Avengers: Wojna bez granic

Avengers: Infinity War
2018
8,1 211 tys. ocen
8,1 10 1 210868
7,6 68 krytyków
Avengers: Wojna bez granic
powrót do forum filmu Avengers: Wojna bez granic

Może mi ktoś łopatologicznie powiedzieć czym są Fazy (I, II, III) Marvela, na czym polegają i co
prezentują i dlaczego :D wszyscy o tym mówią a ja nie za bardzo kapuje o co w tym chodzi

ocenił(a) film na 10
seba14121996r

google.pl

seba14121996r

http://en.wikipedia.org/wiki/Marvel_Cinematic_Universe
Tak jakby zakończenie pewnego etapu filmów Marvela. Jeśli oglądałeś filmy to nie powinieneś mieć z tym problemu.
Faza 1 konczy sie filmem Avengers w ktorym spotykają się głowni bohaterowie z poprzednich filmów. Chociaż nie wiem,jak to jest z 2 fazą,dzisiaj znów mówili że Ant Man kończy 2 fazę,a CA:Civil War zaczyna 3 faze. Czyli nadal sie trzymają ze Ant Man dzieje sie przed Avengers 2,ale nie wyrobili sie z premierą przed?

kamilx98

Faze 2 kończe age of ultron a zaczyna ant man. bardziej mi chodzi o to dlaczego są podzielone na 3 częsci, jaki jest tego cel?

seba14121996r

Duuuuuża ilość superhero,być może Straniżnicy i Inhumans jeszcze z grup. A tu trzeba poprowadzić wątek z Thanosem.

seba14121996r

Duuuuuża ilość superhero,być może Straniżnicy i Inhumans jeszcze z grup. A tu trzeba poprowadzić wątek z Thanosem.

kamilx98

Jaki watek z thanosem? Skad on tam? Jakie sa powiazania miedzy ziemia?

seba14121996r

Właśnie Feige dzisiaj powiedział, że trzecia faza rozpocznie się od "Captain Amerika: Civil War", czyli "Ant-Man" będzie jeszcze częścią drugiej fazy.

ocenił(a) film na 10
seba14121996r

Pierwsza to faza realistyczna, druga - kosmiczna, a trzecia - magiczna.

użytkownik usunięty
Yoschan

idealnie to ująłeś :)

seba14121996r

nie właściwie to avengers age of ultron kończy 2 faze a zaczyna 3 faze

seba14121996r

Najłatwiej pomyśleć o filmach Marvela jak o serialu, zaś fazy to takie sezony dla tego serialu kinowego.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem