Avengers: Wojna bez granic

Avengers: Infinity War
2018
8,1 211 tys. ocen
8,1 10 1 210846
7,6 68 krytyków
Avengers: Wojna bez granic
powrót do forum filmu Avengers: Wojna bez granic

Na fali Thora,ktory bardzo mi sie podobal poszlam zobaczyc cala ekipę. Ale się zawiodłam. Nie było zbyt wiele fajnych,zabawnych tekstów,chwilami nudnawy i raczej mało wciągający. Zdecydowanie nie jest to film dla osób nie przepadających za filmami fikcji. Efekty specjalne ok,ale też nie było jakiegoś wow.

ocenił(a) film na 10
a_g_85

A co Ty myslalas ze idziesz na komedię czy co?

ocenił(a) film na 4
real3000

Nie,ale jednak myślałam,że ta historia bardziej mnie wciągnie.

ocenił(a) film na 10
a_g_85

Pit Bull => 9.. Tomb Rider => 8.. Nic dziwnego, że Cię nie przekonał.. ;)

ocenił(a) film na 4
Silvestris

Każdy lubi coś innego. Po tym filmie,tak szeroko reklamowanym, spodziewałam się czegoś lepszego.

ocenił(a) film na 9
a_g_85

"Zdecydowanie nie jest to film dla osób nie przepadających za filmami fikcji."

Masz rację. Pewnie dlatego, że to... był film akcji. Poniekąd. Ja rozumiem, że gama kolorów na plakacie mogła przywodzić na myśl jakąś kompozycję rodem z artystycznych filmów, a wzmianka o Kamieniach Nieskończoności i Thanosie - dramat egzystencjalny w kosmosie, ale... nie. Jednak nie.

ocenił(a) film na 4
Dassanar

Jak na film akcji wiało nudą :)

a_g_85

Wiało nudą . ? :)

ocenił(a) film na 4
wort801

Tak naprawdę ostatnie 10 min filmu to były emocje. Wcześniej akcja była jak dla mnie trochę przeciągnięta.

a_g_85

No wiadomo kwestia gustu, ja się ani razu nie nudziłem :)

ocenił(a) film na 10
a_g_85

A czy oglądałeś coś poza Thorem? Mam namyśli wszystkie filmy z MCU. Może oglądałeś ich zbyt mało i nie jesteś przywiązany do bohaterów przez co nie odczułeś emocji związanych z filmem.

jiraya12

To musi być troll, inaczej nie skomentuję kogoś kto mówi, że wiało nudą w filmie gdzie akcja toczy się przez 80% czasu jego trwania xD

ocenił(a) film na 4
Smaug_

Rozumiem, że dla Ciebie każdy kto ma zdanie odmienne od Twojego jest trollem. Filmy to sprawa gustu,nie wszyscy muszą interesować się tym samym. Miłego dnia :)

ocenił(a) film na 4
jiraya12

Jeszcze oglądałam Iron Man ale nie wciągnął mnie. Myślę, że to po prostu kwestia gustu,nie przepadam za tego typu filmami.

ocenił(a) film na 9
a_g_85

Z tymi "zabawnymi tekstami" to akurat bym się nie zgodził, bo wiele razy całe kino się śmiało z mini żartów bohaterów. A najlepsze jest to, że był w tym filmie czas na żart i także na poważne sceny i nie gryzło się to razem bo były przeważnie odwleczone w czasie.

Z tą nudą to też przegięcie. Nie oceniaj filmu, który ni jak Cię nie interesuje.

ocenił(a) film na 4
illpadrino

No chyba nie do Ciebie należy decyzja co mogę a czego nie mogę oceniać. Żarty były drętwe jak dla mnie,chociaż znalazly się może z dwa śmieszniejsze. Cieszę się, że Ci sie film podobał,mnie nie-każdy ma prawo do własnego zdania i wypowiedzi. Po prostu to uszanuj.

ocenił(a) film na 10
a_g_85

Nie karmić trolla.

ocenił(a) film na 4
motator

No tak,bo jak nie idziesz za opinią wszystkich to znaczy,że nie istniejesz albo jesteś hejterem hahahha :)

ocenił(a) film na 8
a_g_85

Masz prawo do swojej opinii, ja mam prawo, by stwierdzić, że można Twoją o kant dupy rozbić. Nie bardzo rozumiem ludzi, który idą na filmy wieńczące jakąś serię, nie obejrzawszy ekranizacji ich poprzedzających.

ocenił(a) film na 4
Beniu89

Hahha jedno jest pewne. Filmy,ktorymi sie Ty interesujesz kultury Cię nie nauczyły. Byłam,widziałam i wyrażam opinię. Nie będę się tłumaczyć z własnego zdania.

ocenił(a) film na 8
a_g_85

Co do efektow racja, ale trudno to porownywac. W koncu wiele filmow blockbusterowych ma super specjale:) Czas Ultrona robil na mnie spore wrazenie np.

ocenił(a) film na 9
Qjaf

Warcraft: początek - też miało bardzo dobre.

ocenił(a) film na 8
illpadrino

Nie ogladalem, ale nie bede sie klocil z Vito.

ocenił(a) film na 9
Qjaf

Znaczy no, ja między innymi dlatego chodzę do kina, żeby zobaczyć pracę tych ludzi, bo się tym interesuje. Dlatego uważam, że w Warcraft są naprawdę spoko. Polecam zobaczyć w lepszej jakości ten film.

Pozdrawiam.

a_g_85

Ludzie, wyluzujcie :) Ktoś ma odmienne zdanie i fajnie - mnie się film podobał, ale w zasadzie w fotel wbita byłam dopiero gdzieś w połowie filmu - a mianowicie gdy akcja przeniosła się na Wakandę. Dałam 8/10 ze względu na nieprzewidywalne zwroty akcji (szczególnie końcówka), dobre efekty i muzykę. Aczkolwiek filmowi do arcydzieła trochę brakuje. Doceniam, bo dobrze się bawiłam i 2,5 h minęło jak z bicza strzelił ale czasami natłok nieprawdopodobieństw (Loki rzucający się ze sztylecikiem na Thanosa, Thor prawie usmażony w kuźni, ale prawie włos mu z głowy nie spadł itp.) aż porażał :)

ocenił(a) film na 9
olka0207

Thor jest bogiem, więc to nic dziwnego, że włos mu z głowy nie spadł ;0 Dopiero od Ragnarok pokazują tę jego potęgę i to jest super! (sam mówi, że ma już 1500 lat na karku).