Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347889
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Witam do dziś zaskakuje mnie ocena Avengers, z tego co widziałem na imdb też nie jest
inaczej. Bez urazy ale, patrząc na Thora który moin zdaniem to pomyłka, czy Iron man 2 na
którego szkoda gałek ocznych, czy przy tych filmach Avengers to zupełnie inny wymiar ? czy
kolejny film który spodoba sie tylko wielbicielom błysków i wodotrysków ? czy też można
śmiało powiedzieć że Avengers to ambitne kino ? Agengers jeszcze pokazują w kinach,
szkoda by było przegapić skoro film ma taką świetną opinie.

Czy bez słowa o dyskryminacji mógłbym prosić o wypowiedzi starszej widowni, o opinie
młodszych nie trudno na tym forum, dlatego moje pytania kieruje raczej do starszej widowni.

ocenił(a) film na 8
Shambler

Na początku odpowiem na Twoje pytanie - to nie jest ambitne kino, na pewno każdy będzie w stanie znaleźć wartości i odnieść je do swojego życia lecz to nie jest gatunek -Dramat, żebyśmy się spodziewali ambitnego kina. Oglądałem Ironmana 1 i 2, Hulka, Thora, i kapitana Ameryke, i uważam że 2 ostatnie były beznadziejne... Na szczęście w Avengersach te postacie się wybroniły, o dziwo było bardzo dużo zabawnych scen i dialogów szczególnie ze strony Pana w metalowej zbroji. Ocena? trochę przesadzona, bo w normalnym świecie Avengers 3D nie może mieć większej oceny od Mrocznego rycerza (8.0) - moja subiektywna opinia.

ocenił(a) film na 5
Biedek91

Może, bo to zupełnie inne filmy, o czym innym, w innym klimacie i celujące w inny target. Oceny nie są ocenami absolutnymi, są nieporównywalne dla tak różnych filmów. Na przykład, nikt nie ocenia dramatów kategoriami komedii i na odwrót, bo to nie ma sensu.