PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=693758}

Avengers: Wojna bez granic

Avengers: Infinity War
2018
8,1 209 tys. ocen
8,1 10 1 208981
7,7 84 krytyków
Avengers: Wojna bez granic
powrót do forum filmu Avengers: Wojna bez granic

Uwaga: w nazwie tematu jest napisane „spoiler”, podgląd tematu jest niedostępny, bo jest oznaczony jako spoiler, ale na wszelki wypadek zaznaczę jeszcze na początku (bo są tacy, którzy wchodzą w post raz oznaczony jako spoiler, a potem jojczą, że są w nim spoilery): TEN POST TO SPOILER. Dla tych, którzy jeszcze nie widzieli, ale mają jakąś dziwką satysfakcję z czytania spoilerów, kompletna (chyba) lista zgonów, obejmująca ważniejsze postacie:

Loki,
Heimdall,
Gamora,
Vision,
Bucky,
Scarlet Witch,
Groot,
Falcon,
Czarna Pantera,
Mantis,
Drax,
Strange,
Star-Lord,
Spider-Man,
Hill,
Fury.

W sumie już teraz widać, że w „Avengers 4” znajdą sposób na ożywienie co najmniej części z nich, bo mają już zaplanowane kolejne filmy. Inaczej w „Strażnikach Galaktyki vol. 3” zostałby sam Rocket xD.

Pottero

Opisz mi scenę po napisach bo nas ewakuowali z kina.

piczympoom

Hill i Fury próbują się połączyć ze Starkiem, uderza w nich samochód, wychodzą sprawdzić, czy nic się nie stało kierowcy i pasażerom, ale ich nie ma. Hill się rozsypuje, ludzie wokół Fury’ego zaczynają się rozsypywać, Fury uruchamia komunikator i sam się rozsypuje. Zbliżenie na komunikator z symbolem Captain Marvel.

Pottero

Dzięki wielkie. Spodziewałem się czegoś z Antmanem po napisach.

Pottero

Zapomniałeś o najważniejszym: Fury mówi motherf#cker :)

Brzozun

ja usłyszałem tylko połowę, bo potem się rozsypał... ;)

Brzozun

Otóż to, nie zdążył dokończyć, bo mu się rozsypało xD.

ocenił(a) film na 8
piczympoom

Fury i Hill jada samochodem. Ktos w nich wjezdza. Wysiadaja. Patrza, a drugi samochod pusty. Znika Hill. Fury naciska "kod czerwony" i tez znika. Na ekranie telefonu widac logo Captain Marvel.

To wszystko, scena trwala kilkanascie sekund.

Pottero

kto naprawdę zginął ten pozostanie martwy. ci co się "rozsypali" zapewne wrócą

Venetor

czyli Loki, Heimdall, Gamora i Vision nie wrocą raczej

Venetor

No nie wiem, Gamora chyba też może wrócić. Quill pokazał, że jeśli o nią chodzi, to jest porywczy, więc może na własną rękę odwalić jakąś akcję z Kamieniem Czasu.

Pottero

to by nie miało sensu. scena jest mocno zaakcentowana, jak każda "prawdziwa" śmierć. gdyby to odkręcili to by wszystko zepsuli. dlaczego ma ci zależeć na postaciach, skoro nawet jesli zginą to mozna ich przywrocic. mysle ze tak glupi nie są.
to "wyparowanie" postaci już inaczej ukazane. tu po prostu czuć że to odkręcą.

Venetor

Loki może też bo jak się kogoś dusi to najpierw traci przytomność a żeby go zabić do końca trzeba jeszcze trochę podusiuć

ocenił(a) film na 10
Konrad___o

Lokiemu złamano kark :(

Dimetro

to co innego :( nie zauważyłem ;(

ocenił(a) film na 10
Konrad___o

Było słychać jak mu kark trzaska :(

Dimetro

a :/
przy drugim podejściu się wsłucham bardziej

Venetor

z kamieniem czasu niezniszczonym wszystko jest możliwe - Thanos może przecież zapragnąć przywrócić życie córce (trochę paradoks fabularny, ale kto bogatemu zabroni?); Vision się nie rozsypał, a mówili że wciąż ewoluuje i że kamień nie stanowi jego istoty; Loki to... hm, Loki ;) najtrudniej jest z Heimdallem :/

IndianaKingston

ale tu chodzi o co jest możliwe a o opowiadanie historii. jak przywrócisz postac która zginęła tak dramatyczna scena jak Gamora to straci swoja wartosc.
to "wyparowanie" postaci w końcówce jest już inaczej ukazane, bardziej zaskakująco niż dramatycznie, taki mindf*ck.

Venetor

nie chodzi o to co jest możliwe czy nie*

Venetor

niekoniecznie. Nie zapominajmy, że mimo wszystko ukazano tu Thanosa jako dość złożoną postać, nie wolną od emocji - nie wiemy też, co miał na myśli Doktor Dziwago mówiąc "It's the only way" (tęsknota za córką, kamień czasu...). W komiksach postacie znalazły się w innym wymiarze - może tu też do tego dążą. Star Lord dość długo związany był z Kitty Pryde/Shadowcat - przejęcie Foxa przez Disneya może mu nie pozwolić długo trwać w żałobie po Gamorze ;) A spekulować możemy aż do A4 :)

Pottero

coś kiedyś było że nowy film o strażnikach ma być głównie o ekipie Stallone'a

ocenił(a) film na 10
Konrad___o

ani Gamora ani Vision ani Loki ani Heimdall nie wrócią, bo po prostu umarli :) nawet z kamieniem czasu. jaki sens miałoby wskrzeszanie Gamory co zakładam, że jest nie możliwe skoro jej dusza została wymieniona na soul stone. Thanos by musiał oddać soul stone by ona wróciła a to nie możliwe. Vision jak było widać nie przeżyje bez kamienia, więc niby jakim cudem miałby odżyć? najwyraźniej żył dzięki kamieniowi i tamta hipoteza była błędna, nawet jakby mu teraz włożyli ten kamień z powrotem to nic by to nie dało. Loki no nawet jakby nie wiadomo jak cwany był to ze złamanym karkiem jak by miał odżyć XD ludzie, myślcie :)

rozsypane osoby wrócą na 200%

PODNIEŚLI MI CIŚNIENIE STRASZNIE JAK MYŚLAŁAM, ŻE THANOS ZABIJE IRON MANA NORMALNIE ŁZY W OCZACH

ocenił(a) film na 10
kasiap_18

Możliwe że świadomość Visiona jest w kamieniu albo po oddzieleniu uciekł do internetu .

kasiap_18

gwoli ścisłości, to Vision się nie rozsypał, a nie bez powodu co chwilę powtarzały postacie, że kamień nie stanowi jego istoty, że jest prawdopodobne iż przeżyje bez niego oraz że wciąż ewoluuje: w przeciwieństwie do villainów przeżył kilkukrotnie dźgniecie w klatkę piersiową/plecy (coś jak nota bene agent Coulson ;)

IndianaKingston

wydaje mi się że narazie leży przez duży ubytek w głowie ale możliwe będzie załatanie mu dziury w mózgu w Wakandzie biorąc pod uwagę że jest cały zrobiony z vibranium

Konrad___o

trafne spostrzeżenie i jakże oczywiste, że gdzież indziej, jeśli nie w Wakandzie? :)

IndianaKingston

mając vibranium mogli by to zrobić równie dobrze gdzie indziej jeśli jest zachowane jakieś łoże z czasu ultrona, w którym Vision został "zrobiony" albo chociaż plany jak takie łoże wytworzyć
ale jak i tak ciało Visiona leży w Wakandzie to nie ma co kombinować :)