Miast Saurona Thanos, kamyczki zamiast pierścieni...)))...co to jest? ...kto da więcej???...gdzie był Batman , Superman czy wreszcie Harry Potter???....Recenzja wywołała mój uśmiech- to doszukiwanie sie wyzszych wartosci- naprawdę???...poszedlem z synem- jemu sie podobało ( ma 13 lat i trzeba mu wybaczyć)...ja mam 40 z hakiem wiec mnie podobało sie mniej....wiem wiem to ten wiek już robi swoje, jednakze na szczescie nie tylko tacy starzy jak ja ziewali gdy pokazali liste płac...
Kurdę u mnie cała sala kinowa była zadowolona z seansu.. byłem na napisach osoby były w wieku 20 -50 lat.. sam jestem z rocznika 90 i film zrobił na mnie duże wrażenie. No sorry
Marcin740519 (co to jest? ...kto da więcej???...gdzie był Batman , Superman czy wreszcie Harry Potter???) film jest na postawie komiksów Marvela, a tam nie raz było więcej postaci, polecam się zapoznać z materiałem źródłowym zanim się napiszę taki głupi komentarz. To tak samo jak byś napisał o władcy pierścieni o tam robią elfy, krasnoludy i ludzie w jednej drużynie.
Poważnie, władca pierścieni??? Chyba jesteś jedyną osobą, która widzi jakieś podobieństwa. Ja mam 31 lat i mi się bardzo podobał. Ziewali na napisach??????? no na prawdę przecież najlepszy moment obojętnie jakiego filmu to końcowe napisy. Masz 40 lat z hakiem a pierdoły wypisujesz jak twój 13-letni syn.
Dlaczego pierdoły?. Też miałem podobne skojarzenia. Film poprawny jako czysta rozrywka, ale nic poza tym.
Sauron był mózgiem całego planu Thanosa :) a Frodo założył pierścień a Gandalf rzucił czar, dlatego ich nikt nie widział . :)
Thanos coś w sobie z Saurona miał z tym kolekcjonowaniem kamyków i chęcią zapanowania nad wszechświatem, czy czymś tam. Gandlafem wydawał się być Dr. Strange. Froda nie znalazłem, ale Tyrion jako krasnolud był wystarczający.
Thanos chciał raczej uratować wszechświat, wedle swojego punktu widzenia. :) Sauron miał inne plany. Wiec obleh raczej nie są podobni :)
Thanos chciał zapanować nad wszechświatem? On chciał tylko przywrócić równowagę widząc problem przeludnienia.
No właśnie :) nic nie mówił ze chce władzy nad wszechświatem :) w komiksach o ile dobrze pamiętam też nic o tym nie mówić (jego plan był inny niż w filmie, ale tam też władzy nie chciał).
Mógłby równie dobrze rządzić wszechświatem bez zniszczenia połowy populacji... Nawet miałby więcej jednostek.
Uwaga możliwy Spoiler..............
Nie uważam że jest pozytywny, ale motywacje ma lepsze niż Sauron. Chce uchronić inne planety przed tym co spotkało jego planetę.
Heh, jedyną motywacją Saurona była żądza panowania nad wszystkimi stworzeniami w Śródziemiu, więc to zupełnie co innego.
Wojna Saurona z elfami wynikła z ich niezłomności. Gdyby mu się poddali, to nie potrzebowałby orków. To samo tyczy się ludzi z zachodnich królestw.
Ciesze sie ze ci sie podobał....na tym to polega ze jednamu cos odpowiada drugiemu mniej lub wcale....to wolność wyboru nie pierdoły)))
Ten film jest jak disco polo. Każdemu powinien się podobac;). Przyznam, że zatańczę na weselu przy takiej muzie, ale żeby od razu kupować na trzeźwo płytę...
Nie interesuje mnie to czy się komuś podoba czy nie ale porównywanie go do władcy pierścieni i zadawanie tak głupich pytań gdzie jest harry potter nie jest na miejscu. Pamiętajcie panowie głupie pytania zadają głupi ludzie.
Nie uwazam siebie za człowieka głupiego jak zasugerowałeś ( wedlug innej teorii nie ma głupich pytań?!)...zresztą nie to jest przedmiotem tzw. dyskusji...Może gdybyś czytał ze zrozumieniem to zrozumiał byś ironię ktorej dotyczyło wymienianie innych bohaterów niekoniecznie związanych z całą serią avengersów...Ja natomiast jestem zaskoczony jak niektórzy wychwalaja pod niebiosa film w moim odczuciu zupelnie przeciętny choć sprawnie nakręcony...i jestem dumny z mojego 13-latka poniewaz jak zapytałem co mu sie tak naprawdę podobało w filmie to stwierdził ze akcja i efekty i to wszystko)))...a Ty - cóż- strasznie jestes zacietrzewiony )))...
Twój syn odpowiedział bardzo dobrze bo o to w tym właśnie chodzi. O akcję, efekty i rozrywkę. I tym właśnie ten film tak zachwycił wielu widzów. Plus sam fakt nakręcenia ponad 20 filmów i połączenia je w jedną całość jest na prawdę ambitna. Więc czym jesteś zaskoczony? Ze ludzie mają inne gusta filmowe? Po to są kategorie filmowe żeby każdy znalazł coś dla siebie. A w swojej kategorii czyli blockbusterów opierających się na akcji uniwersum filmowe marvela nie ma sobie równych. I to nie Ja jestem zacietrzewiony tylko Ty masz z tym jakiś problem skoro wchodzisz na stronę filmu który jest dla Ciebie przeciętny i starasz się to wmówić innym.
Te maksymalne oceny to jakas hipnoza. Ja dałem 6, bo jako widowisko dla widowiska się sprawdził. Dałbym więcej gdyby to widowisko miało jakieś ambicje bycia wiecej niż kolejnym czekaniem na końcową bitwę mającą uratować świat. Gdyby chociaż forma wgniatała tu w fotel, ale to techniczna realizacja na poziomie filmów Baya.
To jest twoja prywatna sprawa jaką dasz ocenę, masz do tego prawo. Mi się film podobał i jako fan marvela dostrzegam w tym trochę więcej niż tylko efekty.
Jasne, ale nie uważasz, że komuś może nie wystarczać do uznania seansu za udany, bo film miał tylko akcję i efekty?. Czy skoro kiedyś zachwycałem się Gumisiami to muszę zachwycać się nimi i dzisiaj?. Czy skoro wszyscy skaczą przy disco polo to ja też muszę, bo to jedyna dobra muza?
To brzmi na opinię osoby która widocznie nie miała wcześniej w ogóle styczności z MCU, a do filmu wyraźnie zalecana jest przynajmniej znajomość kilku poprzednich filmów.
Bardzo proszę jednak wypowiadać się za siebie, a nie pokoleniowo. Ja mam 45 lat i śledzę MCU od samego początku. Bardzo się cieszę, że miałam tyle szczęścia, by wszystkie te filmy oglądać w kinach zgodnie z ich premierami. Sam film oceniłam na 7, po pierwsze dlatego, że 10 to ja mam zarezerwowane dla arcydzieł klasy światowej, po drugie dlatego, że to nie jest skończone dzieło. Nad prawidłową oceną zastanowię się za rok.