Biorąc pod uwagę oglądalność zwiastunu, myślicie, że jest szansa na pierwszą trójkę światowego Box Officu ?
VII cz. star warsów w ujęciu globalnym na jak najbardziej szanse przebić, padnie mnóstwo rekordów otwarcia na rynkach światowych dla disneya, a na rynku azjatyckim, szczególnie w Chinach pozamiata. W stanach obstawiam 3 wynik, no może przebije avatara, ale star warsów już nie ma szans :)
Myślę, że realna szansa jest nawet na drugie miejsce. Dużo zależy od tego, jakie liczby wykręcą Chinole i Japończycy.
A ja się nie zdziwię jak będzie niecały miliard. Ragnarok miał same pozytywne recenzję , ba - najlepszy procent ze wszystkich filmów Marvela , miał być spokojnie miliard a jest "marne" 800 mln więc z tymi 2 miliardami bym nie przesadzał.
Myślę że miliard będzie w pierwszym tygodniu (no daję maksymalnie 1,5tyg) bo nieważne jakie będą recenzje to na pokazy przedpremierowe i pierwszy weekend pójdzie masa ludzi przez zaufanie do Marvela i braci Russo którzy jeszcze nas nie zawiedli. Dopiero po pierwszym weekendzie (gdzie zarobią pewnie 250mln+ ) recenzje będą miały wpływ na box office.
Zauważ że jest to pierwszy w HISTORII film gdzie masz taką masę bohaterów. Już sami Avengers sprawiają że miliard jest w kieszeni a tu jeszcze są postacie które nie miały z nimi styczności czyli Doctor Strange, Strażnicy Galaktyki (!) czy sam Thanos który jest zapowiadany od pierwszych Avengers.
Ludzie (w tym ja) pragną zobaczyć ich pierwsze spotkanie, wymianę zdań. Szczególnie Stark i Strażnicy Galaktyki albo scenę gdzie Hulk spada na Sanctum Sanctorum i reakcję Wonga i Strange'a.
Dla samych postaci MASA osób przyjdzie do kina i będa miały gdzieś że Thanos się nie uda czy jakaś inna postać jak ich tam będzie od Ch*ja więc każdy znajdzie coś dla siebie :)
Ja myślę że MOŻE przebić Przebudzenie Mocy ale to zależy w gruncie od tego jak film wciśnie w fotel odbiorcę (nie chodzi nawet o efekty specjalne a o sceny walki, kto zginie i jak się film zakończy- zwiastuny sugerują że Ziemia, ewentualnie Xandar będzie zgubiony) na pewno się do niego zbliży.
Myślę , że na miliard po tygodniu czy półtora nie ma absolutnie żadnych szans. I dalej odwołam się do Thora gdzie recenzje były najbardziej pozytywne , z każdych filmów Marvela , każdy zachwycony Waititim , nowymi trailerami itp i praktycznie miliard był pewny a tu Thor nawet nie zarobi więcej niż moim zdaniem słabiutki Homecoming a nawet się ni zbliży do tego co zarobił SM dlatego MOIM zdaniem mimo wszystko półtora max 2 MLD A4 może zgarnąć ale nie nastawiałbym się absolutnie na pobicie Avatara czy Titanica.
No ja też niewyobrażam sobie żeby Infinity War żeby Avatara przebiła ale Przebudzenie Mocy które ma ok. 2 mld? To już tak.
Tak samo Last Jedi nie sądzę, że pobije TFA bo to już nie ten hype co dwa lata temu kiedy seria wracała ponownie do kina choć kto wie...
