...jest duże prawdopodobieństwo, że Strażnicy Galaktyki również połączą się z Avengersami tak jak np. Spider-Man i wojna rozegra się między nimi. Oczywiście to Thanos byłby głównym zagrożeniem, ale Wojna Nieskończoności (Infinity War) polegałaby na walce między SS, a A. Do walki pewnie staneliby też X-Meni (Ponoć Marvel, wykupił prawa do X-Menów od Foxa), Fantastic Four i Thunderbolts (co prawda nie bardzo orientuję się w temacie, ale wiem, że jest taka grupka). Może tymi złymi, będą też Sinister Six? I to byłaby dobra i prawdziwa Wojna Nieskończoności. Zamieszani byliby w nią niemal wszystkie postacie Marvela. Byłaby tak wielką wojną, że reżyserowi potrzeba aż dwóch filmów. Co wy na to?
1. Russos zapewnili, że to IW 2 nie jest 2 częścią IW a jedynie sequelem jak Avengers 4.
2. F4 i X-men nie będzie. Może kilka osób z tych grupek. Bo budżet będzie ogromny (1 mld na dwie części). Jeśli Box Office zawiedzie będzie to koniec MCU...
3. Thunderbolts? Chodzi ci o skład z OBywatelem V czy tym z Red Hulkiem?
Obywatel V to Baron Zemo. Serio. Tyle ci powiem :)
Thunderbolts to po prostu najemnicy
Na dzień dzisiejszy:
1. Marvel nie praw do wykorzystania X-Menów czy nawet Deadpoola - zdjęcia do IW zaczynają się w tym roku więc ich udział, a raczej ich brak jest przesądzony
2. Ze Strażników Galaktyki - gdzieś czytałem już potwierdzenie, że na pewno pojawi się na ziemi Star Lord. Do co reszty postaci jeszcze nie wiadomo, bo przed IW będą jeszcze Strażnicy Galaktyki 2
3. Fantastic Four mogą zawitać do świata MCU, ale najwcześniej w czwartej fazie MCU.
Wiemy, że do MCU dołączy jeszcze Dr Strange (premiera w tym roku). Captain Marvel - choć ona solowy film będzie miała między IW1 a IW2 oraz Wasp - zadebiutuje w Ant-Man 2 również pomiędzy obiema częściami IW.
Nie wspominam już celowo o Black Panther oraz SpiderManie bo ich debiut mieliśmy już w Civil War a swoje solowe filmy będą mieć odpowiednio w 2018 oraz 2017 roku.
Mam pytanie widzę że jesteś w tym nieźle obeznany .
Czy jest szansa aby w z tych cześć Avengersów pojawia się Tigra ?
Szczerze wątpię.
Marvel jeszcze nigdy nie wspomniał o tej postaci. Jeśli miałaby się pojawić to szanse są albo w Black Panther albo w Spider-Man: Homecoming jako jakaś drugoplanowa rola, ale nie nastawiałbym się na to.
Jeden z użytkowników odpisał mi że możne pojawić się, ta postać w 4 fazie Marvela - Uważam też że jest taka możliwość, ty co o tym sądzisz ?
Co do 4 fazy to wszystko jeszcze jest możliwe. Nie wiemy i nawet sam Marvel sobie dopiero to układa jak będzie wyglądał ten świat po Infinity War.
Zostanie otwartych wiele nowych wątków więc i wiele nowych postaci (również tych drugoplanowych) na pewno się pojawi.
Wejdzie też kilka solowych filmów, które też pociągnął za sobą nowe postacie. Pożyjemy zobaczymy :)