Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347918
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

"Nowy" Hulk

ocenił(a) film na 8

Stwierdzam, że film jak na adaptacje komiksu jest bardzo dobry, mimo kilku głupotek które nawet ja zauważyłem, a nie jestem typem oglądacza który zwraca uwagę na szczegóły.
Tak czy inaczej chciałem napisać co myślę o 'nowym' Hulku. Troszkę się zmartwiłem, gdy dowiedziałem się, że Norton nie będzie grał w Avengers bo podobał mi się w roli Bannera. Ale po obejrzeniu filmu stwierdzam, że Rufallo daje rade. Mimo tego, iż nie bardzo mi on pasował podczas filmu zmieniłem o nim zdanie. Wydaje mi się, że w jego wykonaniu Banner jest bardziej zadziorny.

Co do Hulka, mimo wszystko podobała mi się jego animacja w poprzednim filmie, mimo że ta wydawała się bardziej realna, o ile można tak to nazwać. Tutaj był on jakby mniejszy, ale też dobry. W sumie w obydwóch filmach podobało mi się jego przedstawienie, ale najprawdopodobniej poprzedni Hulk miał lepszy wygląd tylko dlatego, że był pierwszy ;D
Co mi się rzuciło w oczy? 'Natychmiastowa' jego przemiana - jakoś nie mogę się do tego przekonać podobnie z resztą jak do tego jaki był on hmmmm tutaj 'ucywiliozwany'. Wszystkie sceny z zielonym były świetne - szczególnie walka z Lokim i przerwanie jego monologu lub scena koncząca walkę u boku Thora. Tak czy inaczej mimo, kilku zastrzeżeń obecny Hulk daje radę.

ocenił(a) film na 8
loozack

Co do aktora zgodzę się miałem takie samo odczucie jak podali kto zagra Bannera, w trakcie seansu zmieniłem zdanie, co do drugiej rzeczy tu się mylisz jeszcze był film gdzie Bana był Hulkiem i tam też był fajnie "Big Guy" zrobiony, jednak nie polecam ci tego filmu bo jest strasznie nudny.

ocenił(a) film na 8
rskrzyniarz

oglądałem Hulka z Baną i faktycznie film był nudny, nie licząc może 2 naprawdę fajnych akcji. Co do wykonania Hulka w filmie z Baną powiem, że wyglądał on dobrze zanim obejrzało się 'Incredible Hulk' bo nie było go do czego porównać ( chyba że wzielibyśmy pod uwagę stare filmu o Zielonym). Hulk z 2003 nie wyglądał źle, ale jak się na niego spojrzy to sztuczność bije po oczach