Myślę że Avengers infity war Avengers wojna bez granic ma szansę na 3 miliardy dolarów zarobku ale nie na 100% ani na 99% najwyżej na 60-70% szans polska napewo Polacy zdrowo się dołożą myślę że w Polsce film może zarobić z 5-10 mln dolarów może więcej ale Polska nigdy nie ratuje hollywoodzkich filmów wszystko zalezy od chin i Japonii głównie chin największy rynek filmowy świata zobaczymy może 5 tygodni po premierze zobaczymy ile zarabi i nie będziemy zgadywać ja też czekam niestety 26 kwietnia dopiero polska premiera
Nie chcesz mnie zaprosić do grona znajomych to nie ale żeby nic nie napisać nawet się nie odezwie napisałbyś coś chociaż że nie jesteś zainteresowany albo co
Jak sobie teraz spojrzałem na liczbę wyświetleń OFICJALNEGO zwiastuna na YT (ponad 111mln) to jestem niemalże pewien że 1,5 mld mają w kieszeni (i to nawet jak film będzie ch*jowy, bo w pierwszym tygodniu obstawiam z 400-500mln) ponieważ KAŻDY będzie ciekaw jak to wyszło w końcu jest to zakończenie pewnej epoki oraz ZJEDNOCZENIE WSZYSTKICH POSTACI W MCU więc fani Strażników pójdą by zobaczyć relacje z Avengers itd. Bo te filmy stoją postaciami które kochamy i chcemy zobaczyć ich interakcje. Ja czekam bardzo na pierwsze spotkanie Doctora Strange'a i Starka oraz Strażników z Starkiem (to będzie coś epickiego!) a do tego dochodzi jeszcze Thanos (największy badass Marvela- oprócz Dooma)
Jestem niemalże pewien że film zakończy się cliffhangerem gdzie Ziemia zostanie zniszczona.
Sorry że tak bardzo się jaram i zboczyłem z tematu box office'u ale JARAM SIĘ MOCNO! Jedynie boję się ile ten film może trwać i czy nie będzie się dłużył :/ Oraz czy Russo dadzą radę i sprostają moim WYGÓROWANYM oczekiwaniom (szczególnie po Civil War które mnie pozytywnie zaskoczyło)
a ja jestem pewien ze maja 2 mrld dolarów w kieszeni na 100 % oficialny zwiastun na youtube ma 115 mln wyswietlen na chwile ocenna dokladnie 115 652 656 wyswietlen za chwile bedzie 116 mln wyswietlen do kwietnia moze dobic jeszcze do 200 milionów wyswietlen a film na 90 % 3 miliardy dolarów zarobku teraz jestem pewien
A ja jestem pewien na 100 % że 2 mrld dolarów mają pewne na chwilę obecną zwiastun na YouTube ma ponad 115 mln wyświetleń
Na chwilę obecną oficjalny zwiastun filmu Avengers wojna bez granic ma 115 690 686 wyświetleń myślę że 2 mrld dolarów zysków dzięki temu mają pewne na 100 % ich chwili premiery zwiastun obejrzano 230 milionów wyświetleń teraz jak dodać te 115 mln wyświetleń do tych wcześniejszych 230 mln wyświetleń to już zwiastun ma ponad 300 milionów wyświetleń
Zwiastun filmu Avengers wojna bez granic ma już ponad 115 mln wyświetleń Od chwili premiery zwiastuna zwiastun ma wcześniej został obejrzany 230 mln wyświetleń w 24 godziny teraz 230 mln wyświetleń dodać do tych 230 mln wcześniejszych wyświetleń dodać 115 mln wyświetleń wyjdzie ponad 300 mln wyświetleń uważam że 2 mrld dolarów zysków mają pewne sam się wybieram koniecznie na ten film
Teraz zwiastun filmu Avengers wojna bez granic oficjalny zwiastun ma na chwilę obecną ponad 116 mln wyświetleń 116 047 752 zapowiada się hit jak nic film na 100 % zarobi 2 mrld dolarów jestem tego pewien
Ja pierdziele na chwile obecna zwiastun Avengers infity war oficjalny ma 116 048 988 wyświetleń avatar może czuć się zagrożony nawet 3 mrld dolarów mogą zarobić
Peplik 11 teraz zwiastun filmu Avengers wojna bez granic ma 140 mln wyświetleń jak myślisz ile film zarobi przy tylu wyswietleniach ja obstawiam 1,5 do 2,5 mrld dolarów a ty ?
