Vision - to jest wręcz pewne. Pytanie czy zginie całkowicie czy ostanie się w wersji komputerowej (jakoś). Przy tej śmierci liczę na to, że Wandzie przy tym puszczą nerwy i wpadnie w furię (jak to na Scarlett Witch przystało).
Captain America - kończy się kontrakt. Zaczyna coraz bardziej nudzić (opinia).
War machine - postać, która idealnie nadaje się na mięso armatnie. Jego strata nie wnosi zbyt wiele, ponieważ w tej rzeczywistości po prostu tylko jest.
Postacie z Wakandy (aktorki: Danai Gurira, Lupita Nyong'o, Letitia Wright) - bohaterska śmierć za swoją ojczyznę.
Rodzina Hawkeye'a - idelany rozwiązanie, aby zrobić z niego bardziej mroczną postać (plotki) z potencjałem na film wraz z Wdową.
On jeżeli juz wgl zginie ( bo sadze ze pp odejdzie na cos w stylu "emerytura" to w Avengers 4)Jak dla mnie to w tej części nikt z tych ważniejszych postaci nie zginie :p
Capitan Ameryka - zginie a jego tarczę (i ideały) przejmie Bucky - było by nawiązanie do komiksów. A film skończy się ogólną klęską Avengersów - i "nieoczekiwanie" pojawi się ekipa Strażników Galaktyki dając NADZIEJĘ i przede wszystkim "wielkie otwarcie " do następnej części
Moim zdaniem powinien zginąć Thor ale w avengers 4 a mianowicie jego droga się zakończyła. Stracił młot, włosy, oko, ojca, dziewczynę i sam dom (Asgard). Oraz tym bardziej zobaczyliśmy ewolucję tej postaci od młodego głupca który pragnie wojny po dojrzałego i godnego władcę. Nic z tej postaci nie da się wycisnąć i właśnie śmierć w 4 części mścicielów byłaby dobrym rozwiązaniem.
Spider-Man zginie albo odejdzie bo Sony miało kontrakt na 2 filmy w którym Holland występuje gościnnie i na 2 w których jest on w roli głównej
Jak na razie jest 1 gdzie jest w roli głównej (Homecoming) i 2/3 w roli drugo/trzecioplanowej (Civil War, Avengers 3 i 4-?) a jeszcze zapowiedziany Homecoming 2 jest więc wątpię by zginął
Nie po to studio walczyło o prawa do pająka,żeby go zabijać po 3 filmach z jego udziałem. Przy czym w 2 filmach wystąpił epizodycznie
Thor. Po zwiastunie widać, że statek wraz z jego ludem z Asgard został zdemolowany. A skoro już ich nie będzie to zapewne on się poświęci. Widać zresztą w zwiastunie, że próbuje utrzymać jakieś "cóś". Myślę, że to będzie jedna z ostatnich scen z udziałem tego bohatera...
Też tak sądze że Thor się poświęci, myślę że ta maszyna to jest jakiś portal/ brama czy cokolwiek innego przez co Avengersi mogą uciec Thanosowi, ewentualnie przez którą siły Thanosa przechodzą na Ziemię.
Ale też jest teoria że jest to poprostu maszyna w której "wykuje" swój młotek xd
Thor. Po zwiastunie widać, że statek wraz z jego ludem z Asgard został zdemolowany.
Przecież na samym końcu jest scena z Guardiansami. Zapewne oni go uratują.
Thor raczej w wyniku tych zdarzeń trafi w przestrzeń Kosmiczną i zderzy się z Milano Guardiansów ;)
To ja mam inne pytanie. Jestem w miarę na bieżąco z MCU, ale czy ktoś mógłby mi streścić kto posiada aktualnie kamienie?
Kamień czasu- Dr Strange oko agamotto
Kamień duszy - Heimdal
Kamień rzeczywistości-muzeum kolekcjonera
Kamień umysłu - Vision
Kamień przestrzeni - Loki tesserakt
Kamień mocy- Xandar
I to jest stan na dziś? Nie widzialem jeszcze nowego Thora, drugich Strażników i Strange'a.
Z Kamieniem Duszy, ze ma go Heimdall to przypuszczenia tylko a tak to wszystko sie zgadza i to jest stan na dzis.
Kamien duszy najprawdopodobniej będzie pokazany dopiero w Czarnej Panterze. Zapewne jest schowany w Wakandzie.
W pierwszej części? Trudno powiedzieć.
Wg mnie obejrzymy 1-2 śmierci które ponownie zjednoczą wszystkich bohaterów. Nebula + Vision? Bardzo prawdopodobny zestaw
A po zakończeniu ostatniej części?Drax, Kapitan, Loki, i może ktoś kogo śmierci zdecydowanie mniej osób się spodziewa - np. Hulk? (wydaje mi się, że Stark też zginie ale tutaj głowy nie dam)
Na pewno zginie Stark bo znowu "zjednoczył" się z Pepper więc byłaby to postać tragiczna która pomimo wyjścia na prostą poległa. Pewnie jeszcze Thor bo nie jest już żadnym królem/księciem Asgardu.
Mi się właśnie nie chce wierzyć, że Thor zginie i cała rasa Aasgardu zostanie całkowicie zapomniana w MCU. Chociaż, jak się nad tym zastanowić z drugiej strony - to miało by sens. Na pewno byłoby mi trochę szkoda, bo polubiłem Thora po Ragnaroku.
Tylko nie Hulk! :( Wydaje mi się, że jeśli Vision polegnie to w Avengers 4. Ta scena gdy wyrywają mu kamień to moim zdaniem nie scena jego śmierci
Na pewno nie jest to scena jego śmierci. W przeciwnym razie nie dali by jej w zwiastunie.
Z tego co się orientuje to Vision jest w avengers 4 . Wątpię że zginie szczególnie że już nie raz marvel udowadniał iż w zwiastunach mogło się wydawać że jakaś postać ginie a w filmie wcale tak nie było. W ultronie nikt np nie spodziewał się ze QS zginie. W CA.CW każdy obstawiam ze cap zginie a w zwiastunaie było pokazane jak spada war machine i jest nieprzytomny każdy w tedy myślał że zginął. Myślę że zginie ktoś ale będzie to dla nas zaskoczeniem. Po zeiastunie widać ze wszystko wskazuje na spidera i visiona jednak to może być zamierzone tak jak z war machine w CW. Wiec bym wykluczył te postacie. Szczególnie ze thanos nie ma na rękawicy kamienia umysłu. Nie pokazali tez ze Kamień umysłu został wyrwany Visionowi także nie dajmy się odrazu zwieść pozorom. THOR juz nie raz umierał i zmartchwystawal wiec tez wątpię.
Nebula,Vision,Kapitan Ameryka,Loki,Kolekcjoner,żona Hawkeye'a Laura ( ponieważ jest w ciąży i Hawkeye może zastąpił by Nicka na stanowisku szefa tarczy).
Może Nebula. Gamora raczej nie, bo będą strażnicy galaktyki 3.
Tak się tylko spytam: czy osoba którą czarna wdowa dźga (?) mieczem na zwiastunie to Loki? Włączyłam pauzę, żeby sprawdzić kto to ale po kawałku stroju nie jestem pewna czy to on.
Jeśli to on to nie wiem czy przeżyje ;(