Hej pytanko takie z mostu, skąd Thor wiedział żeby kierować się na Wakandę?
Ty mi lepiej powiedz jak to możliwe, że nie rozplaskał się na tej tarczy energetycznej, która ochraniała Wakandę xD
Wiele jest błędów w tym filmie, których można by uniknąć i sprawić, że film byłby doskonały . Niestety nie udało się.
no chyba tarcza w wokandzie vs "bajlfrost" 0-1. Otworzył most młotem i tyle. Bifrost teleportuje Cię wszedzie więc taka tarcza w Wokandzie jest niczym wobec mocy młota.
Szkoda, że ci źli też nie pomyśleli o tym ,żeby się też teleportować z armią do wewnątrz
Ale jak? Thor teleportował siętylko dlatego, iż posiadał on młot i dzięki mocy młota otworzył Bifrost.
Ci źli mieli jedynie jakiś teleport na swoim statku, który pewnie nie miał takiej mocy aby przebić osłony w Wokandzie. Gdyby tak było to tak jak zauważyłeś Ci źli po prostu by się teleportowali. Cały film to ciągłe domysły i pytania. Czemu nie zrobili tak, dlaczego nie tak itd. Myśle, że scenarzyści i tak wybrneli z tego "kłopotu" jakim jest moc poszczególnych bohaterów i kamieni. Bo czemu Dr. Strange na początku filmu gdy dowiedział się od Bannera, że Thanos się zbliża i chce wyrżnąć połowe Wszechświata, nie cofnął się w czasie i nie zapobiegł temu. Cały czas miał kamień, mógł go użyć w każdej chwili. Ciężko ogarnąć to wszystko.
Ktoś kto ma najpotężniejszą armię we wszechświecie ma też zapewne najpotężniejszy teleport . Sam widzisz, że niedociągnięcia generują więcej pytań, problemów i niedociągnięć. Samą przesadą byłą możliwość wystawienia się na moc gwiazdy, pomijam już rozmawianie w próżni z gościem, który jest w podzie. To ,że może poruszyć multitonową konstrukcję nogami a w żadnym z innych filmów nie wykorzystuje tej siły gdy zawsze był w tarapatach. Biorąc pod uwagę siłę i moc jego nowej broni ten patyk Groota powinien rozstrzaskać sie przy pierwszym uderzeniu. itd itd. Drażnią mnie takie głupie niedoróbki gdy można było zrobić perfekcyjny film.
Jak oglądałem pierwszy raz to wydawało mi się że wszystko jest perfekcyjnie. Ale już z kolejnym wyszły na wierzch mniejsze i większe niedoróbki. Aczkolwiek jest to fikcja więc mogą pojechać po bandzie i tak też zrobili.
Ja bardzo lubię ten film ale również wiele rzeczy jest tam niedopowiedzianych mnie w ogóle drażni początek filmu. Jak na tym statku dostali bęcki a byl tam Hulk, Thor, Walkiria, Loki uważam że dzieci Thanosa podług nich to cienkie bolki. Często odpowiedzią jaką dostaje jest też to że byli razem w całym Infinity War widzimy jak Thanoś walczy sam i oni Sami. Thanos na tytanie, oni na ziemii. Ale też to do mnie nie przemawia. Dlatego że napewno Hulk nie stał by bezczynie jak mordowali by niewinnych ludzi. I sam Odyn ładnie Thorowi się objawiał zawsze gdy ten miał tarapaty i dawał mu jakieś wsparcie po czym stawał się silniejszy w Ragnaroku gdy dostawał od Hulka potem od Heli.
Akurat to ja potrafiłem Sobie wytłumaczyć. Thor niby ewolułował od Ragnaroka stał się dużo silniejszy niż był, chyba dzięki radom Odyna. Te pioruny w Ragnaroku wokół niego itd. Poprostu osiągnoł jaki Level Up, bynajmniej tak to wygląda no moje.
Sam przyznam że po obejrzeniu Czarnej Pantery, miałem nieco większe oczekiwania wobec samej Wakandy. Przez tyle filmów tarcza kapitana robiła taką furorę, w sumie była bardzo mocną bronią. A tam tyle tego Vibranium taka technologia itd. A gdyby nie Avengers to moment by im podbili ten kraj.
"Hej pytanko takie z mostu, skąd Thor wiedział żeby kierować się na Wakandę?"Nie kierował się do Wakandy tylko do Banera :)
"Ty mi lepiej powiedz jak to możliwe, że nie rozplaskał się na tej tarczy energetycznej, która ochraniała Wakandę xD" Trafił w szczelinę lub po prostu dla Stormbreakera taka tarcza energetycznej nie istnieje ;)
"Szkoda, że ci źli też nie pomyśleli o tym ,żeby się też teleportować z armią do wewnątrz" To nie był telereporter tylko coś w rodzaju podnośnika Grawitacyjnego
"Samą przesadą byłą możliwość wystawienia się na moc gwiazdy, pomijam już rozmawianie w próżni z gościem, który jest w podzie. To ,że może poruszyć multitonową konstrukcję nogami a w żadnym z innych filmów nie wykorzystuje tej siły gdy zawsze był w tarapatach" Polecam obejrzeć ;) https://youtu.be/HnDqxxl4RUI Tylko że pierścień w ruch wprawił statek Rocketa Thor był czymś w rodzaju kotwicy .
"Biorąc pod uwagę siłę i moc jego nowej broni ten patyk Groota powinien rozstrzaskać sie przy pierwszym uderzeniu." Ten patyk jest teraz częścią magicznego Topora co czyni go teraz najtwardszy kawał drewna w galaktyce :)