Czy naprawdę musicie narzekać na wszystko? Nareszcie powstało kino AKCJI. Bez jakiś
miłostek-durostek. Plus postaci z komiksów i innych filmów o superbohaterach z mojego
dzieciństwa. Czegoż więcej?
Dokładnie. Miał być film akcji oparty na komiksie i jest (co więcej - wypada całkiem dobrze jako taki). I niczego więcej od niego nie oczekuję.
PS. Dodatkowy punkt dla tego filmu za Thanosa ;)
Moim zdaniem większość ludzi ma problem z rozróżnieniem poszczególnych kategorii filmu, mianowicie : nie doszukujmy się głębokiego przesłania w świetnym filmie akcji. Jak dla mnie według swoich kryteriów film jest niesamowity ; )
Gdyby chociaż efekty był dobre a są do kitu.Niby na początku jak baza została wysadzona jakoś to wyglądało ale później jeszcze gorzej.
Końcowa akcja to komedia a nie akcja.Ogień wygląda jak z jakiś gier(tak do dupy) a wybuchy tak samo,rysunkowo jakby wydali na ten film maximum 50 mln albo mniej.A wydali dużo dużo więcej.Twórcy tego filmu przepłacili jak cholera.
Dla mnie efekty były świetne! I ten cały finał również. Akcja z bombą atomową niezła, ogólnie wszystko jest na swoim miejscu! Nie przesadzajcie, ludzie
No bo ty widzisz tyle efektów i się jarasz.Ja też i może w kinie aż tak źle się nie oglądało lecz gdy oglądałem po raz któryś zauważałem błędy.Efekty są do kitu.Te odrzutowce to z jakiegoś chyba kartonu robili bo tak to wyglądało a jak z czegoś innego to jeszcze gorzej.
Takiego Battleshipa naprzykład jak dla mnie nie spieprzyli a ludzie piszą,że to syf... też przesada.
w realu wszystkie wojskowe samoloty sa taka specjalna farba malowane- pochlaniajaca fale radarowe . w Avengers niektore sa prawdziwe, niektore CGI, nie da sie rozroznic a stoja kolo siebie. czesc wybuchow tez jest prawdziwa, czesc CGI i tez sie nie da rozroznic. plus Hulk, ktory jest przelomowy, tej klasy efektow jeszcze nie bylo.
Battleship nie ma zadnego sensu, nie trzyma sie kupy, ma plaskie postacie, jest slabo zagrany, ma straszne dialogi. to nie jest film, to seria wybuchow "w stylu Transformers bez Transformers"
W tym chodzi tylko o efekty.W Battleshipie efekty są na prawdę świetne.Wykonanie postaci(obcych),wybuchy itp.
Postacie w Avengersach wyglądają nie zgorzej ale wszystko jest oskryptowane. Cała akcja dzieje się na paru uliczkach,ogień wygląda czasami jak plastik w bionicli i jednak przepłacili za ten film i to jak cholera.Ty widzisz jakiś wybuch i się tym jarasz a jednak trzeba obejrzeć więcej dobrych filmów by odróżnić dobre efekty od kiczowatych.
No nie wiem, moim zdaniem efekty są rewelacyjne. Wybuchy wyglądają jak wybuchy, nie wiem co jest w nich złego. Animacja Hulka i Iron Mana jest po prostu rewelacyjna.
Co rozumiesz przez "oskryptowany" film? Bo to termin z informatyki raczej, nie z kinematografii.
Akcja na paru uliczkach? Skoro walka się toczy w mieście, to się dzieje na uliczkach. I na dachach, i w budynkach, i między budynkami.
Hulk jest wporzo ale Iron Man-dzięki,że mi przypomniałeś-wygląda gorzej niż w normalnym filmie o nim.Plus pod koniec tej ,,bitwy'' całe miasto wygląda prawie jak nie naruszone(mam na myśli budynki,które są jakby nie było żadnej bitwy,na ulicy są jeszcze jakieś szczątki samochodów obcych itd-bynajmniej to).Plus jeszcze jedna scena na statku-jak ten doktor co się zamienia w Hulka gadał z resztą ekipy to zanim było tło nieba.Tylko,że to tło było nieruchome.Oni lecieli cały czas więc tło powinno się poruszać a tam klapa i stoi w miejscu.Żeby spieprzyć taką rzecz-to porażka.
Gorzej? Moim zdaniem jest animowany fantastycznie, wszelkie sceny zakładania zbroi czy wysuwania różnych części są świetnie zrobione.
