Avengers: Wojna bez granic

Avengers: Infinity War
2018
8,1 211 tys. ocen
8,1 10 1 210858
7,6 68 krytyków
Avengers: Wojna bez granic
powrót do forum filmu Avengers: Wojna bez granic

Dla mnie to zakończenie jest najgorsze...Dlaczego? Bo pewniakiem jest że większość zabitych powróci do życia w avengers 4. Zwykły trik marketingowy, najpierw szok że wszyscy zginęli a potem ja zwykle happy end. Jeżeli faktycznie wszyscy zginęli i się tego nie cofnie to zakończenie będzie genialne...Bo finał marvela musi być bolesny a nie cukierkowy. Po za tym film zrobiony wyśmienicie bracia Russo zrobili kawał dobrej roboty :D

ocenił(a) film na 9
adrian_kuczynski

masz rację, bo SpiderMan przecież ma zaplanowane filmy itp, aczkolwiek wydaje mi sie ze są osoby które nie wrócą już nigdy

ocenił(a) film na 8
barszczu_theOne

Prawdopodobnie będzie to Gamora, Loki i Heimdall a reszta prawdopodobnie back :/ I teraz powiedz mi jak mają pokonać thanosa jak posiada wszystkie klejnoty i jest praktycznie bogiem...Są 2 opcje
-Thanos sam coś ze sobą zrobi albo cofnie coś co będzie lepszą opcją fabularną
-Pokonają Thanosa w jakiś sposób co by było najgorszą rzeczą jaką Russo mogli by zrobić z tym filmem
Zastanawia mnie fakt co z tą rękawicą bo jakby się spaliła

ocenił(a) film na 9
adrian_kuczynski

dokładnie też o tym myślałem, może zużył całą jej moc przez to co zrobił ? Ale z drugiej strony jakby się steleportował później?
Bardzo ciekawi mnie jak to rozwiążą, osobiście wydaje mi się, że Capitan Marvel założy rękawice i cofnie czas, bo jak wiadomo Strange nie żyje, więc przez rękawicę tylko teraz da się to zrobić.

Ogólnie wydaje mi się, że ten film był "Imperium Kontratakuje" świata Marvela i niestety, ale ostatnia część będzie gorsza. Nawet nie z powodu samego widowiska, ale właśnie z powodu zakończenia, które na bank się nie spodoba tak dużej ilości ludzi jak tutaj. Nie oszukujmy się, ale to jest duży powód, dla którego środkowe filmy tak często są najlepiej oceniane - nie mają zakończenia, przez co nie dzielą fanów na dwie grupy.

ocenił(a) film na 9
adrian_kuczynski

Wydaje mi się, że Gamora jednak wróci bo w planach jest GoTG vol.3.