Mam kilka pytań wiem to nie jest film fabularny ale ciekaw jestem :
1.skąd słudzy thanosa wiedzieli gdzie szukać gemów na ziemi a soul gema już nie
2.co się stało że Pepper stała się normalna
3.czy ktoś pomagał tonyemu przy tworzeniu nowej zbroji ?
4.Czy Thanos niemógł odazu zabrać się za zbieranie gemów była scenka po age of ultron gdzie zabiera rękawice
5.Naprawde gdy uwolnili Doctora Strange'a nie mógł ich przeteleportować ich na ziemię ?
4. nie mógł bo i tak musiał zebrac je wszystkie a nikt nie wiedział gdzie jest kamień duszy - pózniej dowiedział się, że Gamora wie gdzie jest. (kiedy dokładnie tego nie wiadomo)
a kamień przestrzeni był w Asgardzie. zamiast atakować wolał poczekać na ragnarok. zapewne już wiedział że nadchodzi. przyleciał w idealnym momencie.
5. mógł, ale woleli przenieść walkę na Tytana. bo i tak Thanos by dotarł na Ziemię i byłaby jadka (rzucanie kawałkami księzyca na miasto )
3. Shuri z Wakandy
4. Nie, Thanos nie mógł zabrać się za zbieranie kamieni póki nie namierzył wszystkich. Najprawdopodobniej info o ostatnim kamieniu zdobył po GotG vol 2, gdy złapał Nebulę na swoim statku i przejrzał jej wspomnienia. Dlatego dopiero wtedy ruszył po kamulce.
1. Thanos pewnie w jakiś sposób obserwował co się dzieje na Ziemi (patrz scena po napisach w AoU), a Soul Gem miała odnaleźć Gamora.
2. A była nienormalna? :P
też mam kilka do hard znawców.
1. skąd Thanos wziął nową armię i kim są te dziwne stwory. Stark zniszczył Chitauri, a Thanos zawsze miał tylko ich, co widać w scenie zagłady rodzinnej planety Gamory.
2. jakiej rasy jest Thanos, wszyscy z jego gatunku są silniejsi od Hulka?
3. kiedy i jak dowiedział się o istnieniu kamieni i rękawicy?
1. To Outriderzy. Pojawili się po raz pierwszy w komiksowej mini-serii "Infinity". Były to zmodyfikowane genetycznie stworzenia które odnajdywały dla Thanosa światy. Po przybyciu na daną planetę Outrider wzywał Black Order który żądał trybutu dla swojego pana - jeśli mieszkańcy planety odmówili byli mordowani.
2. Thanos jest zmutowanym tytanem (czyli pochodzi z księżyca Saturna o tej samej nazwie ;) ), którego ojcem jest jeden z Eternali - potężnych istot zamieszkujących właśnie Tytana.
3. Według komiksów Thanos stworzył rękawicę (ale nie jest wyjaśnione ani pokazane jak to zrobił), a o istnieniu kamieni dowiedział się poprzez spojrzenie w Infinity Well, dzięki której dowiedział się o ich prawdziwej mocy.
Jak Thanos pojawił się na tytanie wszyscy byli pochowani by zaatakować z zaskoczenia. Drax również tam był.
Co do Pepper to w iron man 3 pod sam koniec jest scena w której Starkowi wyciągają reaktor, a w kolejnej scenie mówi że "wydał dużo pieniędzy by wyleczyć Pepper ale się udało."