Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347859
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Czy jest jakiś film z Czarną wdową, lub Hawayeke? Wszystkie postacie z Avengersów
mieli jakiś swój film-wprowadzenie. A te dwie postacie są mi totalnie obce.

ocenił(a) film na 10

Nie, o hawkeaye'u będzie bo zapowidzieli. A Black Widow i Fury'ego przedstawili w Iron Manie 2

ocenił(a) film na 8
Himiteshu

Hawayeke miał jedną scene w Thorze i to na razie tyle

użytkownik usunięty
Filip960

W którym momencie?

ocenił(a) film na 8

jak Thor sobie torował drogę do swego młotka, gdy ten jeszcze był w skale, nikt go nie mógł wyciągnąć, a Tarcza ogrodziła teren. Hawkeye siedział gdzieś tam u góry z wycelowanym łukiem, czekał ponaglał kogoś (chyba Coulsona) żeby dal mu rozkaz aby strzelać, bo sam zaczyna Thorowi kibicować :))

Trzy posty w temacie i w żadnym nikt poprawnie nie napisał jego pseudonimu. Biedny Hawkeye.

ocenił(a) film na 10
Peeves

Kurde, pomyliło mi się. Naprawdę, studiuję filologię angielską to wiem :P hehe

Himiteshu

Bywa. Sobie widocznie trudne krypto wybrał. Chociaż większe problemy sprawia ludziom w wymowie.

ocenił(a) film na 8
Peeves

Czepiasz sie

ocenił(a) film na 8
Peeves

Hawayeke mi się podobna, tak indiańsko.
Hawkeye w Thorze był dziwnie przedstawiony, mam nadzieję że będzie jakiś film wyjaśniający jego obecność w SHIELD, lubię Rennera.

ocenił(a) film na 10
Madoq

indiańsko? Mi on w ogóle się z Turokiem nie skojarzył ale ok :P

ocenił(a) film na 8
Himiteshu

Chodzi mi o wymowę tego tworu. "Hałajeke" brzmi całkiem indiańsko, nie uważasz?

ocenił(a) film na 9
Madoq

"Hołkajk" sie chyba po polsku poprawnie wymawia:)

ocenił(a) film na 8
Knighter_Seba

Jeśli chodzi o poprawny pseudonim, czyli Hawkeye, to się wymawia "Hołkaj" lub "Hookaj". A jeśli chodzi o wersję, którą stworzyli koledzy z góry, czyli Hawayeke, to moim zdaniem powinno się wymawiać "Hałajek".
Zresztą, wcale się nie powinno wymawiać, bo coś takiego nie istnieje, żartowałem tylko. Skończmy temat.

ocenił(a) film na 10
Madoq

Sokole oko, ludzie, trochę znajomości języków nie zaszkodzi

ocenił(a) film na 8
Himiteshu

Ale to była rozmowa o wymowie, a nie tłumaczeniu.

ocenił(a) film na 9

Podobno w planach jest film o S.H.I.E.L.D. i może tam coś będzie o tych postaciach, ich genezie (bo by chyba był prequel z tego co pamiętam). Na solowy film bym nie liczył, bo w planach są już kontynuacje poprzednich filmów (prócz Hulka, ale i o tym myślą), a także jeden lub dwa nowe - w kolejce czeka Dr Strange i Ant-Man.