Może mi ktoś łopatologicznie powiedzieć czym są Fazy (I, II, III) Marvela, na czym polegają i co
prezentują i dlaczego :D wszyscy o tym mówią a ja nie za bardzo kapuje o co w tym chodzi
http://en.wikipedia.org/wiki/Marvel_Cinematic_Universe
Tak jakby zakończenie pewnego etapu filmów Marvela. Jeśli oglądałeś filmy to nie powinieneś mieć z tym problemu.
Faza 1 konczy sie filmem Avengers w ktorym spotykają się głowni bohaterowie z poprzednich filmów. Chociaż nie wiem,jak to jest z 2 fazą,dzisiaj znów mówili że Ant Man kończy 2 fazę,a CA:Civil War zaczyna 3 faze. Czyli nadal sie trzymają ze Ant Man dzieje sie przed Avengers 2,ale nie wyrobili sie z premierą przed?
Faze 2 kończe age of ultron a zaczyna ant man. bardziej mi chodzi o to dlaczego są podzielone na 3 częsci, jaki jest tego cel?
Duuuuuża ilość superhero,być może Straniżnicy i Inhumans jeszcze z grup. A tu trzeba poprowadzić wątek z Thanosem.
Duuuuuża ilość superhero,być może Straniżnicy i Inhumans jeszcze z grup. A tu trzeba poprowadzić wątek z Thanosem.
Właśnie Feige dzisiaj powiedział, że trzecia faza rozpocznie się od "Captain Amerika: Civil War", czyli "Ant-Man" będzie jeszcze częścią drugiej fazy.
Najłatwiej pomyśleć o filmach Marvela jak o serialu, zaś fazy to takie sezony dla tego serialu kinowego.