Jak wiadomo w MCU jest lub pojawiło się sporo znanych i świetnych aktorów i aktorek (m.in. Downey Jr., Hopkins, Jackson, Douglas, Weaving, Ruffalo, Hiddleston, Close, del Toro, Johanson ).
Dlatego też w ramach czystej zabawy i rozmów zachęcam do podawania propozycji nowych nazwisk które mogą wcielić się w postacie w MCU (być może jeszcze 3. faza lub już 4 i następne ) .
Można też podawać z propozycjami postaci które miałyby zagrać . (Jeżeli potwierdzą się spekulacje że do MCU mogą trafić F4 i X-Meni to włodarze MCU mieliby jeszcze większe " pole do popisu". )
Zachęcam do wspólnej dyskusji i zabawy
Oto pierwsze propozycje:
Tom Hardy
Joseph Gordon-Levitt
Teresa Palmer (widziałem ją w roli Captain Marvel ale po wyborze Brie Larson można ją obsadzić w innej roli)
Dave Franco
Alicia Vikander
Lily James
Sam Riley
Keanu Reeves (chyba, że byłby znów Constantine'm w DC)
Gabriel Byrne
Morgan Freeman
Sean Bean
Hugh Laurie
Vincent Cassel
Tom Hardy
Ryan Phillippe
Stuart Townsend
Joshua Jackson
Ian Somerhalder
Charlie Hunnam
Milo Ventimiglia
Henry Ian Cusick
Garrett Hedlund
Stephen Dorff
Moja lista jest jeszcze długa a długa ;) To moje typy, ale bez konkretów. Ktokolwiek w jakiejkolwiek roli, czy to film czy serial. Główna rola czy epizod, czarny charakter czy postać pozytywna... Wszystko jedno, byle się pojawili w MCU :)
- David Hasselhoff - ponieważ ścieżka dźwiękowa to za mało! :) Mógłby się okazać drugim ojcem Star-Lorda, albo zostać nowym szefem Fury'ego.
- Pierce Brosnan - chciałbym go zobaczyć w luzackiej formie i z szelmowskim błyskiem w oku jakie prezentował w Bondach, najlepiej w ekipie Avengers
- Keanu Reeves - jako przeciwnika Avengers gromiącego wszystkich w trybie 'John Wick'.
- Kevin Bacon - z pewnością wspomógłby sekcję taneczną Avengers :)
Plus paru innych villainów - Tom Cruise, Rutger Hauer, Johnny Deep, a z wcześniej wspomnianych Eva Green i Mel Gibson
i kilka typów na postaci pozytywne - Emily Blunt, Naomie Watts, Maria Bello, Jacquin Phoenix, Sean Connery i Arnold Schwarzenegger