Dziś wybrałam się do kina na Avengersów, nie lubię tego typu filmów, ale ...
Muszę przyznać, że to naprawdę sprawnie zrealizowany film, trochę wkurzały mnie niektóre dialogi, ale akcja nadrabiała wszystko ;-). Ogólnie film oceniłabym na 7, ale po akcji z Hulkiem i Lokim ( pod koniec filmu ) podwyższyłam ocenę, no i zdecydowanie moim zdaniem Hulk to najlepsza postać w filmie.
A tą informacje kieruję do dziewczyn, które jeszcze nie wybrały się do kina na film: Warto iść choćby dla Evansa i Hemswortha ;-).
Ja mam podobne zdanie jesli chodzi o filmy na podstawie komiksow... i zgadzam sie z Toba calkowice. Film naprawde fajnie zrobiony, efekty specjalne nie zdominowaly tak bardzo filmu a to baaardzo wazne w przypadku tego typu filmow. Zdziwilem sie patrzac na aktora wcielajacego sie w Hulka, poniewaz wogole nie pasowal mi do tej roli... jednak jest ok. Mimo wszystko szkoda, ze Norton nie bral udzialu w tej produkcji bo uwazam ze jest najlepszym Bannerem/Hulkiem. Swietne dialogi pomiedzy Iron Manem a Kapitanem Ameryka.
Uwazam ten projekt za naprawde udany, z pelna swiadomoscia daje 7/10. Film naprawde dobry, zdecydowanie najlepszy w tym gatunku.