium jest lepsze bo prócz tego ze jest twarde to jeszcze pochłania energię, a pazury Logana nie są w stanie rozbić tarczy ,vibranium może zniszczyć inne vibranium.

ocenił(a) film na 7
Chuck7

Adamantium jest najtwardszym materiałem w uniwersum marvela.
Więc technicznie rzecz biorąc szpony Wolverine'a mogą przeciąć tarczę CAPa z vibranium, jeśli włożyć w to odpowiednio dużo siły.
W wypadku tarczy z protoadamantium, szpony nawet by jej nie porysowały.

Chuck7

Tarcza nie jest z vibranium tylko ze stopu vibranium i stali. W komiksie był trzeci, nieznany składnik przez co połączenia nie da się odtworzyć. I właściwie to i tarcza kapitana i szpony wolverina to adamant, tylko po prostu jeden jest "niepowtarzalny" i chyba "bardziej niezniszczalny" od drugiego...