Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347859
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Arcydzieło

użytkownik usunięty

współczesna klasyka sciencefiction i najlepszy film jaki w życiu widziałem no może trochę Drive go przewyższa,ale to inne gatunki są,ale jeśli chodzi o Avengers to powrót do filmów takich jak Terminator,pierwsze Supermany czy pierwszy Predator,a nawet 2001 Odyseja kosmiczna.Współczesny klasyk gatunku i arcydzieło amerykańskie kinematografii.Avengers ma wszystko co film ma posiadać reżyserię,aktorsto i efekty specjalne nie zapominając o fabule i dialogach,a najlepsze jak Hulk walczył z Lokim oraz teksty Starka.

użytkownik usunięty

Współczesny klasyk gatunku i arcydzieło amerykańskie kinematografii. - polemizowałabym

użytkownik usunięty

ktoś kto ocenia arcydzieło na 4 nie jest partnerem do rozmowy.

użytkownik usunięty

Tak samo jak ktoś, kto przeciętnemu filmowi daje 10 i serduszko. No i najważniejsze uważa ów przeciętny wytwór za arcydzieło.

Ocena 10 - ok, można polemizować. Ale co Ci do serduszka, którym po prostu oznacza się ulubiony film albo taki, do którego czujemy sentyment?

+1

ocenił(a) film na 7

Też bym Avengers arcydziełem nie nazwała, ale na pewno bardzo dobrym filmem w swojej klasie :)

użytkownik usunięty

+1

ocenił(a) film na 7

Co się dzieje z tym światem ? Jeżeli taki film was zadowala to nie mam więcej pytań...

ocenił(a) film na 6

'Avengers to powrót do filmów takich jak Terminator,pierwsze Supermany czy pierwszy Predator,a nawet 2001 Odyseja kosmiczna.'
Widzę wielki powrót.. Rozpierducha dookoła oraz najeźdźcy z kosmosu chcący podbić ziemię czy też ją zniszczyć.
Może powrót do Superman'a, Zielonej Latarni, ale do Terminator'a czy Predator'a ?

ocenił(a) film na 5

To niewiele widziałeś w życiu.

BTW. Popracuj nad ortografią, interpunkcją i stylistyką, bo patriocie nie wypada kaleczyć ojczystego języka.

użytkownik usunięty
bianconeri_90

Nie muszę odpowiadać komuś kto ocenia Avengers na 5 poprawnie,a i owszem jestem patriotą,bo kocham kraj choć skorumpowany do granic nieprzyzwoitości i szanuje wiarę jaką wyznaje większość polskiego społeczeństwa,a Avengers to arcydzieło czy się to komuś podoba czy nie,bo ocena mówi sama za siebie i twoje żale nie pomogą.

ocenił(a) film na 5

Nie musisz, czy raczej nie potrafisz? Wstyd, panie "patriota", wstyd, bo ten kraj wygląda jak wygląda przez takich jak ty - co to nawet językiem ojczystym nie umieją się posługiwać, a się z mordą na salony pchają.

A ocena? Poczekajmy z miesiąc, ludzie ochłoną, przemyślą, i film szyyybko poleci w dół, tak samo jak Avatar czy 300.

Swoją drogą, śmierdzi mi tu prowokacją.

ocenił(a) film na 7

współczesna klasyka sciencefiction i najlepszy film jaki w życiu widziałem <-- masz dwa lata?

użytkownik usunięty
baba_yaga

Dodaj 20 i obliczycz wynik jaki powstanie.Avengers to współczesna klasyka i wybitna rozrywka dla całej rodziny wychowanej na twórczości Stana Lee i filmów animowanych,a także seriali.jako osoba dorosła potrafię się jeszcze cieszyć fajną rozrywką,a nie wszędzie szukać tylko ciężkich dramatów i filmów psychologicznych.Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7

Klasyką są Gwiezdne Wojny a nie TO. Również pozdrawiam.

użytkownik usunięty
baba_yaga

Gwiezdne Wojny nie mają wogóle fabuły i też pod koniec jest zwykła rozpierducha,aktorstwo też nie jest jakieś specjalne lepszy był Harison Ford w Idiana Jones niż facet co grał Luka i efekty specjalne jednak,że powstały wcześniej dlatego ci się podobają,a Avengers nie,bo to współczesne kino.Ja lubię zarówno Gwiezdne Wojny jak i Avengers jednak zdecydowanie fabularnie Avengers miażdzy Gwiezde wojny,bo Star Wars nie wiadomo nawet czy to fantasy czy science fiction jest,bo gatunki są wymieszane w tej produkcji.Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 6

