Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347889
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers
Les_Grossman

Wszystkie wydarzenia z Incredible Hulk, Iron Mana i Iron Mana 2, Thora oraz Captaina America są powiązane z wydarzeniami z Avengers. Możesz potraktować Avengers jak kontynuację wszystkich tych filmów naraz. Po Avengers będziesz miał znów Iron Mana 3, Thora 2, etc.

Peeves

a mogę oglądać film, jeżeli nie znam tych filmów? Chodzi mi o to czy będę wtedy rozumiał fabułę, czy jedna wypadałoby się zapoznać z historią poszczególnych bohaterów? :)

ocenił(a) film na 7
Les_Grossman

Osobiście oglądałam wszystkie, ale dawno temu. Odwietrzyłam sobie pamięć ostatnio i gotuję się na avengers. Według mnie powinieneś obejrzeć, bo kiedy zwrócisz uwagę można zauważyć, że we wszystkich filmach są powiązania do avengers (pojawia się ten murzyn z opaską na oku i tony stark w hulku)

ocenił(a) film na 10
Les_Grossman

Obowiązkowo Thor i Capitan Ameryka. Bo z nimi najmocniej jest powiązana fabuła. Reszta naprawdę warta obejrzenia, jeśli tylko masz możliwość.

ocenił(a) film na 10
Les_Grossman

Lepiej zobaczyć wszystkie filmy przede wszystkim Captain America,Thor,Iron Man 1 i 2 (wydaję mi się że lepiej 2, jeśli chcesz obejrzeć jedynie sceny nawiązujące do The Avengers). W Incredible Hulk tak dużo informacji nie ma (praktycznie tylko na końcu jest scena, tak jakby nawiązująca do Mścicieli), ale jeżeli masz dużo czasu to możesz sobie obejrzeć, chyba że ci się śpieszy :)

IronHulk12

obejze wszystkie w wolnej chwili i wtedy dopiero wezme sie za Avengers:) dzieki za pomoc :)