zwiastun avengers wojna bez granic oficialny ma juz 145 mln wyswietlen na youtube i co ty na to peplik11 jak nic maja 3 miliardy w kieseszeni ja wybieram się koniecznie do kina na 100 %
Peplik Avengers wojna bez granic ma już 150 mln wyświetleń oficjalny jak myślisz przy tylu wyswietleniach ile zarobi ja myślę że 2,5 mrld dolarów zysków mają pewne
Powiem ci jedynie że miliard mają pewny (nie ważne czy film będzie dobry czy nie) a reszta będzie zależała jedynie od jakości filmu :)
Polecam przed premierą filmu trochę ostudzić oczekiwania (wiem że będzie trudno do tego raczej MARVEL nie wyda bubla, skoro 6 lat temu zapowiedzieli ten konflikt ale obawy nadal są i lepiej ostudzić swój hype)
Samo Age Of Ultron zrobiło 1,5mld to co dopiero coś zapowiadanego od 2012 roku gdzie występuje MASA znanych nazwisk czy lubianych aktorów (samo avengers potrafi 1,5mld wyciągnąć dodać do tego strażników i resztę bohaterów to ponad 2mld mają)
to tak nie działa. Fani avengers to ci sami ludzie co lubią strazników czy inne postacie z mcu xD To nie jest jakiś osobny fandom. N wszystkie filmy mcu w większosci chodzą ci sami ludzie.
nie ma mowy o 2 mld. jedynka 1,5mld. dwojka 1,4mld. może być tylko spadek. dwójka jest jak odcinek serialu "zapychacz" który nic nie wnosi. i ludzie to czują.
No nie powiedziałbym, bo Avengers i strażnicy mocno się od siebie różnią i że oba te filmy zarabiają ok. miliarda to znaczy że MOGĄ (ale nie muszą) mieć osobny fandom. Do tego ani Infinity War a tym bardziej A4 nie będą kolejnym zapychaczem serialu tylko jego finałem a zarazem początkiem czyli krótko mówiąc resetem. Nic co przed IW nie będzie miało znaczenia pózniej. A do tego jest to film który ma ich WSZYSTKICH więc na pewno dużo zarobi. A już w ogóle jak film okaże się hitem to nawet Przebudzenie Mocy pobije. To nie jest JL czy pierwsi Avengers gdzie mamy 10 bohaterów kontra 1 zły tutaj mamy ich z 30-40(?). A zauważ że na przykład taki Harry Potter dopiero na finał swojej sagi wyciągnął ponad miliard a tak celował raczej koło 700-900mln. Więc ja jestem na 100% że 1,8-2mld mają z palcem w dupie ;)
Tak tylko że na czysto tyle nie zarobią coś muszą zarobić też kina i dystrybutorzy filmu im zostaje z 50-60 % zarobku z filmu na całym świecie
Zwiastun Avengers wojna bez granic ma 119 mln wyświetleń będzie hit aż się patrzy z 2 mrld dolarów zysków mają na 100 % pewne albo nawet i więcej ale 2 mrld dolarów zysków mają pewne dałbym se rękę uciąć jeśli tyle nie zarobią
Nie zsikam się o co ci chodzi wybieram się na to konieczne do kina ile to się filmów chciało obejrzeć a nie miało się okazji np władca pierścieni powrót króla oglądać oglądałem ale na komputerze w kinie nigdy na takim filmie być albo jurassic park z 1993 roku a teraz jest okazja trzeba iść koniecznie
zsikasz się 100 razy w każdym temacie spamujesz te same bezsensy i na dodatek sam sobie odpowiadasz na posty jak jakiś upośledzony :)
Ideal się o demnie sam jesteś upośledzony jak będziesz mnie obrażał na internecie to zawiadomię policję niewolo obrażać na internecie
