PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637247}

Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 211589
6,1 66 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Z tego co mi wiadomo i co można doczytać na stronach poświęconych komiksom Marvela oraz
zobaczyć w serialu animowanym o Avengers, Ultron to dzieło Hanka Pyma "Ant Mana". Czyżby opis
był nie zgodny z treścią filmu czy też film nie zgodny z komiksami i innymi produkcjami o
Mścicielach?
Ktoś się orientuje jak to jest?

Tristana

Film będzie nie zgodny z komiksem Ant Mana będzie potem w kinach

Tristana

Hmm, mnie naszła taka myśli (po teaserze, gdzie hełm Iron Mana zmienia się w hełm Ultrona). Że podczas Protokołu Domówki jedna ze zbroi nie uległa autodestrukcji - Wszak Jarvis jest sztuczną inteligencją, zbroja mogła jakoś "ewoluować" i stać się niezależnym bytem. Oczywiście, to tylko moja hipoteza, jakby scenarzyści mogli połączyć wszystko w całość.

ocenił(a) film na 5
Keodred

Jarvis bedzie Visionem, osobnym 'bytem' ( robotem?androidem?zbroja? ), ultron to zupelnie kto inny,ale takze stworzony przez starka.

Dochuu

Ale sam fakt, że powstanie z jednej zbuntowanej zbroi może być dobrym przypuszczeniem?

ocenił(a) film na 5
Keodred

z tego co wiem to go ultron stworzy. z czego - nie wiem ale na pewno z czegos w czym maczal palce tony :p

ocenił(a) film na 9
Tristana

To jest inne uniwersum niż komiksy i animowane seriale w którym wykorzystuję pewne schematy jako bazę ale dużo zmieniają
http://pl.wikipedia.org/wiki/Marvel_Cinematic_Universe

Tristana

Ultron stworzony przez rząd WTF przecież dopiero co dostaniemy rządowych Sentineli w nowych X-menach a Disney już chce skopiować ?
Swoją droga ciekawe ile tym razem skopiują z Transformersow ;p
Póki co zero oryginalnych pomysłów...lepiej juz by na komiksach sie wzorowali jak w świetnym Zimowym żołnierzu ;)

ocenił(a) film na 7
Tristana

Z wypowiedzi Whedona, Finge'a i innych można wywnioskować, że Ultrona stworzy Stark.

ocenił(a) film na 5
BluRay2012

to na pewno, chociazby z traileru to bardzo jasno wynika :V ale nie dla siebie tylko dla rzadu, i nie on sam, ale pociagnie projekt ktory byl przygotowywany od lat m,in przez zole i jego ojca

ocenił(a) film na 7
Dochuu

Nie wiedziałem o tym. Dzięki za info.

ocenił(a) film na 5
BluRay2012

spoczko!