...że twórcy wymyślą realne wytłumaczenie na to, że nie będzie można użyć Oka Agamoto, zwłaszcza że Strange w Thorze robił to co chwilę.
Chyba dlatego, że Oko Agamotto to jeden z kamieni nieskończoności którego potrzebuje Thanos do swojej rękawicy. Może po prostu Strange nie będzie miał okazji go użyć. A skąd takie przypuszczenie, że nie będzie można użyć Oka?
Po prostu. Oglądałeś Jak Doktor Strange Powinien Się Skończyć...
Thanos nie Stephenwollf, nie pojawi się nagle w świątyni i nie wykradnie kamienia tak po prostu, a jeśli nawet to Doctor Strange pewnie mógłby się telefonować, wziąć kamień czasu i użyć go na wrogu. Bo nie przypuszczam że kamień siły, który Thanos posiada niwelowałby działanie innych kamieni, chyba ze czegoś z komiksowego uniwersum nie wiem.
Problem z tym, że Strange w Thorze nie użył ani razu Oka Agamotto. Tworzenie portali nie ma związku z Okiem. Służy ono do manipulacji czasem. Nawiasem mówiąc potwierdzono już, że jest w nim kamień czasu.
Tak wiem.
I to że doctor co chwilę pojawiał się w innym miejscu to nie była teleportacja. Po prosty zatrzymywał czas, szukał czegoś (np. Książki),znów ruszył czas a na ekranie było to widać tak, że raz był na krześle a raz za Thorem. A co do kamienia czasu to wiem, nie jestem aż takim nobem by nie znać podstawowych fundamentów MCU.
Żeby użyć Oka/Kamienia Czasu Strange musiałby mieć tą zieloną obręcz na ręku jak w swoim filmie. Nie miał jej w Thorze.
Miał ją podczas walki z dormamoon lecz gdy odbudowywał sanktuarium to już nie.
PS. A gdy się teleportuje lecą mu te pomarańczowe iskry. Mogło też być tak, bo pamiętaj że gdy pojawiały się te zielone cosie na rękach czas był już manipulowany, że po prostu nie było widać.