Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347859
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Dlaczego DC i np. Warner Brothers nie wezmą się za to ?
Skoro tak dobrze wydhodzi Marvelovi przenoszenie ich bohaterów na wielki ekran, to czemu w końcu DC się nie weźmie za to samo i nie stworzy jednego, spójnego uniwersum filmowego, a nie osobne filmy nie mające ze sobą nic wspólnego, jak Batman Nolana i nowy Superman (Man of Steell).
Jak kocham Marvela i jego produkcje, tak chciałbym również zobaczyć Ligę Sprawiedliwych.

ocenił(a) film na 9

Poki trwa trylogia Nolana i powstaje Man of Steel niemożliwym by bylo polaczenie wszystkiego w spojna calosc bo od poczatku czegos takiego nie planowali w przeciwienstwie do Avengersow. Lecz moze za pare lat wezma sie za takie przedsiewziecie, a jeszcze pozniej byc moze bedzie Marvel Vs DC czy cos w tym stylu. Kurde fajnie by bylo.

użytkownik usunięty
oGOALoneYaYo

Marvel vs DC - no piękne by to było, tylko nie mam pojęcia na jakiej zasadzie by się to miało odbyć :) W końcu Ci dobrzy i Ci dobrzy, to cięzko by było.
Ale zawsze można pomarzyć, ale w sumie dla kasy można coś kiedyś takiego zrobić - przecież to by zarobiło fortunę.
Na razie rozkoszujmy się Avengersami, a może za kilka lat powstanie Liga

ocenił(a) film na 8

Ojj za szybko się nie doczekamy za kilka lat dostaniemy pewnie drugą część Men of Steel i moze DC przeniesie na ekrany jakas nowa postac.
Jakby nie narzekać na ekranizacje Marvela to geniuszem wykazali się ogromnym łącząc wszystkie filmy wspólnym światem no i dzięki temu zbieraja teraz ładne pieniazki. A DC wybrało zupełnie inna droge ; P

ocenił(a) film na 9

W necie jest komiks Marvel Vs Dc. Sieczka okrutna...

Może za 10 lat... Też bym chętnie Justice League jednakże bez Batmana, który tam po prostu nie pasuje.

ocenił(a) film na 8
Uag

Aha Justice League bez Batmana- Jednego z głównych założycieli LIGI oraz jednym z najlepiej wykreowanych postaci w swiecie super herosow: D chyba jednak nie : D

Kruchy_serious

a jak go sobie wyobrażasz? Tu Superman, Flash, Lantern, Wonder Woman, Manhunter walczą przeciwko jakiemuś koksowi a Batman stoi z tyłu i rzuca batarangiem. Chyba że byłaby to inwazja jak w Avengers, gdzie mógłby się wykazać jak Widow.

użytkownik usunięty
Uag

Ale Black Widow i Hawkeye też nie mają żadnych super mocy, a Kapitan Ameryka też ma jedynie tarczę, więc nie wiem czemu Batek nie pasuje do Ligi - wg. mnie pasuje, bo mimo wszystko jest mózgiem całej grupy i gdyby chciał, to zapewne na wszystkich znalazłby sposób :)

Dlatego podałem przykład Wdowy. Hawkeye ma fantastyczną celność czego nie ma Batman. Kapitan jest człowiekiem idealnym fizycznie + Niemalże niezniszczalna tarcza. Wg mnie Batman po prostu nie może wyjść z ciemności Gotham, tam jest jego miejsce. Inne postaci z JL są zbyt cukierkowe dla takiego bohatera jakim jest Wayne. On ma walczyć z kryminalistami nie intergalaktycznymi stworami.

ocenił(a) film na 8
Uag

Nie wiem chyba tak jak jest to przedstawione w komiskach DC ;)
Batman wlasnie w JL wykazuje sie na tle innych swoja inteligencja co nie raz prowadzi zespol do sukcesu.
Zapraszam do lektury chociazby JL z newgo DC 52 ; )

ocenił(a) film na 8
Uag

Jak dla mnie całe Justice League jest mocno nijakie w porównaniu do Batmana. Mogę się mylić, bo swoją znajomość tej grupy opieram wyłącznie na kreskówce puszczanej na Cartoon Network, ale prócz Flasha i Batmana to całą resztę odebrałem jako bardzo mdłe postacie. A Supermana nie trawię w ogóle, nigdy nie polubię tej postaci chyba.

ocenił(a) film na 7

Już się przymierzano, kilka razy przesuwano rozpoczęcie produkcji, ale projekt utknął w martwym punkcie i nie wiadomo, czy i kiedy go reaktywują...

http://www.filmweb.pl/film/Justice+League%3A+Mortal-2013-426598

użytkownik usunięty
GodFella

No faktycznie. Scenariusz mieli napisać ludzie odpowiedzialni za skrypt nowego Sherlocka Holmesa, który wg. mnie jest mocno średni i nudny. No ale wszystko może się zmienić.
Ale z drugiej strony, to jakoś tak dziwnie zobaczyć od razu Ligę Sprawiedliwych, bez poprzedzających filmów przybliżających sylwetki członków Ligi.
Każdy zna historię Batmana czy Supermana, ale taki Martian Manhunter czy Flash to już gorzej, więc moim zdaniem po sukcesie Marvelovskich produkcji trochę pohopnie by było wypuszczać od razu Ligę, bez "poprzedzaczy"

WB spaprało niestety pracę nad Green Lanternem. Gdyby ten film odniósł kasowy sukces, bracia Warner na pewno byli by bardziej skorzy do wydania kasy na produkcję filmów o innych bohaterach DC, m.in Flash, Wonder Woman, czy Green Arrow. Wtedy mogła by Liga powstać. Na razie WB planuje reboot Batmana (oczywiście po TDKR), samego GL też nie skreśla, a Cavilla z Man of Steel mogliby do Justice League wkręcić, tak samo jak Reynoldsa. Pożyjemy, zobaczymy :)