Avengers: Wojna bez granic

Avengers: Infinity War
2018
8,1 211 tys. ocen
8,1 10 1 210858
7,6 68 krytyków
Avengers: Wojna bez granic
powrót do forum filmu Avengers: Wojna bez granic

Od początku jego obecność zdawała się być tak w sumie na siłę w tej fazie. Nie twierdzę, że nie jest ważny, problem w tym, że jego skill jest żaden. Dzieciak co pokonał faceta w kostiumie nagle staje z przeciwnikiem wielowielokrotnie ponad jego możliwości. Spider Man z MCU nie miał okazji dojrzeć do roli bohatera, wciąż się uczy a nagle jakby przyspieszonym kursem wakczy z samym Thanosem. Jak Spidey ma ewoluowac, dojrzewać skoro już teraz spotkał przeciwnika silniejszego.od jego komiksowych oponentów? Coś tu nie wyszło, uwidoczni się to przy drugiej części Spideya tak sądzę.

JohnTheBrave

Peter sam powiedział po co się zaangażował: "Po co komuś przyjazny Pająk z sąsiedztwa, kiedy już nie będzie sąsiedztwa?". Właśnie tak przebiega ewolucja postaci i charakteru człowieka też - ściera się z przeciwnikiem silniejszym, z przeciwnościami, przegrywa, wynosi lekcję z porażki i stając powtórnie do walki ostatecznie zwycięża. Piszesz tak, jakby Parker sam się rozprawiał z Thanosem... Spidey nie był tu sam, był ze swoim mentorem i sponsorem oraz z jego kumplami superbohaterami. Jak się uczyć, to od najlepszych :)

ocenił(a) film na 10
JohnTheBrave

Że co??? Właśnie wielką zaletą Civil War, Homecoming oraz A3 było pokazanie jak wielkie możliwości ma ta postać. Dla mnie to wielki plus, bo w komiksach też był bardzo potężną postacią. Rozwój tej postaci pewnie jeszcze będziemy obserwować w kolejnych filmach, ale na tym etapie jego infantylność i lekkomyślność w połączeniu z mocami dają wiarygodny efekt. Zauważ, że on tylko reaguje na pewne rzeczy i przez to wdaje się w walki. Ma poczucie przeznaczenia, ale wciąż go to przerasta. W tym filmie było bardzo to widać, bo nikogo nie przesłonił. Atakował Thanosa i bronił innych i naprawdę nie było nadużycia tej postaci.

cinek_1988

Technicznie wolałbym aby sobie na boku dojrzewal, jeździł gdzieś i wrócił odmieniony coś jak CA . Nie wiem, niech Tony mu sypnie hajs na szkołę gdzieś czy coś i tam niech sobie skilla pomału buduje, to by było ciekawe i w szerszym kontekście dobre dla rozwoju postaci.

JohnTheBrave

Mów co chcesz ale jego ostatnia scena w nowych Avengersach była niesamowita nie wiem jak Holland to zrobił ale czułam ten sam strach i przerażenie co Peter