Tak jak w temacie przewidziałem sie? To przecież nie możliwe! Może jeszcze młot rozwalą?
ta scena z rozwaloną tarczą kapitana i leżącym prawdopodobnie torem to prawdopodobnie wizja
to nie wizja w komiksie utron rozwalil kapitanowi tarcze pozniej naprawil ja czarna pantera
To tylko twoje przypuszczenie :)
A użytkownik wyżej nie stwierdził faktu, tylko napisał, że to 'prawdopodobnie wizja', co jest możliwe jeśli w filmie mamy kogoś takiego jak Scarlet Witch.
To raczej wizja zesłąna przez Visiona. W końcu to on zsyła na CAPa wizję jak jego życie mogłoby wyglądać gdyby wojna potoczyła się inaczej.
też mnie zdziwiła "zniszczona niezniszczalna tarcza", ale jeszcze bardziej mnie zdziwiła pewna postać i zastanawiam się czy mi to się nie przewidziało... czy ja tam widziałam kolejnego superbohatera Flasha Gordona ???
Wydaje mi się że jest to możliwe i jedyną rzeczą będącą wstanie zniszczyć vibranium jest vibranium.
W komiksach tarcza kapitana jest zrobiona ze stopu Adamantium i Vibranium. Adamantium jest w kontrakcie z X-Menami, więc Marvel nie miał praw i chcąc nie chcąc zrobili, że tarcza jest z samego Vibranium. A Ultron może być z Vibranium.
Ultron zrobi sobie zbroje z vibranium ktora najprawdopodobniej wyglada wlasnie tak jak na koncu zwiastuna.
A ja mam pytanie do speców od komiksów Marvela, mianowicie co jest lepsze pazury Wolverina czy tarcza Kapitana? Wiem, że szpony są z adamantium a tarcza z vibranium, ale czym się różnią, co jest wytrzymalsze itd?
tarcza kapitana jest z vibranium i adamantium ale ze wzgledu na prawa marvel nie moze uzyc nazwy adamantium a i wolverine nie dal by rady rozciac tej tarczy jedynie ja zarysowac
w pierwszej czesci kapitana agentka carter strzelila kilka razy do jedo tarczy z colta 1911 i troche sie wgniotla ale potem tak jakby sie ta tarcza zregenerowala albo jak red skull w nia uderzyl pozostalo po tym wgniecenie a potem zaczelo znikac wiec mysle ze karabin powinien choc troche zarysowac ale przebic nie ma szans
Ta wgnieciona tarcza to był kawałek żelastwa, gadżet, który Cap woził na przedstawienia. A tarcza, w którą strzelała Peggy nie miała nawet ryski.
Moim zdaniem vibranium jest lepsze bo prócz tego ze jest twarde to jeszcze pochłania energię, a pazury Logana nie są w stanie rozbić tarczy ,vibranium może zniszczyć inne vibranium.
Adamantium jest najtwardszym materiałem w uniwersum marvela.
Więc technicznie rzecz biorąc szpony Wolverine'a mogą przeciąć tarczę CAPa z vibranium, jeśli włożyć w to odpowiednio dużo siły.
W wypadku tarczy z protoadamantium, szpony nawet by jej nie porysowały.
Tarcza nie jest z vibranium tylko ze stopu vibranium i stali. W komiksie był trzeci, nieznany składnik przez co połączenia nie da się odtworzyć. I właściwie to i tarcza kapitana i szpony wolverina to adamant, tylko po prostu jeden jest "niepowtarzalny" i chyba "bardziej niezniszczalny" od drugiego...