Avengers: Wojna bez granic

Avengers: Infinity War
2018
8,1 211 tys. ocen
8,1 10 1 210858
7,6 68 krytyków
Avengers: Wojna bez granic
powrót do forum filmu Avengers: Wojna bez granic

o co chodzi?

ocenił(a) film na 9

dobra niech się ktoś podzieli uwagami, bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem...

ostatnie 40 minut filmu to po prostu jedna z 14 mln wizji Strange'a gdzie im się nie udaje, nie?
tylko w takim razie jakim cudem widzi to co po oddaniu kamienia, no i nadal... może to i wizja, ale po co w niej oddaje ot tak kamień dla jednej osoby, żeby zabić pół wszechświata, skoro teoretycznie wie co się stanie...

bo nie chcę mi się wierzyć, że ot tak wyrżneli 2\3 obsady w 5 minut przez idiotyczne zachowanie Strange'a... chyba, że ta nowa Capitan Marvel ma jakieś moce reagowania na czas oO... ale nadal nic by to nie tłumaczyło

tak więc, mam niezły mindf*ck i mam nadzieję, że ktoś mi jakoś wytłumaczy co się stało xD

Marq_94

Marvelka nie ma takich mocy; o sprawie kamienia i tej opcji jednej na 14 mln z hakiem można poczytać w innych tematach na forum, nie ma sensu powielać :)

ocenił(a) film na 10
Marq_94

co się dalej dzieje to nie wizja tylko rzeczywistość, Strange musiał tak postąpić bo to było jedyne wyjście aby im się udało. dla mnie to jasne

ocenił(a) film na 10
Marq_94

Właśnie to co się teraz dzieje to ta jedna wizja na 14 mln w której wszystko zakończy sie happy endem, przypominam że w tym filmie występuje Kamien Czasu.