... gdy de*ile wychodząc z sali kinowej zostawiają po sobie burdel. Ciekawe jak by się poczuli, gdyby jakiś znajomy narobił im na podłodze... Przynajmniej było cicho. A teraz do rzeczy...
SPOILER...
Zacznę od dwóch (trzech?) błędów, które wyłapałem.
Ten niby trzeci (choć nie jestem jego pewien), to maska Iron Mana, gdy mierzy się z Thanosem - jest scena w której ona zostaje zniszczona po czym dosłownie sekundę później IM walczy z maską na twarzy (lekko zarysowaną). Nie jestem pewien czy to błąd, gdyż w okolicy jest Dr Strange, więc teoretycznie mógł cofnąć czas (jeżeli tak, to niech mnie ktoś tutaj poprawi).
Pierwszy pewny błąd, który zauważyłem dotyczył grafiki. Gdy Gamora rozmawia z Thanosem tuż przed odebraniem Kamienia Duszy, to na skraju twarzy przez dłuuuugą chwilę widać, że ktoś od efektów/poprawek nie postarał się i ta granica jest mocno rozmyta i czasami jej polik, czoło i część włosów zanika. Nie dało się nie zauważyć. Tak przynajmniej było w IMAXie (może w 2D tego błędu nie ma).
Drugi błąd, też dotyczył grafiki. Ostatnia scena (przed napisami), gdy Thanos siada pod jakąś chatką to na niebie pojawia się przez sekundę błąd jakby przeplotu / program nie wyrobił i nie zakrył tego co miał zakryć.
Jeżeli chodzi o grę aktorską:
- Iron Man - mógł zagrać lepiej,
- Pepper Potts - epizodyczna rola, ale dobrze było ją zobaczyć,
- Hulk - jako Hulk, nieźle, jako Banner słabo (chyba miał najsłabsze kwestie),
- Drax - idealnie,
- Star-Lord - nieźle, ale trochę za dużo tych żarcików,
- Gamora - dobrze / poprawnie,
- Rocket/królik - bdb,
- Thor - też bardzo dobrze, i miał niezłe kwestie,
- Dr Strange - nieźle,
- Thanos - bardzo dobrze,
- Kapuś Ameryka - drewno,
- reszta - poprawnie
Kto został w pył zamieniony?
- Dr Strange,
- Star-Lord,
- War Machine,
- Spider Man,
- Czarna Pantera,
- Wanda,
- Falcon,
- Bucky,
- Mantis,
- Drax,
- Groot,
- Nick,
- How I Met Your Mother ;)
Kto zginął?
- Loki,
- Gamora,
- Vision,
- Heimdall,
- słydzy Thanosa
Ciekawi mnie jak potoczą się dalsze losy, gdyż sporo się pozmieniało, sporo superherosów zamieniło się w pył i to dosłownie. Wszystkie 6 kamieni (w tym strangowy) posiada Thanos, więc nie ma siły, aby cofnął czas. No chyba, że go na tej wysepce sumienie ruszy. Z całą pewnością pójdę jeszcze raz do kina na ten film.
PS... DC, tak się robi filmy!