Otóż mam dwa pytania odnośnie Thora:
1. Bo Avengers Thor przybył sobie w pewnym momencie na ziemię by powstrzymać Lokiego.
Potem pobił się z Iron manem, później był na tym helicarrierze posprzeczał się z innymi i walczył
z Hulkiem.
Zaś nie było go trochę, aż przybył na końcową jatkę. Teraz mam takie odczucia, że on do fabuły
nic nie wniósł, ale do pytania: Czy w Avengers: Age of Ultron Thor będzie mieć więcej do roboty?
(to może też być pytanie do znawców komiksu)
2. W Thor: Mroczny Świat w drugiej scenie po napisach Thor przybył na ziemię. Czyli on na niej
teraz jest? Czy przybył tylko by pocałować Jane i odlecieć?
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi bo te dwa pytania bardzo mnie nurtują.
Ad2. To Thor raczej przybył na troche dłużej niż na pocałunek z Jane bo przecież zrzekł się władzy ,a Odyn a raczej Loki dał mu pozwolenie na odejście z Asgardu, takie jest moje zdanie w tym temacie.
Hulk i Hawkeye beda mieli wiecej do roboty. Whedon zapewnia, ze Hulk i Sokole oko beda miec bardziej rozbudowane i ważniejsze role, po to by zalatac dziurę, brakiem ich wystepow w 2 fazie. Mysle ze to sprawiedliwe, i nie widze powodu aby Thor - jak dla mnie najmniej ciekawa postac w filmie, mial grac pierwsze skrzypce.
Wychodzi na to, że Thor znajduje się obecnie na ziemi i nie wróci przed odkryciem, że Odyn to Loki. Thor prawdopododbnie dzieje się tydzień czy dwa przed wydarzeniami z Winter Soldiera.
Inna sprawa, że Thor i tak nie będzie zbyt istotną postacią tutaj. Z fabularnego punktu widzenia ważny jest Stark, choć pewnie nie dostanie dużo czasu. Więcej miłości dostaną Hulk i Hawkeye, do tego pojawią się Q/S i Scarlet Witch, którzy też podpieprzą trochę czasu przez co tacy CAP i Thor będą mieć mniejsze znaczenie dla fabuły.