Próbowałem się dziś dostać na seans w godz popołudniowych do CINEMA CITY" na
"AVENGERS 3D". Niestety z powodu zbyt wysokiej ceny biletu (24 zł +obowiązkowo zakup
okularów 3D) musiałem obejść się smakiem. Przy kasie na ten seans stały zaledwie 3
osoby. Gdyby bilety na ten seans kosztowały maksymalnie 18 zł to sale kinowe zapewne
wypełniły by się po brzegi. A tak?
dzisiaj przy zakupie 1 biletu 2 dostaje się za darmo ( przynajmniej w łódzkim CC), wychodzi więc 31 zł za dwa normalne bilety i 2 pary okularów. To chyba nie aż tak dużo ;).
No nie. Chciałem się wybrać właśnie w środę z kolegą, który lubi o wiele bardziej fantastykę niż ja na ten seans 2 bilety w cenie jednego. Niestety, najpierw się zgodził, a na drugi dzień wysłał mi "eska" na "komórkę" że rezygnuje. Dla mnie 24 zł to zbyt dużo. Ciekaw jestem, czy Tobie się film spodobał. Jakie wrażenia? Pozdrawiam Anawiko:)
Ale to normalna cena biletów na filmy 3D.... po za tym okulary dostajesz na własność i potem masz już bilet 3 lub 4 zeta taniej:P:P
He? Okularny na wlasnosc? czyyli nie musze oddawac? Bo w Legnickim heliosie, tez trzeba doplacac 3zl za okularki, a potem po seansie stoi sobie pracownik z obskorrnym kartonem zbierajac okulary....
Weź nie słuchaj go... ja zapłaciłem za IMAX 30 zł a okulary trzeba oddać... Chyba że on dostał takie papierowe
24zł za bilet to dosyć niska cena i tak.
Jak nie wiesz to się nie wypowiadaj w CC (bo o takim kinie mówimy) dostajesz na własność plastikowe okularki... zajrzyj na stronę CC tam jest opisane. Za inne kina się nie wypowiadam...
Ja mówię tutaj o Cinema City sali IMAX... Skoro dają okulary to pewnie fajne tam macie to 3D
Mowa jest nie o IMAXIE, a zwykłym Cinema City - chyba w każdym na seansach 3D dostaje się okulary na własność, jak się zachowa to się potem ma na kolejne filmy. Pójdź sobie do RTV Euro AGD czy innego sklepu i popatrz na telewizory LG 3D i okularki do nich. Te z kina wyglądają bardzo podobnie, tylko są czarne. A efekty, jasne, ze w IMAXIE wyglądają zwykle lepiej, ale w zwykłym CC też nie są tragiczne (zeszłorocznym Piratom z Karaibów i IMAX nie pomógł w tym względzie).
Czytałem o tych okularach. Są one jednorazowego użytku no chyba, że osoba która je zakupiła o nie dba. Po seansie można zrobić z nimi co się żywnie komu podoba. To nie jest ten rodzaj jaki jest własnością np. sieci Cinema3D. A tak apropo to cena w tym kinie za seanse 3D wynosi 23zł z włączoną cena za wspomniane okularki.
Wcale nie są takie jednorazowe, moich używam od roku, a jedyne dbanie o nie to przetarcie ściereczką przed seansem.
Bzdura, w CC nie dostałem tych okularów na własność mimo że zapłaciłem 3 zł i zapytałem jeszcze czy to oznacza że okulary są moje. Odpowiedzieli że te 3 zł to za czyszczenie. :/ Jeżeli twierdzisz że jest inaczej to podaj link na dowód bo IMO albo kłamiesz albo mnie bezczelnie oszukali. :/
Proponuję nie oskarżać się wzajemnie o kłamstwo bo to do niczego nie prowadzi. Wczoraj (czyli w środę) byłam na The Avengers w Cinema City w Bydgoszczy była promocja 2 za1 więc zapłaciłam jak za pół biletu, a jeśli chodzi o okulary to również dostałam je na własność. Poprzednio gdy byłam na seansie w Multikinie również spotkałam się z okularami które trzeba było oddawać tym razem każdy dostał parę w zamkniętym opakowaniu. Być może to również jest po prostu jednorazowa promocja, obowiązująca w konkretnych kinach sieci CC :).
http://www.cinema-city.pl/index.php?module=cinema&action=info&cid=1074&a mp;id=10
Przewiń na sam dół do czerwonej gwiazki. Być może nie we wszystkich miastach jest ten sam regulamin.
Dzięki. Porównałem to z zasadami w CC z mojego miasta. U nas niestety trzeba oddać okulary po seansie, cena 3 złotych uzasadniona jest ich każdorazowym czyszczeniem. Tia... Ciekaw jestem czy jak bym poszedł na seans w mieście gdzie okulary się zatrzymuje to potem mógł bym używać ich u siebie w mieście. Ktoś wie?
No niestety według mnie i wielu moich znajomych bilety w tej chwili są już za drogie, szczególnie w weekendy. Ja poszedłem na ten film tylko dlatego, że miałem kupony z pracy (2 razy w roku po 4sztuki). Gdyby nie to, pewnie bym nie poszedł. Może dla niektórych wydać 28zl za film 3D to mało. Ale licząc dla dwóch osób to już 56zł + koszt dojazdu np. autobusem kolejne 12zł. Jedno wyjście do kina to prawie 70zł nie mówiąc o przekąskach.
