Lista potwierdzonych filmów opartych na komiksach Marvela:
2014:
-Captain America: The Winter Soldier (26.03.2014)
-The Amazing Spider-Man 2 (02.05.2014)
-X-Men: Days of Future Past (23.05.2014)
-Guardians of the Galaxy (01.08.2014)
2015:
-Avengers: Age of Ultron (01.05.2015)
-Fantastic Four (19.06.2015)
-Ant-Man (17.07.2015)
2016:
-Captain America 3 (06.05.2016)
-X-Men: Apocalypse (27.05.2016)
-The Amazing Spider-Man 3 (10.06.2016)
2017:
-The Wolverine 3 (03.03.2017)
-Fantastic Four 2 (14.07.2017)
2018:
-Sinister Six/Venome (04.05.2018)
-Untitled Fox Project (13.07.2018)
2019:
-Avengers 3
Można się domyślać, że Marvel w każdym roku będzie robił od siebie 2 albo nawet 3 filmy, więc już w 2016 możemy się spodziewać poszerzenia tej listy. Poza tym obstawiam, że powstanie jakiś spin-off X-Men, o czym ostatnio pisano, oraz możliwe, że crossover między X-Men i F4 z racji tego, że są od tej samej wytwórni.
W każdym razie nastały złote lata dla fanów filmów Marvela ;)
Czekałem też na DC Cinematic Universe. Śmieszne jest to, że w jednych rękach mają prawie wszystkie prawa do postaci, a nie mogą się zorganizować i, jak ostatnio stwierdzili, nie mają pomysłu na taki między-filmowy świat.
Im później tym gorzej. Man of Steel 2 (Batman vs Superman) wychodzi dopiero w 2016 roku, czyli 3 lata po Man of Steel. Jeżeli nic do tego czasu nie wymyślą i będą robić w takim tempie, to przed Justice League pewnie dostaniemy kolejny reboot Supermana...
Zanim zaczniesz pisać głupoty to radzę poczytać troche o JL. Film będzie kręcony równomiernie z BvS, przez co na pewno lepiej będzie wyglądało wcielenie się w daną postać. A sam film prawdopodobnie wyjdzie w 2017 roku.
Oni tego nie stwierdzili. Zrobił to Goyer który się fochnął oto że nie będzie pisał scenariusza do JL. Jeśliby wierzyć w jego słowa to Blade'y byłyby najlepszymi filmami na świecie.
Musisz przyznać,ze Warner nawalił,tak jak pisał Kathlar mają prawa do wszystkich postaci DC i to marnowali. Zaczęli planować JL i BvS i bardzo dobrze.
Tylko spójrzmy na Foxa i Sony który ma dużo mniejsze możliwości a wyciska z tego tyle ile się da. Sony zaplanowało 4 filmy o spider manie,jest mowa o Venomie i Sinister six. Tak samo FOX regularnie wydaje filmy o mutantach lub solowe o Wolverine. Odłamy Marvela więcej wyciskają od Warnera...
Może sukces BvS zmobilizuje WB w końcu.
Tyle że filmy od Sony to crapy, Marvel zrobi jeden dobry film na cztery lata, a FOX tak pomieszał X-Men że szkoda gadać. Warner zarabia bardzo, bardzo dużo, DC zarabia więcej na komiksach niż Marvel, a do tego dochodzą jeszcze gry, seriale animowane i kreskówki. Filmy są raczej już na prośbę fanów robione, żeby to uniwersum jakoś uzupełnić, ale BvS raczej już nie będzie ssało ze znanego nam wszystkim powodu.
Akurat Warner na komiksach nie zarabia nic. Jakoś nigdy się nie interesowałem kto więcej sprzedaje komiksów,ale mógłbyś podać jakieś źródło na potwierdzenie swoich słów.
Marvel od 2008 roku wydał 9 filmów,tylko Hulk zarobił poniżej oczekiwań. Taki Kapitan czy Thor został wypromowany poza USA i to bardzo. Wystarczy spojrzeć na dochody sequeli po Avengers.Zaraz wychodzą Strażnicy Galaktyki,a w 3 fazie biorą się za Ant Mana,Doctora Strange'a,do Avengers 2 dodają Quicksilvera i Scarlet Witch. Marvel świetnie rozbudował filmowe uniwersum i ma pomysły żeby je poszerzać. A warner się trzyma Supermana i Batmana...
