Avengers: Wojna bez granic

Avengers: Infinity War
2018
8,1 211 tys. ocen
8,1 10 1 210868
7,6 68 krytyków
Avengers: Wojna bez granic
powrót do forum filmu Avengers: Wojna bez granic

Jestem właśnie po seansie, i szczerze jako fan wszystkich filmów i seriali trochę się zawiodłem końcówką filmu ( ta cześć po bardzo długich napisach gdzie połowa sali wyszła).

Jak dobrze wiadomo w tym samym świecie mamy Avengersów, ale również pozostałości po Tarczy (serial Agenci tarczy), oraz bohaterów NY (Defenders).
Aktualnie w Agentach Tarczy było kilkusekundowe nawiązanie do Thanosa(ukazany jego statek), liczyłem że po napisach dostaniemy idealne połączenie seriali i filmów - powrót agenta Coulsona wraz z Quake i Defenders i całą resztą a dostaliśmy powrót człowieka który wszystko zostawił i przekazał pałeczkę Coulsonowi

Filmy kinowe coraz bardziej odbiegają od zapoczątkowanych przez nie same - Agencji SHIELD ( która została reanimowana - czyżby Avengersi nie oglądali TV ? ), natomiast seriale mają coraz trudniejsze zadanie w połączenia historii filmowych. Sam jestem ciekaw po finale dzisiejszych Avengersów jak potoczy się historia Agentów Tarczy ( tym bardziej żę wcześniejsze sezony mocno swoją fabułą nawiązywały do filmów kinowych)