Jedne budynki są zniszczone, inne nie są. Nie rozumiem, o co ci chodzi. Nikt przecież nie mówił, że zrównali całe miasto z ziemią i że wszystkie budynki są uszkodzone.
"na ulicy są jeszcze jakieś szczątki samochodów obcych itd-bynajmniej to"- domyślam się, że chodziło o "przynajmniej", a nie o zaprzeczenie samemu sobie.
Nikt nie powiedział, że oni wtedy gdzieś lecieli w sumie. Równie dobrze mogli sobie wisieć, bo to Helicarrier. Poza tym jak lecieli powoli do przodu, to raczej byś nie zauważył gwałtownego ruchu chmur.
I nadal nie wytłumaczyłeś, czym jest "oskryptowany film".
co to znaczy oskryptowane?!? przeciez to film jest, aktorzy tez graja wedlug skryptu- sa "oskryptowani", nikt nie ma swobody... to nie jest gra, zeby mozna bylo mowic o nieoskryptowaniu. moze jeszcze chcialbys nieliniowa rozgrywke?
rozgrywa sie w paru uliczkach, bo tak zaplanowal Cap, zeby nie bylo zniszczen. to film o superbohaterach ktorzy chronia miasto- jak widac skutecznich- a nie superrozpierdzielaczach miast. trzeba moze na fabule i te nudne dialogi zwracac uwage, a nie tylko na skale demolki.
btw. chmury, jezeli lecieli z wiatrem, to nie musialy sie poruszac. zalezy tylko od predkosci wiatru i statku.
A ja jestem dziewczyną,mam 15 lat i film mi się podobał. Efekty reeeewelacja (wcale nie wypatrywałam niedociągnięć BO NIE NA TYM POLEGA OGLĄDANIE FILMU. Jak już mówiłam film świetny,początek mnie zniechęcił ale jak się zaczęła akcja,to full :d
Podczas oglądania w kinie też ich nie wypatrywałem ale dopiero po jakimś czasie na tv a to już było widać.
Film jest wspaniałą produkcją! Oczywiście nie ma tu żadnej głębszej filozofii, ale nie po to ogląda się filmy przygodowe :D dzięki niemu miałem 2 godziny oraz 22 minuty doskonałej zabawy i relaksu. Tak, wiem, to bardzo dziwne, że podobał mi się film przygodowy, w końcu one są takie taaandetne... <głęboki sarkazm>. Sajmon, jakby wszyscy mieli podobne do ciebie przekonania, chodzilibyśmy po świecie ze skwaszonymi minami i warczeli na przechodniów.
Obrażasz ludzi i nie masz za grosz kultury. Zanim napiszesz kolejne śmieci (wybacz mi dosadne słownictwo), proszę, przemyśl to podwójnie.
Ta, bo ty tak mówisz, co tam krytycy i ogromna liczba pozytywnych recenzji, on się nie znają, w końcu ty wiesz lepiej, fanie mumii.....
film jest technicznnie doskonaly. Tobie sie nie podoba komiksowa konwencja kolorystyki, bo na 100% nie zauwazyles, ze czesc samolotow czy wybuchow jest prawdziwa a czesc CGI.sa identyczne,wiec CGI jest idealne. Hulk jest tez rewelacyjnie zrobiony.
Obejrzałem film jeszce raz w lepszej jakości na dvd i podtrzymuje moją opinię, że to jeden z bardziej epickich filmów jaki powstał, mimo, że brak mi rozwinięcia momentu jak Hulk zaczyna ,,myśleć" to film dobrze poprowadzony, efekty wspaniałe, bohaterowie wyraziści no i bitwa finałowa jest wreszcie bitwą finałową o epickich rozmiarach a nie 5 minutówką jak to bywa w filmach :)
Nie patrze już na ewentualne niedociągnięcia bo takie są ale film napewno udany i módlmy sie by nie spartolili 2 części :)
Dokładnie! Jednak istnieją tacy ludzie, którzy oglądają film i wyszukują dziury w całym. Po co, pytam się po co się użalać nad tymi efektami? Efekty są dobre i tak Ci powie każdy,normalny i przeciętny widz czy to w kinie czy przez telewizorem
Cóż poradzić. Taka natura ludzka. Jak mówi przysłowie "jeszcze się taki nie urodził, który by każdemu dogodził" ;) Niektórzy się czepiają "dla zasady" albo dlatego, że nie umieją przyznać racji ;)
przecierz Incredible Hulk byl o tym jak do tego doszlo, ze Bruce moze czasami nakierunkowac Hulka na okreslone zachowania. i jak nauczyl sie kontrolowac i samodzielnie zmieniac