Gwiezdne wojny nie mają fabuły hahaha większej bzdury to jeszcze nie słyszałem cholera jak wytłumaczyć teraz to ze ksiażki w universum Star Wars lecą już w setki.

użytkownik usunięty
wilku004

No przepraszam bardzo,ale fabuła jest taka,że Luke odnajduje w sobie moce Jedi pod okiem Obi Wana i jako jedyny walcczy ze swoim ojcem,niszczy gwiazdę Śmierci i pod koniec jest wielka rozpierducha,potem mamy kontynuacje 1 - 3 dającą początek tego wszystkiego co już wiemy z poprzednich części więc fabuła nie jest wysokich lotów,ale,ze wcześniej powstała dlatego nikt o takich produkcjach zle nie mówi,a ja nie widzę większej różnicy w GW czy Avengers i to i to to kino rozrywkowe,które bardzo lubię ciekawsza jest w Avengers,,bo do końca nie wiadomo co się wydarzy

ocenił(a) film na 6

W avengers nie wiadomo co sie wydarzy ?? Przecież ten film przewidywalny jest do bólu a o Star Wars już wiecej nie pisz bo tak uprościć fabułe mozna nawet Ojca Chrzestnego.

użytkownik usunięty
wilku004

tak taki przewidywalny,że wiadomo było,że Iron man wrzuci atomówką w kosmitów i początek jak tworzyła się drużyna też był wiadomy,a co do Ojca Chrzestnego to ja bardziej wolę książkę Puzo.

ocenił(a) film na 6

Chyba nie wiesz o co chodzi w przewidywalności w filmach ,nie przwiduje czym sie ktos posłuzy czy co powie w nastepnej scenie tylko jak akcja będzie sie roziwjać i ajkie wątki sie pojawia jak rozwijać sie bedzie dana scena jak sie zakończy.

ocenił(a) film na 7

ja nie widzę większej różnicy w GW czy Avengers <--- do okulisty się udaj w trybie natychmiastowym.

ocenił(a) film na 7
wilku004

Ja też nie czytałam (nie słyszałam) większej bzdury :D GW nie mają fabuły :D Dzieciaku, nie kompromituj się.

użytkownik usunięty
baba_yaga

A niby mają,ja tam widzę tylko fajne efekty specjalne i rozrywkę dla całej rodziny jak Avengers.

ocenił(a) film na 7

W takim razie współczuję.

Zaraz, zaraz. Tego filmu jeszcze nie widziałem, więc nie oceniam. Nie spodziewam się Niezniszczalnego, albo Strażników. Będzie rozpierducha i nic więcej. Może być żeby się czasem odmóżdżyć. Ale czy tego typu filmy to jest w ogóle science fiction? Bo jest tak umieszczone w gatunku, to trzeba tak to nazywać? Nie lepiej, no nie wiem, napisać bajka?

Tymon_P_

Przewidziałeś z rozpierduchą Obcych. Brawo!! A Niezniszczalnych głównych bohaterów naliczyłem sześciu. Jak dla mnie film do obejrzenia na jeden raz. Nie spodziewałem się rewelacji. Film ostro naszpikowany efektami specjalnymi zwłaszcza na pół godz. przed końcem filmu i nic poza tym.

Tomik_4

Oczywiście wiesz, że chodziło mi o film pod tytułem ''Niezniszczalny''. Troszkę wymagający od widza i przede wszystkim jest skierowany do miłośników komiksów. Jest tam wiele smaczków dla nich. Ja się także żadnej rewelacji nie spodziewam. W natłoku gówna, każdy troszkę lepszy - bardziej efektowny - film o superbohaterach jest już uważany już za arcydzieło i rewelację. Można by o tym prace magisterską napisać. O oddziaływaniu amerykanizacji na nasze oczekiwania względem sztuki, muzyki, jedzenia itd:) Wymagania maleją - nie rosną. No bo skoro takie filmy określane są jako klasyki science fiction, to mój ulubiony gatunek jest chyba zupełnie czymś innym niż myślałem:)

użytkownik usunięty
Tomik_4

Ten film jest przeznaczony głównie do fanów tego rodzaju kina,a twoja ocena nic nie zmieni,bo widać,że film cieszy się ogromną popularnością i już zarobił ponad miliard złotych.

ocenił(a) film na 7

film cieszy się ogromną popularnością i już zarobił ponad miliard złotych <-- i co z tego? Pojawi się jakiś inny, podobny i wieeeele osób o nim zapomni. Kasa to nie wszystko. Gwiezdne Wojny zaczynały ze skromnym budżetem, w upadającej wytwórni filmów a stały się legendą i kultem. Gdzie "awendżersom" do nich...

