Tak jak w temacie, jak sądzicie który z ww. filmów okaże się lepszym pod względem
zarobków ?
1. Mroczny Rycerz Powstaje eng The Dark Knight Rises
2. Avengers
3. Hobbit
Avengers też jest dla dzieci. Tylko że w dzisiejszych czasach dzieci mają po 16 lat i chodzą do gimnazjum.
w sumie zgadzam się Avengers też są dla dzieci, choć w przypadku Hobbita poziom dziecinady jest dużo większy
Patrząc na scenariusz Avengers i na Hobbita (książka) to nie wyskakiwałbym z tym poziomem dziecinady :D
Hobbit może jest dla dzieci, ale przynajmniej ma spójną i logiczną fabułę czego o Avengers powiedzieć nie można. Ale kiedyś dzieci traktowano poważnie i nawet bajki miały sens, a dziś wystarczy kilka "onlajnerów" i kilka wybuchów.
to moze wymien jakies braki w logice i spojnosci? bo narazie to tylko paplanie idzie Ci niezle.
A ten cały "hejter" Loki zamiast sobie gdzieś po cichutku przygotować całą rozpierduchę, to daje się złapać, po to żeby sobie ze swoimi przeciwnikami pogadać, prawda? A całe to swoje "ustrojstwo" umieszcza właśnie na budynku Starka :D
Prawdziwy tytan myśli i mistrz strategii :D
daje sie zlapac po to by:
1. moc sklocic bohaterow, co z pomoca wrodzonego talentu i wloczni(ma wlasciwosci magiczne) mu sie bez problemu udaje.
2. odwrocic uwage od Cosmic Cube celem ukonczenia prac o co prosi go Hawkeye
budynek Starka jest zasilany prototypowym (znaczy pierszym i jedynym) reaktorem o wysokiej mocy, a dostep do takiego zrodla jest warunkiem koniecznym do otwarcia portalu.
co jeszcze Ci wytlumaczyc?
Jeśli idzie o amerykański rynek :
1. Avengers
2. TDKR
3. Hobbit
4. Igrzyska Śmierci
5. TASM
6. Przed Świtem cz. 2
wlasciwie, to juz widac, ze Avengers to inna liga niz filmy Jacsona czy Nolana ktore sa robione glownie dla fanow, wiec nie sa zagrozeniem.
kolejnosc za ten rok:
1. Avengers
dluuuugo nic i kolejno:
2. Hobbit
3. Prometeusz (i to bedzie prawdziwa niespodzianka roku)
4. TDKR
kiedys eRka musi ten miliard trzepnac. a ten tytul ma wszelkie predyspozycje ku temu
będzie trudno pomimo że to kultowa marka i mająca kilka pokoleń fanów, osobiście obstawiam 500-700. Mam nadzieję że zrobią kolejną część(Scott przebąkiwał że ma pomysł)
Co do Petera, to nie robi Hobbita jedynie dla fanów, bo gdyby tak było, to nie byłoby zmian w scenariuszu co do książki, a są i niekiedy nawet całkiem spore.Tak jak w LOTR.
1. Hobbit
2. Amazing Spider-man
3. Avengers
4. Expendables 2
5. Prometeusz
6. TDKR
Oto moja lista oczekiwań - w tym tygodniu pozycja nr będzie do wykreslenia. ZObaczymy czy te wasze pochwały (lub ewentualnie marudzenia) są zgodne z moimi. Sądzę że się nie zawiodę - ale zobaczymy.
heh nie przeczytałem dokadnie tematu - pod względem zarobków - nie pobije Avengersów nic.
Potem będzie TASM a dalej Hobbit. Batman poza podium.
Prometeusz i EXp2 są z R-ką - więc nie będzie tu wielkich zarobków
Co ty ? TDKR ostatni?
Już 1 czesc Batmana zarobila 500 mln druga 1 mld a ta może z 1,5 mld.
Prometeusz? Owszem czekam na ten film moze być naprawdę dobry ale może sie okazac klapą,tak jak King Kong (2005)
w przypadku King Konga problemem byl ogromny budżet i slaba reklama,a tutaj przeszkodzi R,niestety Pan Ridley Scott chyba nie zna sie na interesie i gdyby chcial zarobic to by zrobil PG-13.Ale on mysli " Nie, pokarze klasykę i film o ktorym bedzie sie mowic" .Ale takich fanów to bedzie kilka tysięcy a reszta? A dobra nie ma co zapeszac ,moze bedzie dobrze :).
Avengers już zarobil 750 mln a jest dopiero 2 tyg. Na ekranach wiec do miliarda dobije spokojnie.Hobbit? Bedzie hit.miliard pewny ale rekord w tym roku? To sie zobaczy.Spiderman moze byc niespodzianką.
Tak się składa, że Avengers zarobiło już miliard, a nie 750 mln, więc bardzo prawdopodobne, że dobije do 1,5 mld.
Szczeże mówiąć to widziałem narazie tylko Avengers'ów, dlategą są u mnie na pierwszym miejscu.
1. Mroczny Rycerz powstaje
2. Avengers
3. Hobbit
4. Prometeusz
5. Amazing Spider- Man
6. Dyktator :D
1 Avangers walczy o 1 miejsce z Hobbitem, 3D i odpowiednia kampania
2 Hobbit fani władcy i Tolkiena zrobią szturm na kino
3 TDKR nie wiem czy powtórzy sukces TDK, tym razem nikt nie umarł
4 Niesamowity Spider Man lub Prometeusz, ale liczę na pajączka :)
Hobbit nie jest dla dzieci, po zmianach w fabule może być ciekawy :)
Zgadzam się z Twoimi przewidywaniami. Pomimo mojego ogromnego zamiłowania do Batmanów Nolana, wątpię, żeby zbliżył się do Avengersów i Hobbita, ktore są w 3D. Nolan nie chce nas na siłę uszczęśliwiać konwertowanym 3D, chwała mu za to. Choć jest szansa, że z racji, iż to ostatni Batman tego reżysera i po sukcesie poprzednika - osiągnie zbliżony sukces finansowy. Jedno jest pewne, ja będę pierwsza w kolejce ;)
Co do 4. miejsca, sądzę, że tu zdecydowanie TASM zatriumfuje, z racji dostępności w niższej kategorii wiekowej oraz tego, że będzie to dla wielu rodziców pomysł na wakacyjny wypad z dzieciakami do kina. Co by nie pisać, wszystkie te filmy zapowiadają się ciekawie, pozostaje poczekać na wyniki :)
Według mnie najbardziej kasowym filmem tego roku będzie Hobbit, który może pokonać nawet Titanica, ale to tylko moja subiektywna opinia.Co do Avengers i TDKR myślę, że wyniki będą podobne, ale faktycznie Avengers może wygrać dzięki temu 3D, chyba, że widownia gacka nas zaskoczy :D.