Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347859
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Czy jest sens dać się wyciągnąć na ten film, skoro nie kojarzę tych bohaterów? Oglądałam
tylko pierwszego iron mana (muszę przyznać, że mi się podobał) no i kojarzę mniej więcej
postać Hulka. Domyślam się, że historie poszczególnych postaci nie będą przedstawiane, ale
czy fabuła łączy się bezpośrednio z wcześniejszymi filmami? Nie chce mi się przedzierać
przez nie wszystkie, ale liczę na to, że skoro iron man mi się podobał, a nolanowskiego
batmana uwielbiam to może nie będzie to kompletna strata czasu? Byłabym wdzięczn gdyby
ktoś, kto już oglądał się wypowiedział :)

czarna_anka

Dobra, jestem ślepa.
Znalazłam identyczny wątek poniżej, ale tego nie da się już usunąć. Przepraszam za zamieszanie. Do zamknięcia, jeśli można.

ocenił(a) film na 9
czarna_anka

To nie ma większego wpływu czy obejrzałeś poszczególne filmy tych bohaterów, film jest zbudowany tak jak każdy inny o super bohaterach tylko zamiast wzmianki o nich jak się nimi stali jest ich rekrutacja do tajnego wywiadu. Śmiało możesz obejrzeć, aczkolwiek lepiej się ogląda jak się ich zna to tak ode mnie ;). Świeżo po seansie i jak dla mnie film bomba, tylko czekać na 2 część ^^

dezzy1994

Szczególnie postaci Lokiego nie zrozumie się w pełni, jeśli nie obejrzy się wcześniej "Thora". Tak moim zdaniem. ;) Osobiście byłam na premierze z sześcioma koleżankami i tylko dwie z nas widziały "Thora" przed Avengersami, więc wzięłam sobie za punkt honoru, żeby bronić biednego Lokiego przed nimi...
Ale nieznajomość komiksów/poprzednich filmów Marvela z pewnością nie odbiera przyjemności oglądania, wszystkim sześciu koleżankom film nieziemsko się podobał. :D

Selenielka

Dzięki za odpowiedzi :)
Chyba się wybiorę jak wysupłam trochę kasy, bo słyszałam już o Avengers dużo dobrego... Nie muszę jeść codziennie, jak to mówią :D Może nawet Thora sobie zobaczę, skoro ma jakiś znaczący wątek. Pozdrawiam :)

czarna_anka

Może nie znaczący, nieznajomość całej historii zupełnie nie przeszkadza w oglądaniu Avengersów, ale moim zdaniem, jeśli nie z jakichkolwiek innych powodów, warto zobaczyć "Thora" ze względu na Toma Hiddlestona i jego Lokiego. Naprawdę warto. Zupełnie inaczej patrzy się na tę postać. ;D
Pozdrawiam.