"Avengers" mnie już niczym nie zaskoczył. Oglądałem "Hulka" i "Captaina Americę - pierwsze starcie" również. "Captain America" bardziej mi się podobał niż jego gra w filmie "The Avengers", natomiast "Hulk" podobał mi się średnio.

ocenił(a) film na 5

arcydzieło? z której strony? nijaka fabula, efekty które przynajmniej mnie nie zachwyciły i generalnie film taki na 5/10

użytkownik usunięty
RedBerry

Reżyseria,efekty,fabuła,aktorstwo złaszcza Robert Downey Jr,Scarlet Johanson,Mark Ruffalo,dialogi i pozostałe 5 filmów tworzących jeden wspólny na pewno przewyższy Mrocznego Rycerza i Hobbita i można nazwać film współczesną klasyką kina science fiction i akcji.Nawet lepszy od X - Menów i Spider Mana.

ocenił(a) film na 5

Nic z tego co wymieniłeś nie jest powodem do nazywania tego filmu arcydziełem, fabuła kiepska, efekty nie powalają, aktorstwo takie jak w każdym filmie o superbohaterach, dialogi momentami powalające ale nie w dobrym tego słowa znaczeniu, a połączenie 5 filmów w 1 nie tworzy z tego arcydzieła tylko misz masz stworzony po to by zrabiać...

ocenił(a) film na 6

Reżyseria i fabuła człowieku co ty bierzesz jeżeli według ciebie jest na poziomie arcydzieła to ma być lepsze od Mrocznego Rycerza i Hobbita który jeszcze do kin nie wszedł !! Film nie jest zły ale chyba jeden z najsłabszych z superbohaterami w rolach głównych.

RedBerry

Zgadzam się. Film nie dla każdego. Film głównie dla osób lubiących komiksy efekty specjalne i zabawy w UFO. Pozdrawiam.

użytkownik usunięty

współczesna klasyka? ymmmm...

użytkownik usunięty

Do współczesnej klasyki zaliczam filmy jakie powstały po 2000 roku takie jak X - men,Avengers,Incepcja,Mroczny Rycerz,Spider Man,Hulk.Iron Man,Watchmen,Drive czy Bękarty woojny oraz Avatar.

Kurcze wiele z tych filmó które wymieniłeś lubię, ale Spider-man, Hulk, Iron Man, Watchmen, X-men - klasyka?? Troszkę przesadziłeś. Ty jesteś po prostu komiksowy chłopak (zresztą ja też oglądam takie filmy), i co by na podstawie komiksu nie nagrali u Ciebie pewnie będzie klasyką. DAJ SPOKÓJ. z tego co wymieniłeś Drive jest ok, a Mroczny Rycerz tylko dzięki rewelacyjnej roli Jockera zyskał tak dużo. Pozostałe filmy to dawca rozrywki, nic poza tym!, nie mają żadnego większego sensu. To już o niebo lepiej się ogląda Transformers. Ale takich filmów jest wiele, o niebo lepszy np jest "Warrior", albo "Nietykalni" albo "Borat"...

użytkownik usunięty
miko_5

popieram miko_5 w tej kwestii. to co się dobrze ogląda nie zawsze jest dobre, ale kino powstało także jako forma rozrywki dlatego lubię te w/w pozycje filmowe. Właśnie obejrzałem film John Carter i mimo nieludzkiego nagromadzenia głupot w tym filmie nawet mi się podobał.

użytkownik usunięty
miko_5

Może nie tyle komiksówy,bo z komiksów czytałem tylko Spider Mana,ale wychowałem się na serialach animowanych z produkcji Marvel jak HUlk,Spider Man,X - Men,Fantastyczna Czwórka itp więc lubię wszystko co wychodzi z pod tej wytwórni i jeśli chodzi o Avengers nie uznaje niższej oceny niż 10 gdyż uważam ten film za arcydzieło jedynie Drive może się z nim równać.

ocenił(a) film na 7

Hahahahaha :) Świetny, naprawdę świetny dowcip z tymi tytułami :) Masz poczucie humoru, dzieciaku :)

ocenił(a) film na 5

"Terminator,pierwsze Supermany czy pierwszy Predator" - porównania uzasadnione, podobny rodzaj rozrywki ale "2001 Odyseja kosmiczna" ma się do Avengersów jak pięść do nosa. Równie dobrze można Avengers porównywać z Moon. Zupełnie nie ta bajka.