Czy macie może jakieś informacje dotyczące postaci lub cytaty aktorów jakoby któraś z martwych postaci miała taka pozostać? Aktorzy zrezygnowali z ról?
Chodzi mi głównie o Lokiego, Gamorę, Visiona. Oni umarli akurat "naturalnie" stąd moje pytanie czy Ci aktorzy po prostu pożegnali się z tymi rolami?
Bo podejrzewam, że te wszystkie zniknięcia egzystencjonalne poprzez pstryknięcie zostaną w jakiś sposób cofnięte.
Gamora będzie w 4 części - mówiła w wywiadach na YouTube. Pytanie - czy to będzie retrospekcja, czy rezurekcja.
Są teorie że jej dusza znajduje się w Kamieniu Duszy. Może da się ją jakoś ożywić oddając/niszcząc Kamień albo po prostu go używając. "Śmierć" w Marvelu to na szczęście pojęcie względne :P
Co do samej śmierci Gamory, nikt chyba nie sądził że kiedykolwiek ujrzymy w filmach Marvela tak dramatyczną i tak umiejętnie grającą emocjami scenę. Do teraz chce mi się płakać gdy wspominam ten moment :(
To by się zgadzało z komiksem, bo tam również utknęła w kamieniu duszy (została zabita przez Thanosa)
Zoe Saldana i Paul Bettany są wymieniani w obsadzie 4 części - ale ile w tym prawdy? Co do rezygnacji z dalszej gry postaci coś kojarzę, że wypowiadali się wcześniej w tym tonie Chris Evans i Tom Hiddleston (choć Kapitan Ameryka przeżył więc wychodzi na to, że jeszcze Evansa zobaczymy).
W obsadzie IW był wymieniony m.in Paul Rudd, a mimo to nie byli obecny w filmie :)
Loki pojawi się w Avengers 4 u boku Thora w strojach z pierwszej części Avengers, więc najprawdopodobniej będzie to podróż w czasie. Ewentualnie jakaś retrospekcja.