Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347859
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Efekty - świetne.
Muzyka - genialna.
Robert Downey Jr. w roli Iron-mana - jak zwykle, super.

Jednak miałam nadzieję, że film zrobi na mnie większe wrażenie i naprawdę przebije
Mrocznego Rycerza. Naczytałam się wielu opinii na ten temat, zdania są podzielone.
Moim zdaniem "Avengers 3D" nie zasługuje do końca na tak bliskie miejsce w rankingu.

Śmiałam się oglądając ten film. I to sporo. Wciągnęły mnie efekty, gra aktorska, ogólnie -
klimat. Wybrałam się do kina nastawiona pozytywnie, cóż... nie jestem pewna, czego do
końca oczekiwałam, ale więcej niż 7/10 nie dam. Zastanawiałam się nad niższą oceną.
Ale bohaterów komiksów Marvela darzę tak wielką sympatią, że nie potrafiłabym chyba
postawić niższej oceny, pomimo, że czuję się w pewien sposób nienasycona.

Było wiele emanujących dobrym humorem dialogów, najczęściej uśmiechałam się przez słowa wychodzące z ust Iron-
mana lub Kapitana Ameryki. Pod względem humoru samych postaci i akcji, jaką
wytworzyły w niektórych momentach, film prześwietny. Ale tylko i wyłącznie dzięki temu.

ocenił(a) film na 8
Nirrini

Wiesz, właśnie od takiego filmu nie można nic oczekiwać, dlatego pozytywnie zaskakuje. Jasne, że Dark Knight jest lepszy ale wydaje mi się, że jesteś zbyt zawiedziona tym, że Avengers go nie przebili. Przecież nie mogli. Film, w którym jest nacisk na 3 postaci jak Dark Knight, a film, który ma 7 czy 8 postaci to dwa różne światy. Czas ekranowy jest ograniczony. Może gdyby Avengers miało 180 minut to film byłby lepszy, ale po co. I tak był świetny.

ocenił(a) film na 7
The_Venomisher

Owszem. Świetny był. Bo spodobał mi się, nie mówię, że nie.
Jednak myślę, że właśnie od TAKIEGO filmu, jest co oczekiwać. Więc czegoś jednak oczekiwałam. Jakby jakiegoś głębszego... dna.
Jak już mówiłam, co jak co... ale bohaterowie niezastąpieni.

ocenił(a) film na 8
Nirrini

Mnie wcześniej Wheedon nie przekonał jako twórca warty uwagi, dlatego wolałem nie spodziewać się niczego po jego filmie... i miło się zaskoczyłem. Ale też ilość postaci powstrzymywała reżysera przed robieniem błędów, bo nie było na nie czasu. ;P

Głębia w filmie o superbohaterach to ...pobożne życzenie. Jedyny film, który spełnia to wymaganie to Mystery Men! ;D Ewentualnie Defendor [2009] i Super [2010].

ocenił(a) film na 8
Nirrini

Dark Knight to trochę inny typ filmu. Niby też komiksowy, ale jednak dużo poważniejszy, mroczniejszy. Mało w nim science-fiction i fantastyki. Avengers to barwne postacie, błyskotliwe dialogi, masa akcji i trochę komiksowych absurdów. Co kto woli. Mnie seans Avengers niesamowicie odprężył- wyszedłem z sali z uśmiechem na ustach i z chęcią zobaczenia tego raz jeszcze.