Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347859
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

A więc może zaczne od plusików :

1-Humor
2-Gra aktorska
3-Obsada
4-scenariuz
5-Akcja

Co do minusów :

-3D zgon,po prostu byłem w kinie założyłem googelsy i wogóle żadnej różnicy nie
zauważyłem z nimi na oczach i bez nich .Były może letkie momenty w których dało się
wyłapać jakąś różnice,ale to tylko minimalnie.BA bez okularów lepiej było widać nie
wiem czemu tak wyszło ale takie mam wrażenie że wogóle nie zauważyłem ruchomego
obrazu w kinie z nimi na oczach ;/

-Fabuła jest dobra ,ba nawet bardzo dobra ale są momenty w filmie w którym
przeskakuje się pomiędzy wątkami może tego nie widać za bardzo ale czasami tak
właśnie jest.

-Dlatego właśnie film za krótki,dobre z 30 minut mogliby dorzucić .Ja nie wiem czemu
każdy stara się skrucić filmy rozumie filmy wysokobudżetowe ale tutaj widz by zrozumiał 6
bohaterów w jednym filmie.Na przykład Mroczny Rycerz 2:23 minuty a ról tych głównych
jest 3 albo 4 :).Mogliby dobić bynajmniej do 3 h motywy wojenne filmie zawsze jest
możliwość przedłużenia.

- Dlatego nie które postacie są nie dopowiedziane,wkońcu jest to film wprowadzający
widzą choć nie twierdze że w dalszych częściach może zostać bardziej opowiedziane.

- Wojna troszke zbyt płaska od dłuższego czasu irytuje mnie to co robią
reżyserzy.Wszystkiego było za mało ;/.Takiie odniosłem wrażenie ale to nie pierwszy raz :
Piraci z karaibów : Na krańcu świata,Hulk,Terminator :Ocalenie i jeszcze tam pare po
prostu jest taki nie smak z tym że czegoś brakuje...czegoś jest za mało .Za mało było
wojsk kosmitów,wkońcu to podbój planety więc mogliby się postarać no nie.

-Brak wojsk obronnych USA rozumiem jakby to były Alaska,ale żeby New York czas
dojścia wojsk trwał godzine ????Bez przesady wkońcu Nowy jork jest przy nabrzeżu a
tam jest duża koncentracja wojsk ameryki.Już nie wspomne o braku myśliwców.Tutaj
mam zawód.Niektórych żeczy brakuje w filmie ;/.

-Dubing to mnie najbardziej irytowało ,ale może nie głos tylko wypowiadanie
tekstu,odniosłem wrażęnie że w niektórych momentach za cicho było.Naprawde
siedziałem z tyłu akcje słyszałem i wypowiedzi w normalnym tonie ale te cichy jakby nie
dochodziły na koniec sali.Mimo że głośniki były mocno podkręcone nie dało się usłyszeć
niższych wypowiedzi tonowych naprawde.

-*Płaska wojna* odniosłem wrażenie że ta wojna w nowym jorku była za słaba ,wkońcu
to kosmici,rozwała powinna być błyskawiczna juź nie wspomne o i ch wyposażeniu
wojennym dosyć marne ;/

Troche minusów się nazbierało ale ogólnie 8 jak najbardziej się należy :) Czekam z
nieciepliwością na 2 część :):):):):):):):)

cukierek19900

A zadania domowe odrobione?!?!?

ocenił(a) film na 8
Petar Popara

twoje ocenki wskazują że tobie jeszcze brakuje aby oceniać film obiektywnie :).Dlatego też twojej opini nie będe brał pod uwage :).

użytkownik usunięty
Petar Popara

A pieluchę ci już zmienili?

użytkownik usunięty
cukierek19900

Skracają filmy pewno dlatego, iż dystrybutor nie zezwala na zbyt długą emisję i tyle. Kaprys tych z góry. :C

ocenił(a) film na 8

ehh ;/ .Bo to barany mroczny rycerz 2:43 minuty ten 2:23 minuty :/.Najlepsza scena jak hulk bawił się lokim jak szmacianą lalką heheh :) Padłem :)

użytkownik usunięty
cukierek19900

No, to było super. :)

ocenił(a) film na 8

Ciekawe czy 2 będzie trzymała poziom :).Dobre to też było jak hulk z thorem bili kosmitów a jak przystaneli dla jaj hulk palnął go łapą a ten poleciał na pare metrów :)

użytkownik usunięty
cukierek19900

Oby trzymała ten poziom lub lepszy. Choć często bywa, iż sequel jest gorszy niestety. :C Żeby przynajmniej reżyserem był znów Joss Whedon...

ocenił(a) film na 8

żeby nie dali jakiegośś smarka jak z terminator :ocalenie bo padne :)

użytkownik usunięty
cukierek19900

Najlepiej w ogóle go nie zmieniać, bo wtedy Avengers straci swój wspaniały styl.

cukierek19900

"to kosmici,rozwała powinna być błyskawiczna juź nie wspomne o ich wyposażeniu"

Dlaczego panuje przekonanie, że każda rasa kosmitów musi być od nas znacznie potężniejsza?

ocenił(a) film na 8
Peeves

No wkońcu to kosmici no nie :) .A pozatym na początku podkreślał to Loki :0.Broń mieli słabą latające statki strzelający jedną wiązką co jakiś czas to coś nie tak same ludzie bez pomocy bohaterów by sobie poradzili patrząc się na ich siłe jaką zaprezentowali.Jedynie tylko byłby problem z Lokim. :) Po zatym za mało ich było wkońcu to miała być inwazja planety no nie:).Typa powinno być tyle ile w matrix:Rewolucje taka rozpierdówa a tutaj kiedy iron - men wlatywał do otwartej dziury żadnego ostrzału ?? :) I tu jest duży zawód.Pokazali tylko kilka urywków jak każdy się bije.:)