Jeśli chodzi o pozostałe filmy, to dzięki Guardians of the Galaxy jestem w stanie uwierzyć, że faktycznie dostaniemy film o Nova w 2016 roku. Być może to zdjęcie jest prawdziwe:
http://img1.wikia.nocookie.net/__cb20140312232918/marvelmovies/images/thumb/d/de /Nova_film.jpg/1000px-Nova_film.jpg
Podoba mi się także pomysł wprowadzenia Dr. Strange w okolicy Avengers 3 i, po pokonaniu Thanosa, zrobienia z Dormammu kolejnego głównego przeciwnika. Po pojawieniu się Dr. Strange możemy się domyślać, że pojawią się takie rzeczy, których Stark i inni naukowcy nie są w stanie wyjaśnić, Dormammu byłby więc idealnym wrogiem.
Już jakiś czas temu była mowa że Marvel zaklepało premiery MCU:
6 maj 2016-Cap3
8 lipiec 2016-niewiadoma
5 maj 2017-niewiadoma
Zaktualizowana lista:
2014
X-Men: Przeszłość która nadejdzie
Strażnicy Galaktyki
ANIMOWANE Big Hero 6
2015
Avengers: Age of Ultron
Fantastyczna Czwórka
Ant-Man
2016
Kapitan Ameryka 3
X-Men: Apocalypse
Niesamowity Spider-Man 3
TAJEMNICZY PROJEKT (Dr. Strange?)
2017
Wolverine 3
TAJEMNICZY PROJEKT (Black Panther?)
Fantastyczna Czwórka 2
2018
Niesamowity Spider-Man 4
TAJEMNICZY PROJEKT - CROSSOVER MIĘDZY FOXEM A MARVELEM (New Mutants?)
BEZ DATY
Deadpool
A Black Panther podobno będzie tylko dodatkową postacią w Captain America 3. The Amazing Spider-Man 4 będzie opowiadał o Sinister Six albo o Venom'ie
Co do Deadpool'a, film nie jest zapowiedziany na sto procent.
W internecie powstały takie plotki. Mówię, że jest to możliwe, a nie że pewne, jednakże brakuje mi miejsca przed Avengers 3 na Black Panther, bo w Fazie 2 mamy tylko jedną nową markę (Guardians of the Galaxy) w świecie Marvela, natomiast w Fazie 3 na sto procent będzie Ant-Man. Wątpię żeby Marvel robił aż trzy nowe marki w Fazie 3, a jednak Dr. Strange wydaje mi się bardziej prawdopodobny. Mogę się mylić, jednak Black Panther nie wprowadza nic zupełnie nowego do uniwersum, podczas gdy Dr. Strange zdecydowanie zmieni cały świat istnieniem magii.
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1.0-9/10264307_862359580 447282_1027807113327925282_n.jpg
Ten pomysł wydaje się możliwy, bo Black Panther musi pojawić się w uniwersum, a Kapitan Ameryka potrzebuje nowej postaci, która przyciągnie widzów. Ale tak jak mówię, jest to jedynie plotka.
To już bardziej uwierzę w to,że Black Panther pojawi się gościnnie w Avengers 2.
W 3 fazie będzie Ant Man,a Doctor Strange jest priorytetem dla Kevina Feige'a i ten film powstaje. Ten film jest prawie pewny w 3 fazie mimo że nie ma daty premiery.. Tak samo Thor 3 powinien powstać w 3 fazie:
http://paradoks.net.pl/read/23071
Więc mamy:
Ant Man
Kapitan 3
Thor 3
Doctor Strange
Avengers 3
http://www.heroesmovies.pl/index.php?page=article&id=7023
Kapitan Ameryka ma już Falcona i Winter Soldiera. Dwóch pomocników. Po 2 części już się stał taką marką,że sobie poradzi bez Czarnej Wdowy i Fury'ego.
Też bym chciał zobaczyć film o Black Panther'ze, mówię tylko jakie plotki słyszałem. To prawda, że Kapitan Ameryka ma już dwóch pomocników, ale to nie znaczy, że dodanie kolejnego, w dodatku takiego, nie pomoże mu zdobyć szerszej widowni. Może to być szczególnie potrzebne zważając na to, że Captain America 3 będzie walczył o widzów z Batman vs Superman. Kto wie, może zrobią z tego coś podobnego, film o dwóch bohaterach. W innym wypadku myślę, że może jednak przegrać ten pojedynek. Ale to tylko plotki i dopowiedzenia.
