PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=693758}

Avengers: Wojna bez granic

Avengers: Infinity War
2018
8,1 209 tys. ocen
8,1 10 1 208981
7,7 84 krytyków
Avengers: Wojna bez granic
powrót do forum filmu Avengers: Wojna bez granic

Tak się zastanawiam kto z tej trójki by wygrał gdyby mieli okazję się spotkać. Spośród filmowych złoli to ci trzej wyglądają na najpotężniejszych.

ocenił(a) film na 10
Przemek_92_

bez kamienia czasu Thanos nie mialby szans z dormammu

ocenił(a) film na 9
real3000

Komiksowy Thanos jest o wiele potezniejszy od filmowego. Myślę, że to mniej więcej ten poziom co Dormammu, Surtur, Mephisto czy Odyn. Bez kamieni.

Przemek_92_

Dormammu jest niezniszczalny i niesmiertelny.

Venetor

nie można go pokonać. Ego i Thanosa jak najbardziej można zabić, co zobaczyliśmy.

ocenił(a) film na 9
Venetor

Thanosa też nie można zabić. Albo inaczej, Thanos zawsze może wrócić :)

KubaLBN92

jak to, przecież Thor go lekkim ch*jem pokonał. tylko nie trafił w głowę i ten zdązył uciec

ocenił(a) film na 9
Venetor

Pokonać pokonal, ale Thanos na pewno wróci w kolejnej części. W komiksach ginął kilka razy i zawsze był wskrzeszany.

ocenił(a) film na 9
KubaLBN92

Faktycznie to mnie nagle wbiło w fotel że okazało się że Thor z toporkiem Ray Billa okazał się w MCU silniejszy niż Thannos z kamieniami. Jedynie czym go pokonał to "mistycznymi" mocami kamieni.

ocenił(a) film na 9
Przemek_92_

To, to dla mnie jest w ogóle żart. No ale. Niech im będzie :)

ocenił(a) film na 10
Przemek_92_

Praktycznie wszystkie byty spoza wymiaru Thanosa byłyby w stanie roznieść go w pył, nawet jeśli miałby wszystkie kamienie nieskończoności.

ocenił(a) film na 9
SzalonyGoblin

Zdecydowanie nie :D z kamieniami był silniejszy niż Śmierć :)

ocenił(a) film na 10
KubaLBN92

Kamienie nie działają w innych wymiarach, więc zdecydowanie tak :) Jeśli walka byłaby np: na ziemi, to może miałby szansę.

ocenił(a) film na 9
SzalonyGoblin

No nie wiem. Galactus w wymiarze Mephista wciąż był wszechpotezny, więc musiał korzystać z cosmic energy. Na tej samej zasadzie działałyby kamienie

ocenił(a) film na 9
KubaLBN92

A Thanos i bez kamieni jest na poziomie Odyna, Surtura i Dormammu. Inaczej nie byłby w stanie ich w ogóle używać.
Jest to z resztą nawet pokazane w filmie, w walce z Hulkiem nie używa kamieni a jaki jest jej efekt widzieliśmy.

ocenił(a) film na 10
Przemek_92_

Dorzucił bym jeszcze Surtura .

ocenił(a) film na 10
Przemek_92_

Thanos nawet bez rękawicy jest 5 razy mocniejszy od nich

ocenił(a) film na 9
Himiteshu

Ja bym powiedział że jest im równy. Na tym samym poziomie jeszcze np Mephisto, Satannish, Odyn, Hela. A poziom wyżej Galactus, którego mam nadzieję niedługo w mcu zobaczymy.

ocenił(a) film na 9
KubaLBN92

Właśnie zastanawiałem się kto będzie po Thanosie. Galactus? Nie było do tej pory chyba żadnych przesłanek.

ocenił(a) film na 9
Przemek_92_

Galactus jest w posiadaniu Foxa, zobaczymy jak będzie wyglądać kwestia wykupienia 21th Century przez Disney.

Ja bym chętnie zobaczył kilkanaście filmów poświęconych Amatsu-Mikaboshi czyli Chaos Kingowi, albo któremuś z demonów jak wspomniani Mephisto czy Dormammu, albo Annihilusowi. Galactusa z wielką chęcią widziałbym jako sojusznika czy neutralnego, nie głównego wroga. No ale zobaczymy :)

ocenił(a) film na 9
KubaLBN92

Ale wtedy takie postacie jak Kapitan nie mieliby właściwie nic do roboty. Bo niby jak mieliby pomóc w walce?
Ja myślałem o czymś takim: co by było jakby Iron Man stwierdził że ma potrzebę pozbyć się reszty bohaterów. Nikt ich nie zna jak on. I wypowiedziałby wojnę dosłownie wszystkim wykorzystując ich słabości a do pomocy np. Ultrona 2

Przemek_92_

Eee.... nie?

