Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347918
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

oddzielne filmy czyli:Iron Man,Hulk,Thor,Kapitan Ameryka?Tylko to że wszyscy się razem spotykają i rozmieniają na drobne.Twórcy z ameryki po raz kolejny mają tupet nie lada,zreszta nie pierwszy raz:wsadzimy wszystkich do jednego kotła,wymieszamy i jeszcze zarobimy na tym krocie.Sam nawet przez chwilę łudziłem się,że moze na wyrost narzekam ale...niestety słabo to wyszło,no słabo,juz w połowie filmu coś zaczęło sie sypać,cała akcja skupiła się na statku "matce",zli zaatakowali go a ci dobrzy go bronili,no,proszę państwa,trochę to takie mało wyszukane a poźniej w finale,"wrota" otwarte i totalny rozp.... robią najeźdźcy(skąd ja to znam,prawie jak w Transformers 3!)a dobrzy wreszcie się jednoczą i wiadomo jaki będzie koniec :P
A tyle hałasu było,film,który tyle zarobił itd a dostajemy co?Kilka fajnych tekstów Starka i duzy kosz efektów specjalnych,zero jakieś kreatywności,pomysłowości,oryginalności no i ta ostatnia scena po napisach końcowych,twórcy do nas szepczą(do ucha)obejrzyjcie ją,tak,ona jest bardzo ważna(tak jak w ostatniej częsci Szybkich i wsciekłych)no i co obejrzeliście?(Pierdoły,ze ludzie to gatunek wredny i trudny do podporządkowania,pomijam fakt,że to garstka wybrańców uratowała świat przed zagładą)no a teraz po tej ostatniej scenie twórcy krzyczą:czekajcie na kolejną część naiwniacy.
Oczywiście nie jestem przeciwnikiem kolejnych kontynuacji ale kolejnych Avengers nie chcę za to czekam z niecierpliwością na kolejnych X-menów,które przewyższały o klasę jakością.

ocenił(a) film na 3
aronn

ten film to pralnia finansowa, Dystryct 9 powstał za 30 milionów dolców a widzialem filmik na yotube za kilkaset który nie odstepuje jakoscią jesli chodzi o efekty specjalne więc nie wiem na co poszło te 200 milionów . Brak pomysłu na fabułe to po raz 10 zrobimy roz.ebke miasta . Transformers plastik bis . Znajde ten filmik o ktorym mowiłem i podekleje linka .
pzdr

ocenił(a) film na 7
Ralph_S_

A chętnie zobaczę...
Ja myślę,ze o sukcesie danego filmu w dużej mierze zalezy wybór reżysera,czy jest on tylko rzemieślnikiem(patrz Avengers)czy kimś bardziej twórczym(patrz X-Men:Pierwsza klasa).

ocenił(a) film na 3
aronn

pamietaj ze tam chłopaczyna na swoim wątłym komputerku to skladał ;) przynajmniej ma klimat i nie jest plastikowe plus 2009 produkcja ! http://www.youtube.com/watch?v=-dadPWhEhVk

ocenił(a) film na 3
Ralph_S_

I'm from Montevideo (Uruguay... small country between Argentina and Brasil), and I wanted to share with everybody my last short movie.

It's about Giant Robots, coming to destroy my small city. I think maybe it's an attempt to make the city look bigger and more important.. ..at least in the Giant Robot's schedule.

http://www.youtube.com/watch?v=-dadPWhEhVk
(Watch'it in HQ!)

It took U$s300 to shoot the live action, and then maybe a year to complete the 90 vfx shots (during very interrupted periods...)

I used Premiere, After, Photoshop, 3dMax, Boujou, Glu3d and FumeFx.

The modeling, mapping and rigging of the Robots, fighters and planes was made by Mauro Rondan. (mauro@aparato.tv)

Looking foward to hear your feedback!
Hope you'll like it!

FedeAlvarez.
(www.aparato.tv)

żeby smieszniej było, 300 dolców a 220 milionów hłehłehłe

ocenił(a) film na 7
Ralph_S_

No klimat dobry, jak z Wojny światów.