A wracając do filmu - nie warto było tyle wydać. Gdyby to nie było 3D - to super, a ten głupi, drogi bajer psuje wszystkie dobre filmy :/
ceny bilety do kina w pl to jest skandal!! ja na taniej niedzieli za avengers 3d zaplacilam 5 dolcow!!!!!! w pl na wyjscie do kina z chlopakiem przeznaczalismy srednio 50 zl na dwa bilety! skandal!
Korzystając z promocji "1+1" w Cinema City razem ze znajomymi zapłaciliśmy 60 zł za 4 bilety oraz okulary, więc czy ja wiem, czy drogo? No i okulary zostaną już na następne seanse.
trzeba wiedzieć gdzie i kiedy chodzić, w Wawie np. to w CC IMAX, w środe daliśmy 29 zł za dwa bilety, a ogolnie do kina można pójść za 11-15 zł, na 2D, chyba że ktoś lubi multiplexy z dresami i wiekszą iloscia popcornu na sali niz widzowie moga zjesc, to troche wiecej..
Jak tak patrzę po waszych wpisach odnośnie CC i Multikina to jestem przerażony. W Cinema3D cena biletu normalnego to 18 zł, a 3D 23 (cena uwzględnia okulary). Ulgowy to natomiast 15 i 19zł. Widzę, że większość z tych sieci jedzie po marce i renomie. U mnie w dzień premiery była cała sala kinowa, a o Titanicu już nie wspomnę bo na ten seans otworzyli aż 5 sal. Taka masa szła.
W Poznaniu Cienama City IMAX trzeba zapłacić 28 zł w tygodniu, a w weekand 29 zł, dostaje się okulary, które po seansie trzeba zwracać. też uważam, że to cholernie drogo, zwłaszcza, że do Poznania mam 60 km. średnio wyjazd do kina z mężem kosztuje mnie 120zł!! Nie wliczając w to jakiś przekąsek, picia itp. Kiedyś w kinie byłam po dwa razy w miesiącu teraz to rarytas hehe, wybieram się raptem kilka razy w roku i to tylko na filmy pełne efektów, żeby wydanie tyle kasy było tego warte. W końcu efekty robią wrażenie głównie w kinie, w domu na tv to już nie jest taka frajda ;-)
Wiadomo, ceny biletów do kin są tragicznie wygórowane w porównaniu z zarobkami, dlatego powstają różne promocje, m.in ta ze 1+1 w środę. Niedawno Onet czy jakiś inny portal miał fajny artykuł porównujący ceny biletów do kin w państwach UE i do tego były jeszcze zestawienie z zarobkami. nie mogę znaleźć ale chodziło mniej wiecej o to że za cenę 1biletu w pl, np. we Włoszech można mieć 2 lub 2,5 biletu. Coś w ten deseń...
Jedno Warszawskie CC za seans nowego Underworld chciało 40zł(30 z legitymacją). Nie wiem jak jest teraz, ale więcej się tam raczej nie wybiorę ;)
Też przeważnie wybieram się w środy, swojego czasu była to promocja Orange, teraz jest w Multikinie, ale jak już wspomniałam zalezy mi wtedy na efekatach, więc wolę IMAX. Jednak środa to kiepski dzień dla ludzi pracujących :-D No cóż i tak możemy sobie biadolić i biadolić, nic to nie zmieni. Trzeba wyposażyć się w dobry TV hehe
Uuułaaa...28 zł za bilet? Jeszcze "lepiej"! W internecie "Avengers" już można oglądać tyle że niestety z dubbingiem (napisów niestety brak) oraz z kamery i bez...okularów 3D:. Pozdrowienia.)
Niestety, w łódzkim CC, okulary oddaje się po seansie. Więc tak naprawdę cena biletu to i tak zawsze + 3 zł, bo co tu dużo mówić, raczej mało kto przyjdzie ze swoimi okularami :/.
Film podobał się i to bardzo ;). Polecam wersję z napisami - dubbingu do tego typu filmów osobiście nie znoszę.
mi nie żal ani grosza jaki wydałam na ten film. Po prostu mnie wgniótł w fotel o.O naprawdę dawno nie widziałam filmu z tak świetną akcją. A sale i tak były wypełnione po brzegi. Ja sama, gdybym miała dopłacić za ten film wiedząc w jakim stanie euforii i podniecenia wyjdę z kina to zrobiłabym to bez zastanowienia :)
To mam tylko nadzieję, że moje wrażenia też takie będą. Jadę do kina w środę oczywiście, żeby chociaż coś oszczędzić ;-) Z jednej strony może za dużo przesiaduje na forum tego filmu, nastawiam się na super cacko i łatwiej będzie się zawieść.....
Idź w środę do cc za jedne bilet wejdą dwie osoby, nie wiem jak z okularami ale u nas w cc w krk się je zabiera na własność.
Ceny biletów są tragiczne, ja bym nie chodziła do kina tak często jakbym nie miała za darmo, ale coś wam powiem chodźcie w tyg w weekendy nie dość że drożej to zawsze straszne bydło się robi i wgl :)