Avengers: Wojna bez granic

Avengers: Infinity War
2018
8,1 211 tys. ocen
8,1 10 1 210846
7,6 68 krytyków
Avengers: Wojna bez granic
powrót do forum filmu Avengers: Wojna bez granic

Skoro Thanos Thanos zamierzał zabić przypadkową 1/2 istot we wszechświecie, to skąd wiedział, że sam nie wyparuje?

ocenił(a) film na 6
batix_777

Może nie wiedział :)

ocenił(a) film na 8
batix_777

Nie wydaje mi się, że to zupełna losowość. Każdy pierścień dawał możliwość manipulacji różnymi segmentami życia i świata(czas, przestrzeń itp). Po zdobyciu wszystkich pierścieni był w stanie wprowadzić swój osąd(wolę) w całym wszechświecie, więc wydaje mi się, że w ciągu mikrosekundy według jego pojmowania przy każdym stworzeniu zapadał wyrok. Stąd wygrane życie Starka w obietnicy czy Thanosa własne. Mogę stwierdzić, że to jest jeden z tych scenariuszy, w którym faktycznie mogą wygrać i Stark będzie miał jeszcze coś do zrobienia w kontynuacji. Dr Strange oddał kamień za jego życie.

ocenił(a) film na 7
nano50

Skoro mógł zabić Avengersów, to czemu tego nie zrobił? Troche nie trzyma sie kupy.

ocenił(a) film na 8
batix_777

Thanos nie brał ich jako zagrożenie ani przez chwilę. Podczas ataku na Thanosa na jego planecie, cały atak polegał na ciągłym łapaniu jego ręki, żeby nie mógł jej ścisnąć. Tylko gdy ją ściskał to robił co chciał(np. przerabiał na molekuły i rozbijał na atomy wszystko).