Tak, pojedynek Cap 3 vs Batman/superman. Wiele osób sądzi,że Marvel planuje dać jakąś inną postać poza Kapitanem i zrobi wszystko,żeby nie przegrać tego pojedynku. Fury/Czarna wdowa mieli wpływ na sukces 2 części. Kapitan wyrobił sobie markę,a dodanie innego superbohatera by dało szanse na równą walkę. Tylko,że Black Panther, zasługuje na takie małe wprowadzenie w Avengers 2,albo solowy film. Ciężko by było pogodzić jego genezę z filmem o Kapitanie i jego problemach. Najbardziej prawdopodobne jest połączenie Kapitana,Falcona,Winter Soldiera,Czarnej Wdowy, Hawkeye.
Takie połączenie raczej nie jest możliwe, bo jak powiedzieli twórcy, nie chcą gromadzić aż tylu głównych postaci (a tutaj podajesz 3), bo wtedy spotkanie w Avengers nie byłoby takie ciekawe. Gdyby natomiast fabuła Kapitana Ameryki była w jakiś mocny sposób połączona z Wakandą i vibranium, to mogliby w prosty sposób wprowadzić Czarną Panterę, który ewentualnie dostałby później solowy film w Fazie 4. Ale to tylko nasze domysły, przekonamy się za parę lat ;)
To też jest ciekawa teoria, chyba najbardziej by mnie ucieszyło takie rozwiązanie. Niech jeszcze wyrzucą po napisach Hulka w kosmos i będę w raju ;)
Zgodzę się, pytanie, czy go wykorzystają. Problem w tym, że samego Civil War raczej nie zobaczymy, chyba, że wymienią Kapitana Amerykę i Iron Man'a.
thor 3 na pewno bedzie tylko trzeba ustalic miesiac i dzien w 2016 a x-force to nie wiem podobno ma byc tez film nova
Nie jestem pewny, czy zapowiedziano, że będzie w 2016 roku. To raczej mało prawdopodobne, bo skoro tak powiedzieli to automatycznie powiązali to z datą 8.07.2016, a nigdzie takiej informacji nie widziałem.
Co do X-Force to chyba jedynie plotki, jeśli ktoś ma jakieś pewne źródło to poproszę. Nova jest bardzo prawdopodobnym filmem, bo mamy nadchodzących Strażników Galaktyki i Defenders w TV. Kto wie, może połączony on te dwie drużyny w jakiś sposób? Nie został chyba jednak potwierdzony, jedyne co znalazłem w internecie to niepotwierdzone zdjęcie logo.
Z tego co czytam to scenariusz jest gotowy, więc pewnie zrobią ten film po Apocalypse i Wolverine 3, jako ostatni film z Jackmanem, ewentualnie pierwszy bez niego. Muszą w końcu jakoś pozbyć się postaci albo wprowadzić nowego aktora.
wolverine 3 przeciez 2 jest dopiero w 2017 ale jackmana sie raczej nie pozbeda bo duzo ludzi go lubi i watpie zeby x-force bylo bez wolverina pamietasz co bylo w x-men pierwsza klasa ludziom sie to nie spodobalo
O tym z 2017 mówię. Wolverine 3 licząc X-Men Geneza: Wolverine. Można mówić wiele, ale to jednak też był solowy film o Loganie, a film z 2017 będzie 3 solowym filmem o nim.
Wiem, ale sam niedawno stwierdził, że jego zmiana jest nieunikniona.
Pierwsza Klasa ogólnie średnio przypadła mi do gustu.
nieunikniona napewno w koncu musza go zmienic ale jeszcze dosc dlugo zostanie wolverinem bo to wolverin otworzyl mu wrota do hollywood
On sam mówi, że uwielbia grać Logana, pytanie tylko kiedy przestanie mieć siłę, formę, młodość aby grać tą postać. Nie zrozum mnie źle, mam nadzieję, że będzie grał bardzo długo, nie wyobrażam już sobie innego aktora na jego miejscu, po prostu zastanawia mnie kiedy przestanie występować. :)
http://www.movieweb.com/news/hugh-jackman-is-99-9-sure-wolverine-3-will-be-his-l ast-x-men-movie?utm_source=zergnet.com&utm_medium=referral&utm_campaign=zergnet_ 173745
A jednak, Wolverine będzie prawdopodobnie ostatni.
Pierwsza klasa została dużo lepiej przyjęta niż 2 solowe filmy o wolverine albo x men 3. Są oczywiście zarzuty,że pierwszą klasą jako prequel nie byli konsekwentni i dali Xaviera na wózku w młodym wieku i wiele innych nieścisłości które trzeba będzie jakoś załatać tegorocznym filmem.