Zrobienie na siłę z Tonego Batmana- czytałeś "Tower of babel" z DC? Bo twój pomysł brzmi jak fanowska wersja tamtej historii, z zastąpieniem Gacka, Starkiem.

Poza tym bardzo głupie scenariuszowo i inside universe. Po co Tony ma robić coś takiego? Już sam przekonał się jakie konsekwencje ma Ultron i Stark to inteligenty człowiek, a nie yebany idiota i czarny charakter( tak po cw, pojawiły sie takie opnie) z przerostem ego jak widzi go cześć fanów.
To są idiotyzmy zawracające postać do punktu wyjścia, albo cofające w rozwoju jak np Luke'a w TLJ.

Moment kryzysów to już był Winter Solider i Civil War. Uniwersum nie powinno już drążyć takich motywów, przynajmniej przez parę lat, jeżeli już to imo za eventem IW, powinny iść w szeregu takie konsekwencje jak ujawnienie sie abstraktów marvelowskich w A4, zreszą w Dr Stragenu był juz Dormamu, w GOTG2 byli przez chwilę Watcherowie itd.

ocenił(a) film na 9
xxxxxxxswew

No właśnie też jestem za tym, żeby iść w kosmos i myślę, że w sumie MCU innej drogi nie ma po prostu.

Z Capa zrobili w filmach takiego kozaka, że jak przyjdzie co do czego to będzie się na pięści napieprzać z Beyonderem :/
Ja rozumiem, że popularna postać, że mnóstwo fanów... Ale litości...

ocenił(a) film na 9
KubaLBN92

To ma sens. Tylko wtedy wszyscy ludzcy bohaterowie pójdą w odstawkę. A może będą dwie linie filmów? Jedna taka na Ziemi z "normalnymi" bohaterami, a druga w kosmosie z półbogami?

ocenił(a) film na 9
Przemek_92_

No ale tak naprawdę nikogo silniejszego od Thanosa z rękawicą nie wezmą jako przeciwnika i już z nim nie walczą ci bardziej ludzcy bohaterowie. Czarna Wdowa, Clint, Falcon zawsze się mogą gdzieś tam w tle przewijać i walczyć z innymi pomagierami :D

KubaLBN92

Na pewno zobaczymy więcej kosmosu marvela, bo strażnicy galaktyki zostali wprowadzeni do filmowego uniwersum nie bez powodu, a za rogiem Captain Marvel.

Chciałbym na pewno zobaczyć Novę i Beta Ray Billa.

No ale pójście pełną parą tylko w kosmos też mi się nie widzi. Kosmiczne wielkie filmy jedne po drugim mogłyby stać się zwyczajnie męczące. Pamiętam jak dobrą robotę zrobiło wrzucenie bardziej kameralnego ant-mana między naładowane postaciami wielkie filmy jak Age of ultron i Civil war.

Ciągle jest tutaj miejsce na wiele ziemskich postaci solo. Ja bardzo bym się cieszył gdyby dane było nam zobaczyć w MCU Moon Knighta, skoro Winter Soldier miał taki poważniejszy ton, to i tutaj by takie podejście wypaliło.

Może film o Man thing?

Zakładam też, że ubieganie sie o prawa do Foxa przez Marvel miała swoją zasadność- vide X-meni.

ocenił(a) film na 9
xxxxxxxswew

Przecież Warlock niedługo też się pojawi, Magus zapewne. Nova na pewno też.

Zdecydowanie, poza kosmosem jest też wiele stricte ziemskich historii do zekranizowania i na pewno nikt o nich nie zapomni, ale Xmenów wolałbym, żeby nie włączali do MCU. Niech istnieją równolegle tak jak do tej pory.

ocenił(a) film na 9
KubaLBN92

Myślę, że Disneyowi też bardziej zależy na kosmicznej części uniwersum, która jest w posiadaniu Foxa (m.in. Skrulle, Surfer, Galactus razem z F4 czy Shiar razem z Xmenami).