Film dopiero w 2018 roku, ale przecież dobrze wiemy jak może wyglądać obsada końcowych filmów 3 fazy. A obsada dwuczęściowego Infinity War zapowiada się imponująco! Ciekawe tylko które z wymienionych postaci dotrwają do tego momentu historii. Współczuję twórcom wysiłku związanego ze zmieszczeniem wszystkich postaci. :)
W tym wszystkim brakuje mi tylko jednego bohatera: Wolverina granego przez Hugh Jackmana. Kwestia posiadania praw do postaci w różnych wytwórniach to wielka bzdura... Chociaż kto wie, może do 2018 roku coś się zmieni, a sam aktor da się przekonać by raz jeszcze, mimo zapowiedzi, zagrać Logana. Warto pamiętać, że do obsady dojdzie jeszcze Captain Marvel (Ronda Rousey? Ja widziałbym w tej roli Emily Blunt), a także cała ekipa Inhumans.
Obsada "Infinity War"?
Robert Downey Jr. - Tony Stark / Iron Man
Chris Evans - Steve Rogers / Kapitan Ameryka
Josh Brolin - Thanos
Chris Hemsworth - Thor
Tom Holland - Peter Parker / Spider-Man
Scarlett Johansson - Natasha Romanoff / Czarna Wdowa
Jeremy Renner - Clint Barton / Hawkeye
Mark Ruffalo - Bruce Banner / Hulk
Don Cheadle - James Rhodes / War Machine
Elizabeth Olsen - Wanda Maximoff / Scarlet Witch
Paul Bettany - Vision
Anthony Mackie - Sam Wilson / Falcon
Sebastian Stan - Bucky Barnes / Winter Soldier
Paul Rudd - Scott Lang / Ant-Man
Evangeline Lilly - Hope Van Dyne / Wasp
Chadwick Boseman - T'Challa / Black Panther
Benedict Cumberbatch - Stephen Strange
Chris Pratt - Peter Quill / Star Lord
Zoe Saldana - Gamora
Dave Bautista - Drax
Vin Diesel - Groot (głos)
Bradley Cooper - Rocket (głos)
Samuel L. Jackson - Nick Fury
Cobie Smulders - Maria Hill
Clark Gregg - Phil Coulson
Chloe Bennet - Daisy "Skye" Johnson
Adrianne Palicki - Bobbi Morse / Mockingbird
Charlie Cox - Matt Murdock / Daredevil
Jon Bernthal - Frank Castle / Punisher
Krysten Ritter - Jessica Jones
Mike Colter - Luke Cage
+ Iron Fist
Właściwie to wymieniłem w większości tych, których chciałbym zobaczyć. Do tego dojdzie pewnie jeszcze kilku villainów których teraz trudno określić, także zapowiada się to intrygująco. :)
Do tak obszernej obsady może dołączyć jeszcze Cate Blanchett, która najpierw ma pojawić się w jednej z istotnych ról w "Thor: Ragnarok".
jak dla mnie to bardziej wymarzona obsada ale obys mial racje co do wiekszosci postaci ;)
Było by dobrze ale myśle ,że już na starcie odpadają postacie netflixowe jak i z agentów, Ale reszta kto wie.
skoro i Hill i Fury sa chyba juz potwierdzeni to znaczy, ze Shield tez wraca do filmow, a skoro agencja zostala znowu zalegitymizowana to szanse na pojawienie sie kogos z serialu w filmie sa wieksze niz kiedykolwiek, jak dla mnie na ta chwile najwieksze szanse maja (oczywiscie jesli dozyja):
ale sadze, ze jesli wybiora jakies postacie z AoS to wybiora takie z komiksow, a nie takie, ktore powstaly na potrzeby serialu, a potem pojawily sie tez w komiksach,
1. Daisy Johnson / Quake
2. Jeffrey Mace / Patriot
3. Elena Rodriguez / Slingshot
4. Robbie Reyes / Ghost Rider
Obstawiam, ze jesli zdecydowaiby sie na postaci z AoS to tylko jakies 2 czy 3 osoby zeby nie zrobil sie zbyt duzy balagan i beda to i tak bardzo malutkie role biorac pod uwage natlok postaci. Nie sadze, ze wybiora jakas z postaci, ktore powstaly na potrzeby serialu, a potem zostaly przeniesione do komiksow. Nie ma tez Coulsona, ktory powstal na potrzeby filmow bo nie sadze zeby tworcy chcieli tlumaczyc, ze on zyje. Normalnie na 2 miejscu bylaby Mockingbird, ktora zostala przeniesiona do spin-offu, ktory nie powsta wiec i jej szanse spadaja. Daisy wydaje mi sie byc najbardziej prawdopodobna z postaci z tego wzgledu, ze praktycznie caly serial to jej origin story, jej postac jest juz prawie taka jak w komiksach i swiat o niej wie. Moja lista moze sie zmienic bo do tego czasu ktos z niej moze odpasc albo w serialu moze pojawic sie ktos nowy.
W Age of Ultron tez nie pracowali ale pojawili sie, a z nimi Shield i Helikalier, tak jak pisze- teraz szanse sa wieksze niz kiedykolwiek byly ;)
Ja liczę na powrót Quicksilvera. Co prawda udupili go w Age of Ultron, ale w komiksach mógł chyba tworzyć swoje własne kopie, więc mam nadzieję że jeszcze w którymś filmie się pojawi :v
natłok niezły, Defenders, Strażnicy, Avengers oraz Agenci Tarczy, jak widać każda pomoc się sprzyda walcząc z takim wrogiem jakiego jeszcze nie mieli.
Pojawić się mogą jeszcze Inhumans
Black Bolt
Medusa
Crystal
Gorgon
Karnak
Triton
Lockjaw
Maximus the Mad
Ahura
Luna
i jeszce mogą się pojawić Cloak & Dagger