Pomijam błędy fabularne, takie jak Emma Frost. Sam pomysł był bardzo dobry, ale główny przeciwnik wyjątkowo się nie udał, a miał potencjał. Jego poplecznicy byli bez ikry, a ich supermoce po prostu strasznie mi się nie podobały. Xavier i Magneto wyszli według mnie rewelacyjnie. Filmy o Wolverinie może były gorsze, ale bardziej przypadły mi do gustu.
Co do Xaviera na wózku, w trailerze nadchodzącego filmu chodzi, więc pewnie miał po tym wypadku problemy z chodzeniem, a na starość zupełnie stracił władzę w nogach.
Wiem, widziałem tą scenę. Możliwe jednak, że dzięki rehabilitacji i leczeniu odzyskał później tą umiejętność w pewnym stopniu.
moze hank lub kto inny przeprowadzil na nim operacje i ciekawi mnie dlaczego bestia wyglada jak czlowiek
Też się zastanawiam, ale jestem pewny, że zostanie to wytłumaczone podczas filmu.
Mnie trochę zastanawia czemu A3 jest w 2019, skoro między 1 a 2 jest odstęp 3 lat. Chyba że mocno poszerzają Uni. Wtedy nie licząc A3 mamy 7 filmów w III fazie. Z tego tylko 2-3 zapowiedziane, bo Ant-Man i Cap 3, no i Dr. Strange, ale pewnie dojdzie jeszcze Thor 3, bardzo bym chciał IM4, jeśli dobrze się przyjmie to GoG 2 jako takie dobre wprowadzenie do A3, no i może wspomniany Black Panther + jakieś nowości. Co i tak daje nam 5-6 filmów.
Marvel wypuszcza 2 filmy rocznie, do tego dochodzą rozwijające się Uni Sony i Foxa, więc możemy spodziewać się nawet 4 filmów co roku z pod znaku Marvela + seriale.
No i pro po seriali. Dopisać mozemy Daredevila, który został zapowiedziany na 2016r chyba
Nikt nie potwierdził nigdy ze w 2019 będzie Avengers 3.To wszystko zasługa filmwebu który dla picu daje rok wydania filmu...więc tym się nie sugeruj.
Cap 3,Thor 3,Doctor,Ant-man to raczej pewniaki w III fazie(choć Thor 3 i Doctor nie są oficjalnie potwierdzeni) no i dochodzi Avengers 3. To mamy 5 filmów,sie okaże czy coś jeszcze,może czymś nas zaskoczą :)
Daredevil dostanie serial w 2015 roku. A po nim Jessica Jones,Luke Cage,Iron First. Później miniserial The Defenders z udziałem tych bohaterów.
W sumie mogłem się domyśleć, filmweb i te ich pierwszorzędne informacje. W sumie jeśli A3 będzie w 2018r. to będziemy mieli 5 filmów (6 z A3) czyli na bank te wymienione przez ciebie + obstawialbym jeszcze GoG 2 jeśli dobrze zarobi i widzowie ich polubia.
Co do tych seriali, muszę sobie poczytać trochę o tych bohaterach i ciekawe czy dostania kiedyś własny kinowy film, oraz czy będę mieli jakiś wpływ na uniwersum
Będą należeć do MCU,ale ile będzie nawiązań,kiedy się będą dziać itp-nie wiadomo. To będą raczej superbohaterowie działający na ulicach,nie na taka skale jak Iron Man. Dobrze by było żeby cofnęli się kilka lat w przód lub w tył z czasem akcji tych seriali,żeby nie kolidowało z tym co pokazują w filmach,a ich udział w przyszłości na dużych ekranach był otwarty.
Zgubiłeś GotG2, a tak btw Thor3, Gaurdiani2 i Doktor są potwierdzeni tylko nie są ściśle określeni czasowo. Innymi słowy teoretycznie mogą być po trzeciej fazie ale na 99% należą do niej ;)
Zresztą GotG2 ma być ostatnim pre AV3 filmem trzeciej fazy ;) W sumie z Avengersami faza miała mieć 7 filmów i umożliwić pozamykanie wątków kilku bohateró
No właśnie z tej trójki to do sequela GotG2 mozna mieć największe wątpliwości. Strażnicy jak zaliczą dobre otwarcie w amerykańskich kinach to od razu potwierdzą 2 część i podadzą datę premiery. Feige o doktorku już mówi sporo czasu i zadba żeby był w III fazie. Nie słyszałem by była mowa,że planują 7 filmów,ale jeśli tak to jeden tytuł jest niewiadomy.