Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347859
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

4/10 jest słabo

ocenił(a) film na 8

Byłem wczoraj na seansie w Katowickim Imax'ie i jestem rozczarowany
Nie wiem skąd ten film ma tak wysoką ocenę - pewnie dzieciaki w wieku 13 lat już przed
seansem wystawiały mu 10.
Film słaby - człowiek zapomina, że w filmie jest jakaś fabuła. Ledwo dotrwałem do końca
pomimo, że w filmie jest sporo akcji. Jednak z reguły jest to bezmyślna "nawalanka", która
po jakimś czasie zaczyna drażnić. Film spokojnie mógłby być krótszy o godzinę. Gdyby nad
scenariuszem popracowały takie sławy jak Ehren Kruger może coś by z tego wyszło.
Efekty specjalne też szału nie robią. Do tych znanych z Transformers (zwłaszcza 3 część)
sporo im brakuje. Humor bardzo niskich lotów (ponownie niedoścignionym wzorem jest
Transformers).
Przynajmniej gra aktorska była dość dobra, ale oczywiście nie tak dobra jak w
Transformers.
Trochę żałuję wydanych pieniędzy bo mogłem wybrać jakiś lepszy film np. Iron Sky

Pozdrawiam

menu

Efekty specjalne - pewnie masz racje, że lepsze są w T3 ale co do reszty to piszesz takie bzdury, że nie jestem pewny czy trolujesz czy po prostu jesteś głupi. Humor lepszy w t3? Co Cię tak rozbawiło w t3 ? Koreańczyk? Małe roboty? Sam Withwicky? Daj spokój, t3 ogólnie było całkiem zjadliwe ale jeśli o humor to twórcom należy się jakaś antynagroda za fatalny gust.
Gra aktorska nie tak dobra jak w t3? Aż złapałem się za czoło jak to przeczytałem. Odtwórcy 2 głównych ról w t3 w ogóle nie potrafią grać a ich jedynymi zaletami jest to, że jeden jest Żydem a druga ma ogromną warę z botoksu. Gdzie tym idiotom do takiego Samuela L. Jacksona, Jeremy'ego Rennera albo Scarlett Johansson. Stary, weź się w garść i skończ takie bzdury pisać.

BTW : http://i0.kym-cdn.com/photos/images/original/000/131/351/eb6.jpg?1307463786

ocenił(a) film na 8
Waclaw

Może Avangers jaj nie urywa ale zasługuje na 7/10

Metalizer7734

Jaj nie urywa ale bez przesady - Szalaja lepszy od Downey Jr albo Rosie aka "wielka wara" od Scarlett Johansson? No bez jaj :P

ocenił(a) film na 10
Waclaw

samo CGI Hulka jest warte wiecej niz cale efekty w Transformers...

ocenił(a) film na 7
hetzer

Mnie jedynie zastanawia to dlaczego Burce Banner gdy sie zamienial w Hulka nie dostawal zielonych oczu jak w poprzednim filmie. Dawalo to fajny efekt.

menu

Z porównywaniem tego do "Transformers" to słaby żart.

menu

Nie da się potraktować na poważnie faceta, który uważa, że humor i aktorstwo w "Transformers" jest lepsze niż w "Avengers".

ocenił(a) film na 10
Peeves

nie da sie powaznie traktowac goscia, ktory pisze, ze film nie ma fabuly, a nastepnie proponuje go skrocic o... cala linie fabularna XD

hetzer

Nawet tego nie doczytałem. Wystarczyło, że przelotnie zauważyłem porównanie do Transformers.

ocenił(a) film na 10
Peeves

mi braklo tylko lepszych zdjec i montazu w T3 XD bo fabula, wedlug kolegi, jest...

ocenił(a) film na 5
hetzer

Zaiste, rozbudowana i wielowątkowa ta linia fabularna ;) Zgadzam się, że film jest za długi jak na tak szczątkową fabułę - 90 minut spokojnie by wystarczyło.

ocenił(a) film na 10
bianconeri_90

czyli samo BUM BUM? 8 watkow to wielowatkowosc. jak na film to tez bardzo rozbudowana fabula.

ocenił(a) film na 5
hetzer

Właśnie mam wrażenie, że to jednak samo "BUM BUM". Ale chętnie poznam te 8 wątków, bo ja dostrzegam jeden: walkę Avengersów z Lokim.
Chciałeś raczej powiedzieć "jak na film akcji"? ;)

ocenił(a) film na 9
menu

Czy ja wiem do Transformers 3 podchodziłam 3 razy (3 to 3), nie widziałam go w 3D więc co do efektów to raczej ciężko mi się wypowiadać. Ten film to dopiero mi się dłużył i był taki trochę nijaki. Chaotyczny i w końcu już 3 raz przerobiony. Avengersi to coś nowego nie jestem wielką fanką komiksów, ale Thora, Iron-mena, C Amerykę i częściowo Hulka widziałam i mniej lub więcej polubiłam. Muszę to napisać, że razem są lepsi niż osobno. Mnie nic nie brakowało, choć wiadomo jak ze wszystkim mogło być jeszcze lepiej.