Żartowałem nie będę wzywał policji żadnej ale musisz mi to wybaczyc ale ja jestem uzależniony od filmów i od kina wogule w 2017 byłem 22 razy w kinie i dlatego tak się ekscytuje od 2015 do 2017 byłem 56 razy w kinie może trochę i masz racji że zachowuje się trochę tak dziwnie psychicznie ale taki jądrem na punkcie filmów ale co mnie zresztą to obchodzi ile zarobią to producenci beda się cieszysz z zysków ja idę koniecznie bo chce zobaczyć dobry film a oni mogą zarobić dla mnie i 10 milionów dolarów mnie to nie obchodzi ale przy tyłku wyswietleniach rzeczywiście zarobią z 1,5 mrld dolarów napewo ale 2 czy 3 mrld dolarów może być trudno ale myślę że Avatar na którym też byłem w kinie kiedyś będzie pokonany i będzie taki film który zarobi 3 mrld dolarów narazie avatar nr 1- 2,7 mrld dolarów zysków najbardziej dochodowy film może Avengers wojna bez granic to zmieni zobaczymy niestety premiera 26 kwietnia w Polsce trzeba wytrzymać sory że się tak rozpisalem i chciałem cię przeprosić poniosło mnie cześć
od filmów i koniec niegadam juz z toba na forum inni mnie nie denerwuja tylko ty mi dogadujesz a na avengers wojna bez granic ide koniecznie do kina
Zwiastun Avengers wojna bez granic ma już 133 mln wyświetleń a kto wie ile wyswietlen będzie miał do kwietnia może nawet i z 200 mln wyświetleń patrząc codziennie ok milion wyswietlen rośnie myślę że 2 mrld dolarów zysków mają pewne
Powiem ci że jestem przekonany że GRUBO PONAD 500mln a nawet miliard będą mieli w pierwszy weekend! Przecież hype jaki jest wokół tego filmu jest ogromny więc jeśli film okaże się ZAJEBISTY, z przynajmniej JEDNĄ WIELKĄ BITWĄ WIELU BOHATERÓW czy Thanosem który według twórców będzie drugim Darthem Vaderem to film w kieszeni ma 2miliardy, bo ci co już obejrzeli będą chcieli JESZCZE RAZ spotkać się z ulubionymi postaciami, by zobaczyć ich interakcje oraz z scenami akcji!
Jeśli Infinity War nie zakończy się wyku*wistym cliffhangerem na koniec to wątpię czy A4 będzie blisko dobicia do chociażby 2miliardów (zarobi pewnie coś jak Age of Ultron)
masz racje wszystko zalezy od filmu rezyseruja bracia russo ogladalem inny film tych braci russo kapitan ameryka wojna bohaterow ktory strasznie mi sie podobal a to ci sami rerzysery i mysle ze avengers napewno zarobi miliard dolarów 2 miliardy moze byc trudno nie mowiac juz o 3 miliardach ale kto wie jesli film bedzie naprawde zawalisty moze nawet i 3 miliardy zarobi ale ciezko bedzie pokonac avatara 2,7 mrld dolarów na avatarze bylem w kinie zawalisty film
mysle ze film jednak zarobi 3 miliardy na 99,99 % ogladalem zwiastun 20 tys razy w ciagu 2 miesiecy codziennie chociaz 5 razy ogladam ten zwiastun i doszlem do wniosku ze zwiastun jest genialny
no moze i fascynujaco buduje ja jestem troche filozof ale tak na powaznie avengers zarobi 2 mrld dolarów na 100 % ale 3 miliardy nie ma szans tak uwazam
Peplik zwiastun filmu Avengers wojna bez granic ma już 169 mln wyświetleń jak myślisz ile dzięki tylu wyswietleniach film zarobi ja idę do kina już mam zarezerwowane bilety przebudzenie mocy miało 101 mln wyświetleń zwiastun i dało mu to 2 mrld dolarów a Avengers wojna bez granic ma 169 mln wyświetleń myślę że 2,5 mrld dolarów mają pewne a napewo miliard dolarów pewny
Mi się wydaje, że spokojnie można liczyć na pierwszą trójkę światowego Box Ofice'u. Półtora miliarda będzie na 90%, skoro tyle zarobiło Age of Ultron, a sam zwiastun ma prawie dwa razy więcej wyświetleń. Poza tym ten film to tak naprawdę zwieńczenie całego uniwersum Marvela i wystąpią w nim wszystkie postacie jakie dotychczas były. Więc ja obstawiam 2,5 mld.