Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347889
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Oczywiście wielka w tym zasługa kosmicznego budżetu, ale aż miło jest popatrzeć, jak olbrzymi krok do przodu zrobiła w ostatnich latach technika komputerowa. Bardzo dobry film, ciekawa akcja i niebanalna obsada. Świetne ukazanie postaci - każda równorzędna i wyrazista. Naprawdę polecam, bo to, że film na gigantyczny budżet, nie zawsze oznacza, że jest dobry. "Avengers" jest.

gry270

Jeśli chodzi o efekty specjalne to tutaj mam pewien niedosyt. Liczyłem na bardziej epickie ujęcia, na prawdziwą wojnę o Ziemię. Coś co da mi poczucie wojny globalnej. Takie wrażenie dali widzom autorzy Transformers 3, czy Batlleship: Bitwa o Ziemię. W obu przypadkach epickość wydarzeń atakowała Nas to z lewej, to z prawej strony ekranu. W The Avengers, jest motyw bogów, innego świata i poratlu nad głowami, ale czuje się jakby tylko niewielka kawałek świata brał udział w wydarzeniach - parę ulic na Manhattanie, to w zasadzie nic przy totalnej "rozpierdusze" Nowego Jorku w T3, czy poświęcenia tysięcy żołnierzy na niszczycielach USS.