Czyli jednak potwierdziło się, że berło Lokiego to jeden z Infinity Stones. Tylko Infinity czy Mind Stone?
Biorąc pod uwagę co loki z nim robił to powiedziałbym, że Mind jak skłócił ze sobą mścicieli
Zastanawia mnie jedna rzecz. Volstagg u Kolekcjonera mówi, że to nierozsądne trzymać 2 kamienie w jednym miejscu, co ma sens bo Tesserakt jest w Asgardzie. Ciekawi mnie jaki kamień był w Asgardzie przed akcją Avengers. Tesserakt był wtedy na Ziemi, Aether ukryty, berło było (chyba) u Thanosa, Orb raczej też odpada. O ile jakiś kamień tam był. Jeśli nie było to oznacza to tyle, że Odyn uważa, że nawet jeden kamień jest zbyt niebezpieczny. A to może oznaczać, że i Tesserakt długo w Asgardzie nie pobędzie... Ot takie teorie :)
" Ciekawi mnie jaki kamień był w Asgardzie przed akcją Avengers. Tesserakt był wtedy na Ziemi, Aether ukryty, berło było (chyba) u Thanosa, Orb raczej też odpada. O ile jakiś kamień tam był. Jeśli nie było to oznacza to tyle, że Odyn uważa, że nawet jeden kamień jest zbyt niebezpieczny. "
Jak to jeden? Po akcji w "Avengers" do Asgardu wrócił (podkreślam, że wrócił, bo lata temu Odyn był w posiadaniu Tesseraktu, lecz zostawił go na Ziemi po wojnach z Lodowymi Olbrzymami w Skandynawii) Tesserakt, więc łącznie z Eterem po "Dark World" były tam dwa Infinity Stones. Dodatkowo w podziemiach Asgardu w "Thorze" widać było, że jednym z artefaktów Odyna jest też Infinity Gauntlet, czyli rękawica, która służy połączeniu mocy wszystkich tych kamyszków.
" więc łącznie z Eterem po "Dark World" były tam dwa Infinity Stones" - były ale przez bardzo krótki okres czasu, bo Aether został oddany Kolekcjonerowi.